Reklama

Reklama

Strážce divočiny

  • Slovensko Strážca divočiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Není to tak dávno, co se po celé Evropě prostírala nespoutaná příroda. Dnes takových míst zbývá jen několik. Patří k nim záhadná Tichá dolina ve Vysokých Tatrách na Slovensku. Odlehlé soutěsky a čarovné lesy jsou domovem asi čtyřiceti medvědů, kteří zde žijí volně a bez jakéhokoliv konfliktu s člověkem. Dva mladí filmaři se nechali inspirovat těmito skvostnými tvory, nazývanými strážci divočiny, a zachytili jejich život. Ukazují při tom pomíjívý svět nezkrocené divočiny, v němž je člověk pouhým pozorovatelem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Štandardný (na svetovej úrovni) prírodopisný dokument, ktorému na autenticite uberá z komerčných dôvodov prilepený hlas Marián Geišberga. Zišiel by sa aj nejaký koncept, ktorý by zlepil a usporiadal jednotlivé zaujímavé zábery a pospájal ich do celku, kde by jedna pri druhej vynikli. Nezdieľam všeobecné nadšenie, no teším sa na budúce dokumenty tvorcov. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Byla to skvělá filmová jízda divočinou. Je to vlastně ku podivu, vidět tak ještě kus neuvěřitelné krásy volné přírody a k tomu nedaleko od nás z Čech. Patrně každému oku musí tento film zalahodit, který dýchá harmonií báječných krás slovenské divočiny. Já jen dodám, že jsem si ten filmový skvostný zážitek opravdu vychutnával. Nelze opomenout, že ty jedinečné záběry musely stát mnoho úsilí, považuji je jednoznačně zcela za unikát, díky moc za ně. ()

Reklama

Linki 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo som filmu Strážca divočiny nedala päť hviezdičiek je ten, že som krátko pred tým čítala súvisiacu knihu Posledná pevnosť, ktorá je TOP! V tomto prípade asi odporúčam opačnú postupnosť - film a až potom kniha, lebo keď som si teraz po rokoch film pozrela, stojí za päť hviezdičiek. A preto nakoniec po čase dávam tých päť! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

medvídky mám rád, tak jsem podle zdejšího hodnocení byl nalákán na tento dokument, který po zhlédnutí hodnotím jako poklidný a docela poučný. Potěšili mě záběry z různých období a sledování osudů tatranské zvířeny - teda zejména medvědích rodin v průběhu několika let. Kamery i střih byly profesionální, jen komentář to trochu kazil. Takže se mi to líbilo na hezké čtyři hvězdičky a dokument je na stejné úrovni britské BBC svým zpracováním, ale techniku mají angláni rozhodně lepší ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky přírody, jako jsem já, tady není jiné volby než za 5*. Mimochodem film krásně ukazuje, jak člověk může přírodě pomoci. Nejlépe je to tak, že vůbec do ní nebude zasahovat. Chránit ano to je, bohužel třeba, ale nepomáhat a nechat "matku přírodu", ať si všechno zreguluje sama. Protože čím víc člověk "pomáhá", tím víc také škodí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film Strážca divočiny získal hlavnú cenu Grand Prix na festivale Hory a mesto v Bratislave ako aj cenu Literárneho fondu za najlepší slovenský film. (POMO)
  • Erik Baláž bol aj jedným z tých, ktorí vlastným telom bránili vstupu ťažkých mechanizmov do Kôprovej doliny. (Valentt)

Související novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (více)

Reklama

Reklama