Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou přinesla kořenářka starému králi zvláštní rybu. „Kdo ji sní, porozumí řeči zvířat“, řekla. Kousek ryby, i přes přísný zákaz, snědl mladý králův sloužící Jiřík. Král ho za to potrestal a poslal ho do světa, aby mu přivedl nevěstu, krásnou Zlatovlásku. Klasickou pohádku K. J. Erbena zná v Čechách, na Moravě a ve Slezsku snad každé malé dítě. Tato pohádka patří k těm nejmilovanějším už od roku, kdy se na našich obrazovkách objevila poprvé. Písničky napsali Angelo Michajlov a Eduard Krečmar. Zlatovlásku si zahrála Jorga Kotrbová (zpívá Jitka Molavcová) a Jiříka Petr Štěpánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (329)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle jsem měla jako malá strašně moc ráda...ty loutky alá zvířátka (zlatá ryba, mravenci a moucha), živá a mrtvá voda...sbírání perel...úžasné.. a ty písničky neměly chybu. A nejlepší bylo, když Jiřík poprvé ochutnal hada a slyšel všechny zvířata, husy, mouchy..atd..Páni měla bych se na ni zas podívat, až bude v telce. Prostě výborná česká pohádka (teda na pyšnou princeznu nemá no:)). ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádková pohádka.....opravdu radost pohledět na místy naivňoučké scénky s dřevěnými zvířátky pomahájícími chrabrému Petru Štěpánkovi na jeho těžké dlouhé cestě po vytouženém "zlatém" cíli a milujícím srdci.. proti tomu stojí však arogantní ziskuchtivý a okázalý král v podání geniálního hlasu čes.dabingu Jiřího Holého, jednoho z posledních herců oné skoro vymřele herecké elitě našeho divadla a filmu.! A hudba, která nemá v pohádkové scéně čes.filmu rovněž konkurenta..!!! ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhezčích našich pohádek, plná chytlavých písniček, zvířecích loutek a jednom kuchaři, který nakonec přišel ke štěstí v podobě zlatovlasé princezny. Sympaťák P. Štěpánek jako Jiřík, J. Kotrbová (když odečtu její výrazný hlas dustojnice Hooligan z MASH :) tak jí to moc sluší - ale nejsem si jistý, zda písničky zpívá ona. Nejlepší postava ovšem král v podání J. Holého! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pohádka na kterou se rád podívám. Je tam hodně písniček a spousta známých herců. Přesto si nemůžu odpustit to trochu nerozpytvat. První nerozum co mě utkví v paměti je proč mu ta babá nese toho hada? Jaký důvod má? Aby znal řeč zvířat, ale proč ,když za to nic nechtěla. Podle pohádky to měl být bílý had tady je černý a někdo mu říká ryba jiný had je jasné ,že jde o úhoře ,ale vysvětluj to dětem ,který v tom musí mít naprostý zmatek. Další věc Jiřík jde do světa a volají na něj mravenci "Jiříku pomoc nám" jak ho můžou znát jménem? Pak když dojde k těm dvoum rybářům ,tak se hádají o jednu rybu čí je? Tak je Jiřík rozsoudí tím ,že ji koupí a peníze si rozdělí. Pak ale chce po nich lodku a dá jim za něj koňě a rybáři souhlasí ,ale jak si koňě rozdělý najednou neřeší? Vím ,že se v tom moc pitvám ,ale prostě mě to nedá. Ps v pohádce se dozvíme jména jen 8 princezen z 12. ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Zlatovláska je pro mě nejlepší česká pohádka. Pěkné písně (především Nes mě loďko ke břehu, to by mělo dostat Oscara za nejlepší song, čistá ulice styl ghetto život!), dále pak silný příběh ze života, který chytne za srdce a v neposlední řadě příjemní herci. Díky Zlatovlásce jsem se naučil, že nemám podceňovat rybičky či mravenečky, bo když pro ně něco udělám, tak mi pak oplatí službu. Psaní tohoto komentáře mě navnadilo a proto si du pustit ten "oscarový" song a zapěji si ve vaně. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Když Jiřík (Petr Štěpánek) zachrání zlatou rybku a od rybářů se dozví, že žije v zámku na jezeře, kam se nelze dostat po souši, vymění jejich loďku za svého koně. Poté, co Zlatovlásku (Jorga Kotrbová) úspěšně získá, vrací se s ní se stejným koněm, kterého přenechal rybářům. (Robbi)
  • Petr Štěpánek (Jiřík) uvedl, že film se u nás přibližně patnáct let nesměl vysílat, protože v té době už měl Jan Tříska zákaz vystupovat, takže zakázali vše v čem se vyskytoval. Ale třeba v Sovětském svazu se film vysílal, přičemž odtamtud chodily Štěpánkovi děkovné dopisy. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama