Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tak trochu škoda, protože tenhle sympatický film měl našlápnuto na víc. Jenže občas jakoby se ho jeho tvůrci snažili zbytečně protahovat. Takže road movie dvou mladíků z NDR napříč Amerikou se zastávkami na ikonických místech je nakonec jen takovou příjemnou podívanou, která neurazí, ale ani nenadchne (70%). ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Sympatická road movie. Mé očekávání v německou verzi Road Tripu se nevyplnilo. Jde o poměrně inteligentní zábavu s pozadím temné doby komoušu. Ikdyž zde si to ti dva kluci v Americe po většinu času užívají, nakonec je minulost nějak zasáhne. Fajn scény při promítání dokumentu v kině a setkání se "skutečným" otcem na konci. Kamera si vyhrává a některé záběry Americké krajiny jsou fakt skvěle. Fajn hudební doprovod a krásná Alicja Bachleda. ()

Reklama

greetchen 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem až tak moc německých filmů, ale když už mi nějaký padne do hledáčku, většinou to stojí za to. Což platí i pro tenhle. Čekala jsem road movie plnou laciných vtípků, ale je z toho příjemný film, víc drama, než komedie, od kterého se vám nechce odtrhnout oči. Nehraje přehraně na city, nenabízí omleté gagy, tenhle film je svůj a rozhodně stojí za vidění. ()

Vicco 

všechny recenze uživatele

Hrozně milý a upřímný film, ve kterém se dva mladí kluci z východního Německa po pádu berlínské zdi rozhodnou dojet do San Franciska, ale lístky jim stačí pouze do New Yorku, a tak jim nezbývá než s pár dolary v kapse na vlastní pěst projet celé Spojené státy. Cestou je nepotkají žádné zvlášť vyhrocené nebo nereálné situace, naopak, kdo někdy cestoval na vlastní pěst tak ví, že takhle nějak to přesně chodí, se vším dobrým i zlým. A právě tato realističnost a zmíněná upřímnost z filmu dělají víc, než jen další z řady road movie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som len takú pojašenú blbinku o dvoch chalanoch, ktorí sa vydali spoznávať Ameriku, no mýlil som sa - veľmi dobre sa na to pozeralo. Ak hľadáte pohodu pri filme tak toto je to pravé orechové. Tiež sa mi páčilo, že z pomerne ošúchaného námetu o sebaspoznávaní, kamarátstve a ceste za vytúženým cieľom to dokázalo ponúknuť aj niečo iné ako len lacnú srandu. Záver zase príjemne prekvapil svojim emotívnejším vyznením. Takže vlastne tu je z každého rožka troška. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama