Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak už sám název napovídá, komedie se bude točit kolem zápletky jedné z nejvděčnějších – dvojnické. Dva mladíci, k nerozeznání si podobní, se rozhodnou, že se vymění. Když je ale jeden populární zpěvák a druhý automechanik, není pro ně začlenění se do nových „životních rolí“ vůbec jednoduché. Prožijí nejednu humornou situaci a způsobí zmatky… A jak to všechno začalo? Populární zpěvák Václav (V. Neckář) jede se svým přítelem na setkání s fanynkami, když v jednom vesnickém hostinci, kde se zastavil na oběd, potká svého dokonalého dvojníka – automechanika Josku (V. Neckář). A kdo by této podobnosti nechtěl využít? Zvláště pro unaveného a znuděného Vaška je to příležitost, jak si alespoň chvíli užívat anonymity. A tak se mladíci rozhodnou, že se vymění… (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchá, zato vtipně laděná kravina na nedělní odpoledne v dvojroli s Václavem Neckářem. Celý ten film je především retro výletem do počátku 70. let. Kdo byli idolové té doby, co nosili a co zpívali, jaké byly fanynky, ale především ty staré putiky, jenž tehdá byly vrcholné restaurace, benzinky, auta, autobusy, zastávky na autobus. To vše už je taková nostalgie. A také ty účesy. Především samotný Neckář a ta jeho helma, tak to je fakt hrůza, ovšem nejhorší účes má Stašová. Té už chybí jen natáčky. Neřekl bych, že v té době měla 18, vypadá spíš tak na 50. Za to Paulová byla už v 18 pořádná čubka. Ovšem nejhezčí z těch ženských je Stanislava Bartošová. [423. hodnocení, 31. komentář, 54%] ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se tu nikdo nezmínil o tom, že nejde o původní scénář či nápad, ale o téměř věrné zfilmování povídky či novely. Bohužel si nevybavím, kdo ji napsal. Šlo totiž o jednu ze tří či čtyř povídek zahrnutých do kdovíjak pojmenovaného titulu. Nicméně si pamatuju, že v dotyčné povídce nebyl dvojníkem opraváře aut  Václav Neckář, ale - ač nejmenován -  Karel Gott. Za sebe tedy považuji Moskalykovu volbu hlavního představitele za prozíravou, a protože považuji za převedení povídky do filmové podoby za poměrně zdařilé (samosebou v tom hraje roli i kus nostalgie), hodnotím tak, jak hodnotím. A i když je Neckářův účes vážně příšerný, stačí se podívat na dobové fotografie například Jiřího Schellingera a je jasné, že jde o tehdejší módní trend. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V zásadě pro tenhle film platí, že dva Vaškové Neckářové jsou lepší než jeden. A rovněž v zásadě platí, že si každý režisér během svojí kariéry musí natočit nějakou ptákovinku, jinak by to režírování snad ani nemělo smysl. Své o tom ví i renomovaný režisér Antonín Moskalyk, který si střihl tuctovku s tehdejším populárním idolem Václavem Neckářem, kterému byla svěřena stěžejní dvojrole. Film je založený na tom, kterak je populární zpěvák Václav Dubský k nerozeznání podobný obyčejnému automechanikovi Josefu Kotrbovi přebývajícím v jakémsi zapadákově. A náhoda tomu chtěla, aby ti dva na sebe narazili, role si náhodně vyměnili a? Dál se dala čekat komedie plná omylů, záměn a nedorozumění z toho vyplývajících a něco v tom smyslu opravdu je k vidění, ale to by nesměl být autorem scénáře Pavel Hajný, s nímž mám tu zkušenost, že jeho scénáře jsou jalové, a i když se jich většinou ujal dobrý režisér, obdobně jako v tomto případě, tak nelze čekat něco mimořádně vtipného. Problém také tkví v tom, že dvojrole byla napsána tak, že bylo zhola nemožné odlišit ty dva nějak výrazně od sebe. Neckář hrál zkrátka oba stejně a nejednou jsem měl potíže opravdu rozeznat kdo je kdo. Nezapracovalo se na žádném výrazném charakterovém rysu u některého z dvojníků. Tím jediným bylo u jednoho virtuózní hra na kytaru, zatímco druhý to nedovedl, ale nic zvláštního to do příběhu nevneslo. Situace kolem záměn postrádaly vtipnost a nebyly nijak přehnané ani "crejzy". Jako celek to celé působilo matným dojmem. Herecky to vytáhl tradičně skvělý Václav Lohniský jako vedoucí hotelu, Neckář s plastickým účesem a v kalhotách do zvonu, byl celkem bizár. Ve filmu se nesoudruhovalo, nebyl zatížen dobou vzniku, až na výskyt nepopulárních "esenbáků". Moskalykova režie byla více než dobrá. Kdyby pracoval s plnokrevnějším scénářem, co má v zásobě i nějaké gagy, asi by se to z hlavy tak rychle bezprostředně po skončení titulek nevyčoudilo. Závěrečná úvaha o skutečných hodnotách života a práce působila asi nejvíc jako poplatná době. 60% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zápletka se záměnou vzájemně se podobajících osob je fakt hodně fousatá, myslím, že už pralidi se dost zasmáli, když si některý jejich kolega popletl manželku s opicí. Navíc není jen tisíckrát obehraná, ale v tomto případě také málo propracovaná, v podstatě Neckář stále někam běží/auto někam jede/Kanyza se plete/Lohniský křičí "chyťte ho". Zkrátka se jedná o film, který ocení pouze zarytí milovníci pravé socialistické zábavy, ještě zarytější Neckářovi fanoušci a ti nejzarytější příznivci nehezkých mániček. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Od hudební komedie s Václavem Neckářem bych čekal hodně písniček, pár tanečních čísel a dobrou zábavu. Písniček se však dočkáme až na konci, navíc ani nezaujmou. Jsme svědky hlavně zmateného pobíhání a hledání pravého zpěváka Václava Dubského (Neckář) a obyčejného pracanta Jozky Kotrby (Neckář). Celkově sice krátký, ale také výrazně nudný snímek. Hudba: Ota Petřina ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu si svůj debut odbyla Simona Stašová. (M.B)
  • Jedna ze dvou postav, které ztvárnil Václav Neckář, se jmenuje Václav Dubský. Tedy stejně jako Neckářův otec, divadelník, který umělecké jméno přijal po vzoru staršího bratra, herce Eduarda Dubského. (D.Moore)
  • Ve scéně, kdy postava Václava Neckáře tancuje, pouští si herec na musicboxu svou vlastní píseň. (M.B)

Reklama

Reklama