Reklama

Reklama

Tygři železnice

  • Čína Tie dao fei hu (více)

Jistý železniční dělník v Číně v roce 1941 vede skupinu bojovníků za svobodu proti Japonsku, aby získal potraviny pro chudé. (Canal+ Action)

Recenze (22)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo takové zvláštní, ale pak mi to sedlo a i napodruhé jsem se dobře bavila. Chvilkami se to sice tváří vážně, ale vážně to brát rozhodně nejde. Bylo tam několik hodně povedených scének, při kterých jsem se zasmála. Snad asi poprvé se mou oblíbenou postavou stal záporák. Hirojuki Ikeuči si svou roli užíval a jeho scény se mi ve filmu líbily nejvíc. Jako obvykle u takovýchhle filmů má u mě plus i hudba a exteriéry. Jediné, co se mi tam moc nehodilo, byly krátké animované úseky. Sice mi nevadily jako v jiných filmech, přesto by to bylo lepší bez nich. A nakonec ještě vlastně potěšilo cameo Andyho Laua. Přeloženo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pusťte si finální vlakovou honičku, která na mě s těmi obrněnými železničními vozítky působila jako finále druhého MAD MAXE přenesené na koleje, a zbytek poklidně ignorujte. Scénář, režie i akční scény jsou bez šťávy, brzdí to milion zbytečných postav a shazuje infantilní humor, kdy je záporák střelen do zadku, poskakuje a stěžuje si, že to bolí. Na něco opravdu vtipného nebo na dobrou bitku/přestřelku zapomeňte a vystřihnout půlhodiny unylého děje, vůbec nic by se nestalo, jen by to bylo trochu méně nudné. Škoda, mohl to být ultimátní vlakový film. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak akurát o chlp len priemer. Dosť sa bije vo filme komediálna a vážna zložka, v jednej chvíli sa sranduje a potom vidíme priestrely a krv, nejde to moc k sebe. Ale ako vždy, potešila ďalšia úloha Jackieho Chana aj keď netradičná "takmer nebojová". A potešila aj prítomnosť jeho syna, o ktorom som až teraz zistil, že je len o tri dni starší ako ja. :) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ma Yuan (Jackie Chan) vede svůj tým „Railroad Tigers“ složený z železničních dělníků do nebezpečné mise, která má za cíl vyhodit do vzduchu most ovládaný japonskou armádou... Film překvapil v tom, že Jackie rozdal pouze několik úderů a kopů, ale nešlo o jakékoliv bojové umění. Do snímku se úplně nehodily animované scény a názvy kapitol, protože prozrazují věci budoucí. Jackie a syn Jaycee mají hodně společných scén a rozhodně pobavila zmínka o velikosti nosu. Jackie zpívá v závěrečné hudební znělce a byl jedním z výkonných producentů. He Jun (Jackie Chan Stunt Team) na filmu dělal jako akční choreograf / Action Choreographer. V malé cameo roli se ve filmu objevil Andy Lau. HODNOCENÍ 60% ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je historickou komédiou, ktorá humorným spôsobom rozvíja skutočný príbeh odporu čínskeho ľudu proti Japonskej anexii. December roku 1941, Japonská agresia sa rozrástla už aj na USA. Opití úspechom v Pearl Harboru, rozširujú svoj vplyv vojenskou agresivitou na nové krajin. v juhovýchodnej Ázii. Čína je s Japonskom v ich druhej vojne už 4 roky. Železnica z Tianjin (Tiencin) do Nanjing vo východnej Číne v dĺžke 923 km sa stala kľúčovou cestou pre dopravu vojenského materiálu, liekov a potravín. Aj z toho dôvodu bola pod prísnou ochranou japonských vojakov. Vďaka pôsobeniu japonských útočníkov zostávajú miestni obyvatelia bez jedla a bez prostriedkov na živobytie. Aby získali akú takú obživu, organizuje jednoduchý železničný robotník Ma Yuan tím ľudí, ktorý prepadávajú vlaky a berú si z nákladov jedlo aby zachránili svojich hladujúcich krajanov. Dobrá znalosť miestnych trás prináša hmatateľné výsledky. Po chvíli sa Ma Yuan a jeho tím preslávili medzi miestnymi obyvateľmi. V skutočnosti je film rozdelený do jednotlivých epizód, aby sa to všetko ukončilo v jednom logickom konci. Aj takýmto spôsobom pomáha skupina čínskych členov podzemia svojej 8. čínskej armáde odolávať Japoncom. Počas bojov v Číne padlo asi 3,8 miliónov Číňanov (3,2 z Kuomintangu a 580 tisíc z radov Červenej armády). V dôsledku bojov a okupácie Číny prišlo o život v rokoch 1937 až 1945 aj 17 miliónov čínskych civilistov. Japonsko stratilo v Číne asi 1,1 miliónov vojakov. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama