Reklama

Reklama

Gestapo

(seriál)
  • Německo Gestapo
Německo, 2006, 3x45 min

Obsahy(1)

Gestapo - Kovaný meč:
Příběh o nacistické Tajné státní policii, gestapu. Malá, ale velmi vlivná síla snažící se o udržení Hitlera u moci. Dnes uvidíte, jak význační byli Hitlerovi spojenci a jak krutý byl Heinrich Müller.

Gestapo - Tasený meč:
S potlačovanou opozicí Německa a obklopujícího území se začalo gestapo rozšiřovat a likvidovat odpor. Hitler prohlásil, kdo je hlavní nepřítel a gestapo podniklo ty nejbrutálnější kroky.

Gestapo - Meč se roztříštil:
S koncem Třetí říše bylo gestapo odhodláno udržovat kontrolu nad společností. Zatímco mnoho z nich s krveprolitím nepřestávalo, někteří důstojníci byli připraveni vést normální život a uznat porážku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Skarface 

všechny recenze uživatele

Skvělý německý dokumentární serial ! Sledováno na satelitu na stanici History škoda že mě akorád rušily při sledování ruské titulky které nešly vypnout ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Co jste to za gestapáka, když o někom říkáte, že je nevinný?! Geheime Staatspolizei je, spolu se Schutzstaffel (SS), v očích lidí asi nejznámější organizací Třetí říše ztělesňující zlo nacistického Německa. Na pohled neomylná, tvrdá a účinná tajná služba však, jak popisuje tento dokument, nebyla tak úžasná. Jako každá instituce tohoto druhu často tápala a střílela naslepo, byla klamána a selhávala (a nepomohl ani silný gestapácký dalekohled). Její síla však byla v naprostém svázání s režimem a zvláštní postavení, které budovala nejen díky své potřebnosti, ale také svou prezentací, metodami a propagandou. Bohužel, po shlédnutí této trilogie by se mohlo zdát, že vzepřít se a bojovat s Gestapem/režimem bylo snadné ač riskantní, což mi ovšem přijde trochu idealizované. Přeživší pamětníci, prezentující své příběhy, mají jistě nesporné úspěchy, ty zástupy bojovníků i nevinných, kteří neměli tolik štěstí, zas své kříže (a mnozí ani to). Cílem vyprávění ucházejícího dokumentárního seriálu je tedy očividně především demystifikace a odstranění zažité démoničnosti Gestapa, i když trochu křečovitou formou. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama