Reklama

Reklama

U2 360° - Živě z Rose Bowl

(koncert)
  • USA U2 360 Live From the Rose Bowl (více)
Hudební
USA, 2009, 58 min (Special Edition: 131 min)

Koncert irské kapely U2 z 25. října 2009 z Rose Bowl v Pasadeně v Kalifornii byl jedinečný v mnoha směrech. Byl natáčen pro pozdější vydání, ale zároveň byl živě vysílán na internetu do celého světa. Ve finále tak koncert sledovalo přes deset milionů fanoušků ve sto osmdesáti osmi zemích světa. Režisér Tom Krueger použil 27 kamer, aby co nejvěrněji zachytil atmosféru celého koncertu. Na koncertním turné U2 360° Tour kapela promovala album „No Line on the Horizon“, ale během jejich vystoupení samozřejmě odezněly i všechny největší hity irské legendy. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Torgal 

všechny recenze uživatele

K playlistu mám isté výhrady (moc nových vecí a chýba Pride), ale je to sakra ten najlepšie natočený koncert čo som videl. Produkčné kvality sú maximálne, atmosféra na štadióne výborná a kapela hrá v najlepšej forme, hlavne Edgeova gitara je neskutočná. A je to U2! To už človek rád prepáči aj tú Bonovu politickú agitku. 9/10 ()

Simaaja66 

všechny recenze uživatele

Jako pravověrný fanoušek U2 namlsaný DVD jsem vyrazil v říjnu 2010 do Říma na koncert. Po drobných peripetiich s lupenem jsem se na stadion dostal dostatečně včas abych nasál atmosféru stotisícového stadionu a pak to přišlo...byla to prostě nádhera. Veškerá má očekávání byla předčena a já si užil dvě hodiny naprosto dokonalé muziky se skvělým aranžmá a vším co k takovému koncertu patří....Díky U2!!....Jakmile bude možnost, určitě navštívím jakýkoliv jejich koncert. 100%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dne 18. 7. 2009 se to konečně stalo. Já a U2 jsme dýchali stejný vzduch na Olympijském stadionu v Berlíně a mně bylo nádherně. Pravdou je, že do tváře jsme si zrovna nehleděli a proto jsem uvítal toto DVD, abych viděl to, co jsem na koncertě vidět nemohl. Muzika mému uchu lahodila v obou případech, pohled tolika kamer mne taky potěšil a kapela svou silou dokázala, že velký koncert se dá odehrát i takřka staticky - bez megalomanských pyrotechnických efektů, zběsilého poskakování a poloobnaženého dívčího komparzu za zády. Musím uznat, že už to nejsou ti dravci jako v počátku kariéry, ale zase si mohou dovolit podobnou šílenost, jakou byli tři čeští kluci na pódiu v Berlíně při Angel Of Harlem - http://www.youtube.com/watch?v=ejdj2AiyXWg. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Žádný velký fanda U2 nejsem, ale ty jejich největší hitovky samozřejmě dobře znám a byl jsem zvědavý jak se předvedou ve stínu monstrózního pódia (a taky ve "stínu" mých oblíbených předskakujících Muse). No a musím říct, že jsem byl příjemně potěšený. Pódiové vychytávky, osvědčené hity, kapela ve formě a všudypřítomná politika, to jsou prostě klasičtí U2 a já si je více či méně užil od prvního do posledního songu. Být fanda, je mé hodnocení asi maximální. P.S.: Ve vší úctě k Bonovi a fanouškům si nemůžu pomoct, ale Where the Streets Have No Name v podání Muse feat. the Edge na letošním Glastonbury 2010 mi přišla mnohem mnohem lepší. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výtky by se našly: nepochopitelné vynechání úvodní písně koncertu, Bonův chraplavý hlas, místy dost podivný střih, absence Stay (nejsilnější moment berlínského koncertu). Ale k čertu s tím - u Vertigo tour jsem se lehce nudil na samotném koncertu i v třetím filmovém rozměru, teprve 360 stupňů mi navrátilo víru. :) Jo a HD téhle show obzvlášť sluší. 90% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Koncertu se zúčastnilo celkem 97 014 fanoušků. (GreatestFan)
  • Koncert byla první událost, která v historii stadionu vyprodala všechny lístky. (GreatestFan)

Reklama

Reklama