Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nepřehlédnutelné přehrávání a naprosto mimózní vykreslení současné náctileté generace. Jednání postav je dosti mimo, ale z projektu je cítit touha, aby tomu tak nebylo, aby jednání herců bylo reálné a diváci se mohli se svými postavami sžít a bla bla... Diváci se nesžívají, protože vrstevníci se nedívají a reálné to zkrátka není. Ale stokrát raději toto, kde se i občas objeví povedený vtip a divák netrpí pocitem trapnosti za herce, než Ordinace v růžové papundeklové zahradě. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Předpokládala jsem, že nový výplod České televize přejdu bez povšimnutí, ale úplnou náhodou jsem viděla část druhého dílu a nedalo mi to. Zhlédla jsem tedy celý seriál. Představa tvůrců o běžném gymnáziu je poněkud nereálná, myslím, že v celé republice by se nesešla tak kreativní třída, jako zdejší prváci. Nápad s komiksem je ale dobrý, obsazení studentů i dospělých jedinců se také povedlo, jednotlivé epizody mě bavily. Musím taky pochválit kapelu Charlie Straight za jejich píseň "School Beauty Queen". Docela bych brala pokračování. ()

Reklama

Alice02 

všechny recenze uživatele

Seriál je nenásilný a příjemný s pěknými hudebními podklady a úvodní písní, ale herci jsou nejistí, někdy se musim smát, když vidim jak úporně se snaží něco zahrát. Vypravěč a asi nejpřirozenější postava ze seriálu, kluk přezdívaný "Einstein" je sympatický a drží děj nad vodou trefnými postřehy. Dá se u toho i dobře zasmát a občas jsem se tam našla. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

:-DDD LOL ROFL et cetera:-))). Viděli a slyšeli tvůrci seriálu současné teenagery alepoň z ponorky v kalné vodě? Nezralí neherci pronášejí dementní dialogy, realita je důsledně ignorována, celé je to jak z jiné doby (místy jak za První republiky). Těch deset minut u "4teens" mě opět přimělo s lítostí hledět na peníze, co jsem nucena vkládat do ČT - raději bych tu částku věnovala na výzkum léčby venerických chorob nebo dálniční podchod pro žáby. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Subjektiv k Anime seriálu Hanasaku Iroha (který se točí kolem života jedné mladé slečny) napsal, že by bylo lepší, kdyby tvůrci nevymýšleli scénař sami za sebe, ale pokud chtějí realistický život, mají jít přímo ke zdroji, což v případě Irohy bylo popovídat si se zhruba 16-letými slečnami (o jejich problémech atd.).Víceméně stejnou připomínku bych já poslal směrem ke tvůrcům 4teens.Proč si před natáčením a vůbec před psaním scénaře nezašli na nějaké gymnázium, nebo jinou střední školu?4teen přece mohl dopadnout o tolik líp...bohužel, nedopadl a tak tu máme další český televizní produkt, který je sice oproti Nováckému hnoji na jiném levelu, nicméně přes průměr nejde.Herecké výkony jsou místy až podprůměrné kvůli podivným a toporným dialogům, které vymýšlel někdo komu je 40+ (což je vzhledem, k tomu jaké cílové skupině má být seriál určen dosti WTF), děj jednotlivých dílů je spíše primitivní a točí se buď kolem školní kapely, záhadného komixového pisálka nebo strastí mladé rockerky nebo skejťačky, která ty strasti má taky.Být 4teens Anime zřejmě bych mu některé věci odpustil, co ale neodpustím v jakékoliv formě jsou často otřesné dialogy a pochybné výkony zbytečně přehrávajících herců a to, že je v seriálu několik hezkých hereček (Skejťačka je k sežrání) je jen malá záplata.Slabé 3* - 45%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Michal Sedláček (Roman), který hraje o tři roky staršího bratra Ondřejovi Malému (Milan), je ve skutečnosti mladší. (pardal.vino)
  • Seriál se začal připravovat pod pracovním názvem „Gymplíz“ na konci roku 2007 jako 26 půlhodinových dílů. Samotné natáčení trvalo s přestávkami dva roky a bylo k tomu zapotřebí 95 natáčecích dní. (ČSFD)
  • Dějem prošlo 90 postav a jeden pes. Natáčelo se v průběhu všech ročních období a součástí hereckých akcí byla řada neobvyklých až kaskadérských výkonů, o které se postaralo 10 dublerů a kaskadérů, kteří v seriálu natáčeli srážku aut, kolizi skateboardisty s chodcem, střet lyžařů na sjezdovce, exhibice na lyžích a snowboardech, rvačku, fotbalový zápas a jízdy na skejťácké U-rampě. (ČSFD)

Reklama

Reklama