Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě strašně nudil, byl otřesně vleklý, skoro mi to až připadalo, že je to záměr, jak odradit diváka. Proč tedy dávám dvě hvězdičky? Než jsem shlédl tenhle dokument, který je volně na youtube, tak jsem náhodou slyšel v rádii, jak o své cestě trabantem hovoří její účastníci, a to byl jiný šálek kávy. Mluvili věcně, líčili vše, s čím se museli vypořádat, a moc mě to tehdy zaujalo, takže jsem očekával, že se to dobré přeneslo i do dokumentu. To se ale k mému údivu nestalo. Nicméně jim jejich zážitky s tak podivným autem závidím, neb těžko bych takovou partu dal dohromady, co by do toho šla, vydržela všechny potíže a absolvovala...A to asi zná každý, kdo se zúčastnil i méně náročné expedice. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o jedné velké pouti napříč Afrikou. Kamera a hudba stojí určitě za to a celkové kouzlo dokumentu je taky velice silné. Přestože je to určitě povedený dokument a podobnou pouť by chtěl podniknout kde kdo, tak to na úplný vrchol nevidím, zas až tak mě to nezaujalo. Ale klobouk dolů před hlavními aktéry. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný cestopis, který našince potěší svojí proveniencí. Záživnost pak spočívá nejen v samotné cestě po Africe, ale také ve skvělém komentáři hlavních protagonistů. Velikým lákadlem ovšem je vozidlo Trabant, od kterého by asi málokdo čekal obdobnou cestu. Nezbývá než před hrdiny tohoto dokumentu smeknout pro jejich odvahu, dobrodružnou povahu a jejich počin. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Každopádne zaujímavý cestovateľský film, odohrávajúci sa na púšti, savane, blate, piesku a vode čierneho kontinentu. Partia Čechov, bola príjemná a aj vtipná, narozdiel od tak trocha podobného filmu a to Vitajte v KĽDR!. Rád si pozriem aj nabudúce filmu takéhoto charakteru... 4**** ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

2. prírastok do kultu trabantích dobrodružstiev a zároveň diel, ktorým sa vlastne autor naozaj preslávil. Celovečerné, 96 minútové spracovanie robí výstavbu dokumentu nedokumentovým, skratkovytím pokusom o cestopis. Ale je to natočené lepšie, než cesta z Hedvábnej stezky, a samotný fakt, že sa Dan Přibáň neuspokojil s jedným dobrodružstvom, a zvýšil dialku i riziko, je chválihodné a obdivuhodné. Teraz, keď už vieme, že sa nakoniec vybrali aj do Južnej Ameriky, robí tento film ešte inšpiratívnejším v zmysle toho, že možné je všetko, len treba chcieť. 80% | HD, THX, CZ | ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Průměrná spotřeba benzínu se během výpravy vyšplhala na 6,5 l/100 km. (MTHRFCKR)
  • Svoji expedici zahájili trabanti 6. září na Vyšehradu. Plánovaný odjezd byl přibližně na poledne, z důvodu poruchy na expedičním trabantu se o několik hodin opozdil. (heyda)
  • Pokus s vodou je v Afrike populárny trik, ale je to podvrh. V skutočnosti je Coriolisova sila pár metrov od rovníku veľmi ťažko merateľná aj pri kontrolovaných experimentoch, takže nemôže mať viditeľný vplyv na rotáciu vody. (andree182)

Reklama

Reklama