Reklama

Reklama

Idiot na cestách

(seriál)
  • Velká Británie An Idiot Abroad

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Ricky Gervais a Stephen Merchant říkají, že Karl Pilkington je kulatý, dutohlavý blbeček na úrovni šimpanze, klaun a idot. Ve skutečnosti jsou ale dobří přátelé. Jen si z něj rádi dělají legraci. A pořad Idiot na cestách je zatím nejdražší způsob, jak si z něj utahovat. Posílají ho zhlédnout nových sedm divů světa a nechávají ho zakusit věci, které by normální "zápaďan" nikdy neudělal. Díky tomu vznikl naprosto netradiční dokument, ve kterém můžete vidět divy, jaké opravdu jsou a jaké prostředí jim přiléhá. Mnoho informací se o nich nedozvíte, ale zato zjistíte, jaké to je, muset sníst žábu, sedět v autobuse plném plivajících lidí do pytlíku, jet několik hodin na velbloudu, bydlet ve věčně hlučných městech nebo džungli, a to vše s komentáři člověka, který opravdu nerad opouští své pohodlí a právě toho se mu vůbec nedostává. (sluppka)

(více)

Recenze (68)

evapetra 

všechny recenze uživatele

I když často se tady balancuje mezi humorem a trapností, přikláním se ke čtvrté hvězdě za originalitu. Takový cestopis jenom tak nenajdete. Karlovy hlášky a postřehy jsou občas dost trefné, asi jako když si dítě troufne hodnotit a komentovat něco, co bychom si my dospělí nedovolili, protože se to přece nehodí a není to slušné či korektní. A přitom si myslíme, že to dítě má pravdu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další parádní nevšední Tv-show! Ve zkratce bych to popsal jako "Cestománie trošku jinak". A tím "trošku" myslím, že je to mnohonásobně vtipnější a odvážnější. Především díky perfektnímu Karlu Pilkingtonovi a jeho neskutečným hláškám. Ale není divu, někdy na něj Ricky a Stephen vymyslí opravdu slušné podpásovky. Každopádně asi nejzábavnější pořad o cestování, který jsem zatím viděl - a nemyslete si, že když to je ulítlé a vtipné, že to ztrácí vzdělávací hodnotu. Zaryté cestovatele jistě potěší, že Karl opravdu navštíví mnoho zajímavých míst a procestuje nesčetně mnoho různorodých krajin. Cestování tu opravdu nejde do pozadí, spíše se krásně prolíná se zábavnými vložkami. Edit: Po druhé sérii přidávám pátou hvězdu. Jen málo seriálů/filmů mě dokáže rozesmát tak, jako Karl! :D ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Dokonalý nápad a skvělé provedení. Karl je prototypem jednoduchého člověka. Je sice angličan, ale šel by snadno popsat i jako "typický Čech". A jak to asi dopadne, když takového jedince pošlete z jeho comfort zone u piva a fotbalu do ciziny. A to nikoliv se řízky v alobalu na 14 dní "do Chorvatska" ale do těch nejexotičtějších a nejdivočejších míst na planetě. Jedinečný cestopis. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

"Most of the world is grim!" ...Attenborough sucks! Ohromná prdel. Názov je síce dosť zavádzajúci, pretože Karl je všeličo možné, no rozhodne nie je idiot, nie je šimpanzom s guľatou hlavou ako o ňom prehlasuje Gervais. Je to síce hniľo a hnida toho najlenivejšieho druhu, ktorý sa s otráveným "na čo takúto kravinu stavali?" výrazom na xichte motá po kútoch sveta, kde každý iný (akokoľvek lenivý) turista chodí úžasnutý s padnutou sánkou a s prstom na spúšti foťáku. Zároveň je však unikátny sprievodca aký na televíznej obrazovke chýbal, sympatický prostáčik s jasným, úprimným a pohotovým názorom na všetko a na každého a hlavne unikátnym pohľadom na veci a schopnosťou rozobrať veci z uhlu, o ktorom ste sa doteraz ani len netušili (jordánska pointa s chatrčou a palácom je fajn príkladom). A tá ubytovacia a gastronomická žumpa, ktorou ho Ricky a Steven pretiahli, zanecháva v sprievode Karlových hlášok, ktoré by sa dali fakt tesať, v každom mieste drasticky odlišný, až odradzujúci dojem, než aký ste videli doteraz v akomkoľvek inom, serióznom cestopise. s01:: 9/10, s02: 8/10 ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Všetky diely sú cool, ale odporučila by som Meet a Gorilla, Swimming with a Dolphine, všetky časti v Číne... A vlastne všetko. Karl Pilkington nikoho neodsudzuje, má priateľskú povahu a prístup, a to sa mi páči. Zároveň má britský suchý humor, a teda škodoradosť môže naplno rásť, keď sa ocitne v inej krajine. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama