Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (366)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ženská verze Conana se filmově povedla o něco méně, než její mužský protějšek, ovšem i tak je to pro fandy bojových fantasy snímků skoro kultovní záležitost. Brigitte Nielsen, hvězda své doby, je už dnes skoro zapomenuta i přes své dřívější manželství se Sylvestrem Stallonem. Tady ale ještě na výsluní slávy exceluje jako akční hrdinka po boku dalšího udatného svalovce, Arnieho "Černého černocha". Ten jí sekunduje velmi zdatně a spolu tak vytvářejí duo, které se asi nejvíce blíží postavičkám z některých akčních strategických her současnosti (napadá mě třeba Diablo). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Krutá královna Gedren (Sandahl Bergman) touží po absolutní moci nad světem. Scénář : George MacDonald Fraser a Clive Exton. Kamera : Giuseppe Rotunno. Hudba : Ennio Morricone. Hrají : Brigitte Nielsen jako Rudá Sonja a Arnold Schwarzenegger jako Kalidor. Arnold Schwarzenegger už coby guvernér Kalifornie řekl, že tento film je tak špatný, že svým politickým nepřátelům bude vyhrožovat tím, že když neudělají, co chce, budou se na něj muset dívat třikrát po sobě bez přestávky. Podoba Conanovi je viditelná. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na film nepodíval po letech znovu, asi by bylo moje hodnocení daleko vyšší. Takhle ale nepomůžou ani krásné klukovské vzpomínky. Je to zkrátka shit. Papundeklové kulisy a efekty, přiblblý příběh, málo akce a asi nejotravnější Číňan v dějinách filmu. Něco bych ale rozhodně vypíchnout chtěl - překrásné monumenty zasazené do divoké přírody, ať už jde o úvodní mohylu ve které zemře Sonina sestra, nebo nejrůznější pozůstatky obrovských dinosaurů rozeseté po celém epickém světě. (A taky nemůžu zapomenout na královnina poskoka, co vypadá jako polský prezident.;)) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nebýt hudby od Morriconeho tak to stojí za starou belu. Toto nemělo nikdy vznikout! Hlavní hrdinka ma šarm a duvtip německého ovčáka s transplantací hlavy. Arnold evidentně dostal jen dobré prachy , protože jeho herectví se rovná motivaci. Asi jako jit vystat někomu frontu a on vám dá pade za to. Nudící fantasy plná spatně hrajicích lidí ( herectví není jezdit na koni a machat atrapou meče) , nablblých postav ( to dítě je tak otravný , že zabít ho by byla nejlepší scéna celého filmu). A co ta lesbická zlá kralovna. No lidi mě to pripadalo jak telenovela , ale ve fantasy hávu. Nebýt hudby a pár scén tak bych to vypl a šel radši zbytek času koukat do zdi. Jestě , že to má kratkou stopaž a primočarý a naivně debilní příběh rovný výrazu Sonji. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krvácí mi srdce když měním hodnocení na 2* ale tohle je bohužel jeden z těch zamilovaných filmů z dětství, který opravdu extrémně zestárnul a dneska působí opravdu směšně. Nebýt Arnolda který to táhne každým coulem, tak je to snadno zapomenutelný film z naivním příběhem a hloupým scénářem. Bohužel.45% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Jméno postavy Ronalda Laceyho „Ikol“ se pozpátku čte jako „Loki“. V norské mytologii byl Loki bohem zla a zkaženosti. (HellFire)
  • Arnold Schwarzenegger měl původně hrát Conana, protože i Rudá Sonja je spin-offem k této fantasy. Nakonec to bylo ale vyřešeno tak, že jeho postava vypadá jako Conan, chová se jako Conan, ale nejmenuje se Conan. (ČSFD)
  • Arnold Schwarzenegger označil tento film jako jeden z nejhorších, ve kterém hrál. (HellFire)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama