Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (367)

monolog 

všechny recenze uživatele

Lidičky dopytle, copak jste spadli z višně? Než začnu něco kritizovat, že to vypadá jako Conan, zjistím si nejdřív, jestli to vážně není Conan. A tohle je, protože svět Rudé Soni vytvořil stejný spisovatel, jako Conana - Robert Ervin Howard. Navíc jejich světy se prolínaly i v literární podobě a myslím, že se Conan a Soňa v některé knížce dokonce potkali. Co se týká filmu, samozřejmě nedosahuje kvalit Barbara Conana, ale to se není čemu divit. Přesto si myslím, že je mnohem lepší, než Conan Ničitel a kdyby Soňu nehrálo to strašlivý vyžle, který rozhádalo Stallona a Eddie Murphyho, mělo by to mnohem lepší hodnocení. S dabingem to ani není tak vidět, ale v originále je Brigitte prostě strašná. Film se mi líbil, hudba je pěkná a exteriéry jako skutečný. Mně, malýmu harantovi, kterej sotva viděl přes linku to připadalo jako nejlepší film s "mečováním". A že se to nikomu nelíbilo, tomu nevěřím, na to je ten film příliš zábavnej, aby nudil. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ač se ve své podstatě jedná o dost hloupý film, rozhodně se mu nedá ubrat jisté kouzlo. Správná volba jednotlivých postav obohacuje přívětivým způsobem přímočarý děj, což je v konečném důsledku jeden z důvodů proč je Rudá Sonja zábavnější než suchý Conan. Arnold Schwarzenegger dostává překvapivě málo prostoru, ale každé jeho vynoření je pro snímek pozitivní. Richard Fleischer dal vzniknout filmu, který se spíše než původnímu Barbarovi podobá sequelu Ničiteli. Důraz není kladen na přílišné dobrodružství, ale spíše celkovou zábavnost a nudné souboje jsou sestříhány do co nejkratších částí. Připočteme-li k tomu sympaticky krátkou stopáž, tak se rozhodně nejedná o bůhví jak špatný film. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevydařený pokus, jak vyždímat z conanovského tématu něco zajímavého. Schwarzenegger se tentokrát představuje v roli odvážného Kalidora a vzhledem se skoro vůbec neliší od Conana. Příběh vypráví o svržení kruté tyranky a je tak naivní a odhadnutelný, až to hezké není. Podprůměrnému filmu nijak nepomohla ani Brigitte Nielsen, která působí dost asexuálně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na fantasy film docela povedené (když si vezmete třeba Dračí Doupě, které má soudobé triky a jinak všechno příšerné), přece jen Sonja je víceméně jenom ženský ekvivalent Conana. Ale mně se to líbilo a není to slabostí pro fantasy (třeba Herkula nebo Xenu nemůžu vystát). Ani pro silikon:) BTW osoundtrackováno bohem - Enniem Morriconem;) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já mám pro fantasy slabost, ale bohužel dobrých filmů v tomto žánru opravdu moc není a tenhle k těm lepším rozhodně nepatří (takže nakonec většinou skončím u knížek). Primitivní děj, směšné repliky, toporní herci ... asi jediným kladem, který vysloužil filmu snad polovinu mnou daných hvězdiček je nádherná hudba Ennia Morriconeho. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Dino de Laurentis objavil Brigitte Nielsen (Červená Sonja) na obálke časopisu. Pozval ju do Ríma na kastingové skúšky, pretože nikdy predtým nehrala. (gogo76)
  • Rudá Sonja se natáčela v Itálii. (reich)
  • Arnold Schwarzenegger (Kalidor) už čoby guvernér Kalifornie povedal, že tento film je tak hrozný, že svojim politickým nepriateľom sa bude vyhrážať tým, že keď neurobia, čo chce, budú sa naň musieť dívať trikrát po sebe bez prestávky. (ČSFD)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama