Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (959)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jaden Smith nasadí v úvodu filmu zarputilý pohled, při kterém má na čele víc vrásek než jeho otec, a neshodí ho do závěrečných titulků, zatímco Will Smith se stejnou vytrvalostí prezentuje výraz "umírám a trpím". Ke své obrovské smůle není After Earth tak blbé, aby bylo zábavné; je jen nudné, nezajímavé a neoriginální. Po dlouhé době film, během jehož sledování jsem v kině ubíjela nudu počítáním žárovek na stropě, hledáním všech nouzových východů a sledováním času na hodinkách. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ono je hrozně snadné vysmívat se M. Nightovi, že napsal a zrežíroval další debilní scénář. Vlastně se cítím až provinile, že to dělám. Ale dělám a dělat musím, protože to prostě je hloupý, nedomyšlený, neživotný a hlavně velmi líný film, kde promyšlenost nepřesahuje hranice scény (někdy záběru), svět nežije, pouze "je", protože si všichni přečetli scénář. Hlavně to vše oplývá velmi neúměrným egem. Bohužel chybí zajímavý příběh, který by přesvítil ty neskutečné logické lapsy v ději. WTF scén je moc málo (ale jsou), aby to bylo vyloženě zábavné, takže je to především na kroutění hlavou, až z toho člověka bolí krk. ()

Reklama

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Je sice hezké, že se M. Night Shyamalan snažil svoji postapokalyptickou sci-fi natočit tak trochu jinak, jak už ostatně jeho zvykem. Problém je, že u něj už to jeho "tak trochu jinak" několik let nefunguje a zde si definitivně sáhnul na to největší dno. Zde totiž nefunguje vůbec, ale vůbec nic. Triviální příběh by neutáhnul ani krátkometrážní film a nic zajímavého či napínavého se zde za 90 minut nestane! Jaden nám navíc zmutoval do dosti nesympatického a protivného spratka, který by zasloužil shodit ze skály a ani jeho fotřík se tentokrát moc nepředřel. Navíc Shyamalana podezírám z toho, že tenhle film za něj odtočil nějaký jeho domácí mazlíček, protože zde je podprůměrné úplně všechno. Dialogy jsou dementní, napětí žádné, akce žádná a celé to vypadá jak nějaký céčkový sci-fi seriál. Opravdu jsem dlouho bojoval s nutkáním, abych to nevypnul, a to se mi zatím stalo jenom dvakrát. Bezkonkurenční sračka roku. A to říkám jako fanda Willa Smithe a člověk, který letos viděl Sharknado. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kde se stala chyba. After Earth navenek působí jako normální sci-fi podívaná, ale chybí tomu ona pověstná velkolepost. Triky nakonec nejsou tak obyčejné, jak si někteří stěžovali v trailerech (tak to holt někdy bývá, když jsou první trailery někdy až příliš moc brzy venku, když jsou práce na tricích v plném proudu), ovšem nic extra a třeba oproti Ender's Game to vypadá celkem komorně. Dále je tu problém ze Smithama. Will je perfektní ksicht na plakáty a trailery, ale jelikož všude cpe svýho syna, tak na sebe vzal otěže z valné většiny právě on. A Jaden prostě neni Will, to je přece jasný. Celkově se nedá říci, že bych se úplně nudil, ale film mě ničim moc nezaujal a bitvy mezi Jadenem a tamní faunou taky nepůsobily moc epicky...60% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neurážlivé drama (odehrávající se v budoucnost) o vztahu nebojácného generála tatiho (podivně odtažitý Will) a srabáka syna kadeta (srabácký Jaden), jejich snaze dostat se z planety na které ztroskotali. Shy se potácí od průšvihu k průšvihu, ale tady režijně celkem zvládá a objevují si i zajímavé nápady. Přímočarý a jednoduchý příběh o zapuzení strachu je hodně chatrný a závěrečný přerod hodně násilný. Tak to drží jen poměrně hodně krve a zabijácké zvířata. Prostě celkem pohoda. A jak se té Zemi pěkně dařilo jakmile ti parazitičtí lidi odlítli jinam... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o první film, pro který byla použita digitální kamera Sony CineAlta F65, která se může chlubit 20megapixelovým CMOS čipem, který je teoreticky schopný dosáhnout rozlišení až 8k. (Illuminare)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama