Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (959)

Botič 

všechny recenze uživatele

I don´t want to live on this planet anymore! Will Smith a Jaden Smith si asi chtěli udělat pěkné vzpomínky, tak přijali role v novém filmu M. Night Shyamalana. Něco tak vyprázdněného, tupého a ještě ke všemu ekologického tady nebylo už hodně dlouho. To, co zvládl odvyprávět Zack Snyder ve 300 během jedné, pár minut trvající, scéně, k tomu potřebuje Shyamalan celý film? Neskutečná a trpělivost stojící záležitost. To, že M. Night Shyamalan nenatočil už víc jak devět let žádný pořádný film překvapením není, mnohem smutnější na tom všem je fakt, že Will Smith si už víc jak pět let nezahrál v ničem pořádném. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úplně neškodná "mírně avataří" ptákovina s jedním létajícím hadem, orlem z Pána Prstenů/Hobita a krvežíznivými šimpanzy. Ústřední potvůrka jakoby z oka J.J. Abramsova vypadla, moc pěkné. Rád bych pochopil, proč musí Shyamalan každou větu divákovi tupě zopakovat, a proč je zde tolik vysvětlování. Tvůj rukopis smrdí na míle daleko, M. Nighte. Závěrečná scéna to téměř kompletně pohřbila, ale světe, div se, rejža všechno zachránil povedeným vtipem! Chemie otec - syn skoro nic, bezemoční Will neobyčejně prkenný a Jadenův chraplák mě štve ještě teď, v nicotným tichu. P.S. Pohlavky směřujou k cca 20-ti nevychovaným plantážníkům v sále kolem mě, kteří se do kina přišli najíst za zvukových efektů mačkání obalu od křupek/chipsů/krekrů. Kdy se z ČSFD uživatelů stali takoví burani? To si říkáte fandové filmu? Že je to "blbá shyamalanovina, a že film je jasná sračka, nezájem"? To je nějaký argument? Napomenul jsem jednoho (vlasatce ve žlutym triku, kterej machroval gumovejma medvídkama, sušenkama TUC a Colou) z vás, nechtěl jsem okolí rušit více než vy. Zamyslete se nad sebou: kino není jídelna, nekažte zážitek ostatním. Díky. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jaden Smith nasadí v úvodu filmu zarputilý pohled, při kterém má na čele víc vrásek než jeho otec, a neshodí ho do závěrečných titulků, zatímco Will Smith se stejnou vytrvalostí prezentuje výraz "umírám a trpím". Ke své obrovské smůle není After Earth tak blbé, aby bylo zábavné; je jen nudné, nezajímavé a neoriginální. Po dlouhé době film, během jehož sledování jsem v kině ubíjela nudu počítáním žárovek na stropě, hledáním všech nouzových východů a sledováním času na hodinkách. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V těžkých chvílích zní dopointované monology, neznámá stvoření se objevují nasnímaná v nezvyklých úhlech a rodinné hodnoty přebíjejí svými trumfy všechno kolem. After Earth je tak i přes svou mírnou strohost nakonec čistá Shyovina a dost mě mrzí, že Night už asi nedostane šanci vyškrábat se z nepochopitelné škatulky podceňovaného tvůrce. Já bych totiž nebýt několika tvrdších základních lekcí pravidel přírody šel v téhle cestě za záchranou až na nejvyšší stupínek. 85% a moje velké přání, aby ta šance ještě alespoň jednou přišla. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Svata prostato!!! jeste vetsi vypatlanost nez jsme doufali scenar tu snad neexistuje tolik chyb a nedotazenosti v jednom filmu to se fakt nevidi ve srovnani z timhle je i takovej scenar Die hardu 5 vylozene oscarova zalezitost! dej nula vizual nula herci nula jeden WTF moment za druhym a brutalne vysmaty kino na CSFD projekci no uz jak to zacne nastava peklo Smithuv synek jenom poprvy promluvi a uz bych mu dal pesti jak je sympatickej pak najednou havarie a zatim co fotr se vali na lodi jako lazar fakan vyrazi na zachranou misi tatik je porad s nim ve spojeni takze vlastne funguje jako navigace ve chvili kdy dzi pi eska chcipne se malej parchant vyhecuje k zivotnimu vykonu a všechno zachrani scenar je tak neskutecne retardovanej ze jsem se rovnez neudrzel a tlemil se skoro od zacatku do konce ty repliky co tam pronasi Smith starsi stali za to obvzvlast ta kdy vysvetluje jak se nebat priser a jak to dokazal to byl dialog po kterym kino vybouchlo smichy bohuzel se domnivam ze to a nejenom toto bylo mineno smrtelne vazne a ty smesny kecy Smitha a synatora jak kdyby mladej byl vojak a fotrik jeho velitel no to bylo fakt moc zbyva jeste dodat ze triky jsou tak na urovni studia asylum takze hadam ze ten mega rozpocet skoncil v pekne hluboky zumpe no a abych nezapomnel konec je v pravde genitalni parchant vyleze na horu tam prekona strach triumfalne zabije priseru zahajluje a posle signal do vesmiru a zazvonil zvonec a pohadky je konec takze takhle hodnotit to seriozne mam kandidata na odpad roku ale musim tomu dat aspon ty 2* protoze neco takhle vylizanyho az na pudu se fakt jenom tak nevidi a uz dlouho jsem se takhle netriskal do kolen a nechcipal smichy a smich prece prodluzuje zivot!!! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Will Smith (Cypher Raige) dostal nápad na tento film po tom, čo videl dokumentárny seriál Přežít! (od r. 2005), ktorý priblížil nepríjemné dobrodružstvo otca a syna, ktorým sa pokazilo auto uprostred divočiny. (Greenpeacak)
  • Pôvodne mal byť film o campingovom výlete otca a syna, pričom syn sa mal prebojovať cez les, aby našiel pomoc pre otca po tom, ako ich auto zišlo z cesty a havarovalo. Will Smith (Cypher Raige) ako producent a scenárista Gary Whitta však videli v príbehu väčší potenciál a rozhodli sa ho prepísať na veľký sci-fi projekt. (S3MIR)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 2013 v Tokiu. (Varan)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama