Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel Heřmánek v roli muže, který si podá do novin výzvu k seznámení se ženou svých snů. Foto předem je samozřejmě nutné. Co všechno tento nenápadný inzerát může způsobit, vám napoví hudebně-zábavný pořad z roku 1988 v režii Eduarda Sedláře. Štíhlý, dobře vypadající mladý muž na úrovni postupně zjišťuje, že žádná z atraktivních žen, se kterou se sejde v nejrůznějších prostředích, mu nevyhovuje. Každá představuje přímočaře své tužby a nesplnitelná přání, a tak se postupně seznamuje se selkou, barovou tanečnicí, dívkou pracující v pohostinství, notorickou šprýmařkou a dalšími. Protože k seznamování přistupuje se stále větší opatrností, stane se, že mu nakonec pohledná knihovnice (Petra Janů) odjede i s pojízdnou za zvuků písně Pavla Vaculíka "Vzácné návštěvy". Napříště si náročný mladík podává inzerát pouze na koupi domácích mazlíčků, tedy zvířat. V pořadu uslyšíte mj. písně "Dál jen vejdi", "Je to v něm", "My totiž potřebujeme modely", "Bol to fór" (Darina Rolincová) a "Blízko nás" s půvabnou Ivetou Bartošovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Pro někoho jako já docela lahůdka-raritka. Mám rád hudbu i právě tyto tehdejší hity, vyhledávám raritky a vše "limited edition" a nebo zapomenuté :-) ... Zajímavé provedení takového skupinově chronologického klipu s příběhem. V době kdy klipy nebyly, tak to mohlo být úspěšnější. Dnes, chápu, to oceníme jenom my... Sám mám s takovýmto způsobem seznámení zkušenosti a proto mne překvapil ten balík odpovědí na inzerát. Nereálné. Pokud ovšem ženy nevěděly, že inzerát podal šarmantní Heřmánek. Pak by to bylo možná uvěřitelné, že by se hlásily i ty zpěčky :-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

To je tak blbé a originální, až je to dobré. Vymyslet něco takového, kde Heřmánek nepromluví ani slovo a jen chodí na rande s holkama na inzerát, přičemž tato setkání probíhají formou videoklipu. Postupně se vystřídají v Heřmánkově zájmu Martinů, Vondráčková, Zagorová, Rolins, Bartošová, Janů i Janků. A je jen škoda, že autoři našeho milého svobodného chlapíka nepřihráli aspoň té Janků. Takový konec by byl rozhodně sladší. Ale i tak podivnost, která se mi vlastně líbila jak po stránce umělecké, tak hlavně po stránce písniček. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený tenkrát 41letý švihák Karel Heřmánek si podá do novin seznamovací inzerát a i s tringeltem to zaplatí papírovým půlstem neboli pajskou. Potom si dojde pro doslova balík odpovědí i s fotkami a pak se začnou dít věci. No vlastně nezačnou. Každá zpěvačka zazpívá nějaký ten svůj tehdejší hit a dál nic. Martinová tam měla 5 dětí. Při čekání na tanečnici Vondráčkovou se radši vožral na baru. Zagorka ho svlékla a chtěla ho jako modela k malování. Ještě mladá Rolincová se šíleným květákem na hlavě a na skejtu, to taky nechceš. Do Bartošové tam vrká ještě mladej Suchoš. Pak Haidy na motorce a vlnící se na dyskotrysko, to taky nechceš. A nakonec knihovnice Petra Janů, se kterou se mine. Co taky čekat, když scénář k tomu napsala Hanka Zetorová. Jako koukat na to v roce 2022 je docela psycho, tohle snad nemohli dávat ani na Nový rok ráno. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou první ! Dnes mne hned po zapnutí TV zaujal tento pořad na ČT1. Info tlačítko prozradilo, že se jedná o ,,hudební film'¨z roku 1988. Jelikož jsem tam zahlédl Karla Heřmánka, kterého mám moc rád, s očekáváním dalšího jsem sledoval odvíjející se příběh muže, který hledá tu pravou. Očekávání vystřídával stále větší úžas. Heřmínek si podá inzerát a hned má plno reakcí. A všechno to jsou tehdejší socialistické hvězdy pop music ! Seznámí se Helenkou, malířkou Hankou, skejťačkou Darou, servírkou Ivetou, diskofilačkou Heidi a knihovnicí Petrou... Každá preferuje nějakou zvláštnost (knihy, disko, malování atd..) a chce Heřmánka do toho svého oblíbeného koníčku hned zatáhnout... Ten je však zděšen (stejně jako já). Ve filmu se nemluví, jen zpívá... Karla naštěstí zpívat neuslyšíme. --- Celé to pejetí bylo opravdu psycho a opravdu se divím, proč do tohoto televarieté Heřmánek lezl... Chyběla mi tam už jen Jitka zelenková a Markéta Muchová ! Pokud máte rádi ČSSR hity of eighties včetně dobových disko kulis, neváhejte, fakt si užijete. Milovníci českých filmů tohle však mohou v klidu vynechat. Dávám jednu fotku do inzerátu aby si Karel našel nějakou normální ! :-). * ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný televizní film, který je v celku tvořen šesti videoklipy tehdejších předních československých zpěvaček. Písničky jsou pro mě úplně neznámé, tak jak celý tento bizarně úsměvní snímek. Po celou dobu se v něm jen zpívá, mluvené slovo neuslyšíte ani od hlavního představitele Karla Heřmánka. Celé mi o přijde jako taková rarita pro fanoušky tehdejších populárních zpěvaček a dobových disko kulis a pasáží. [77. hodnocení, 10. komentář, 53%] ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama