Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (721)

mcb 

všechny recenze uživatele

K nevydržení uřvaná a otravná recyklace, která vzniká jen kvůli tomu, že tahle animovaná franšíza stále vydělává. Technicky dokonalé zlo, jenž spoléhá jen na to, že známá chlupatá zvířata padají a narážejí do různých věcí, přičemž jakákoliv dějová logika či provázanost absentuje. Hlavní ale je, že se to hýbe a je to barevné, což dětem do pěti let a vlastně i producentům téhle odpudivé komerční zhůvěřilosti bohatě stačí. Pro normálního diváka je to však absolutně k nevydržení. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Země v pohybu, aneb nejslabší díl Doby ledové. Mnohatunový Mamut, šavlozubý tygr a další zvířata se vydávají na malém kru (loďi) za dobrodružstvím, ale cestou je potká pirátská loď (kra) s opičím kapitánem. > No nezní to jako děsivé Science fiction ? Přišlo mi to příběhem dost přehnané a na Dobu ledovou dost neobvyklé. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přehnaně se nemoralizovalo, humor nebyl nucený, či lámaný přes koleno a díky minimu hluchých míst jsem nemusel v rámci zabavení počítat, jaké průměrné množství popcornu za minutu mizí v bezedných útrobách mé vedle sedící dcery. Vše orámováno vlivem veverky na rozparcelování Pangey, či "vypuštění" Atlantidy a jednou lenochodí vyschlou hrozinkou, co názorně ukázala, že stárnout se má s noblesou.. Jen ta "teenage mamut bezva parta" smrděla. Jejich dokonalej, hustej, stěrkověj slang mě div nedonutil prohnat si skrz uši brčko od coly.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rodinné hodnoty, láska, priateľstvo, trocha dobrodružstva a zábavy - to je vzorec, s ktorým sa Doba ľadová 4 pokúša znovu uspieť a treba povedať, že sa jej to darí celkom obstojne. Krásna animácia, páčivé prostredie, starí známi v najlepšej forme a navrch nové sympatické postavičky v typicky rodinnom príbehu o sile priateľstva. Hoci nemožno očakávať nič objavného alebo extra porciu sofistikovaného humoru, recyklácia klasických motívov je v tomto prípade podarená a zábavná. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebýt otravné linky s mamutí slečnou, tak jdu na plný počet, protože jsem se u tohoto pokračování opravdu pobavil, vše plynulo svižně a animace byla jako vždy parádní. Ruku na srdce, Ice Age: Continental Drift nenabízí nic, co bychom už v této "ledové" sérii neviděli, ale umí pobavit a to, speciálně u animáku, mi ke štěstí tak nějak stačí. Navíc má asi tu nejlepší úvodní scénku z celé série - veverčák Scratt zkrátka pořád jede. 80 %. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 161,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 877,2 mil. (NIRO)
  • Původně měl jedné z postav propůjčit hlas Jeremy Renner. Kvůli účasti na dalších projektech však musel odstoupit. (oje)
  • Když Scrat (Chris Wedge) pobíhá po Žaluatlantidě, vidíme spoustu odkazů na náš svět a jeho významné osobnosti. Např. představení „Hamleta“ Williama Shakespeara nebo sochu "Myslitele" od Augusta Rodina. (Aporol)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama