Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

choze 

všechny recenze uživatele

"...BUDEM SA BRÁNIŤ AŽ TAM, KAM BRÁNI SA LÁSKA..." V roce 1993 vzniklo u nás i na Slovensku po jedné neblaze proslulé komerčárně přisvojující si žánrovou nálepku akčního filmu. Jak NAHOTA NA PRODEJ, tak druhá FONTÁNA nakonec dopadly stejně - akce ustoupila úplně jinému žánru a podle očekávání nestála za moc. Zatímco exploatační NAHOTA vsadila na snahu diváka šokovat, F2 se vytasila s romantickou hudební pohádkou, v níž se často úchvatným způsobem střídá odzbrojující naivita (společný silvestr kamionistů a šlapek) s béčkovou brutalitou (skvostná úvodní scéna znásilnění Zuzany ve vězeňské sprše, následovaná ještě dvěma neuspěšnými pokusy o totéž) a patetická moudra s drsnými hláškami ("MYSLÍŠ, ŽE ZA TVOJE ŠPINAVÉ PRACHY HNED ZVLHNIEM?" --- "JSOU STRAŠNĚ TVRDÍ." JA SOM TVRDŠÍ." --- "VEM SI TOHO ZKURVENÉHO MOTÝLA A PRIPNI SI HO NA PTÁKA." a má oblíbená "KAMARÁDI MI ŘÍKAJÍ PIRAŇA. JÁ NEVÍM PROČ."). Jelikož nemám nejmenší problém takový guláš strávit a ještě si na něm pochutnat, soundtrack mě nadchl a Eva Vejmělková okouzlila, dávám za tři a hvězdu navrch z nostalgie a stejně jako u NAHOTY zato, že kdyby se dnes točily podobné filmy, byl bych ochotný se na ně vydávat do kina. Díky tomuto jedinému filmu akceptuju slovní spojení slovenská kinematografie. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jak bič. Objektívne je tento film strašný trash, ale sledovať ho je fascinujúce. Nespútané porevolučné časy sa do tohto filmu premietli v plnom rozsahu a spolu so snahou imitovať západné bijáky vytvorili divoký koktejl. Je to toho strašne veľa - ženská basa, gangsteri ako z paródie (vlasy ulízané dozadu, slnečné okuliare, dlhé kabáty a krutoprísne reči - Kramárov zlosyn je v tomto ohľade vtipne over the top), Mama Kamy v móde Bud Spencer, trip do Ruska s neuveriteľnou akčnou scénou prepadu kamióna (!!!), pašovanie zbraní, Haberov náhly prerod v spevácku hviezdu, prehnane slizký hudobný producent so speváčkami na čele s Diabolskou ženou Luciou Bílou (ktorí pôsobia dojmom staršieho upíra a sabatu bosoriek) a boj tirákov s mafiou. A to v podstate len kĺžem po povrchu. Zuza už nie je dabovaná, ale hovorí po slovensky s českým prízvukom, no žiadna fontána v dohľade. Tento film je zlatá baňa wtf momentov a ja som si ho vďaka tomu dosť užil. Pesničky už nie sú až tak ikonické, no stále sú výborné a rockovo ladené, hoci aj tu je jedna výnimka. Song “Teraz alebo nikdy” od Elánu je príšerný a ozve sa snáď desaťkrát, to bolo na neprežitie. 5-/10 ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že u prapodivných filmů je zaručeno jejich několikanásobné pokračování. Kvalita a oblíbenost jsou dvě zcela rozdílné hodnotící měřítka. Čím nevkusnější a pokleslejší, o to více oblíbenější? Tak se to vše nevyhnutelně jeví. A co divák dostává? Pohlednou tvářičku hlavní ženské postavy, rádoby gangsterský příběh na československý způsob, fackující Škopkovou ze Slunce a sena, mnoho osobností české populární hudby, multirasovou společnost, pískajícího řidiče, nelegální obchod, velice svůdnou a lačnou ďáblici Lucii Bílou a mnoho písní zpívaných Pavolem Haberou. Dušan posbíral vše, co lidi v nevkusu milují a nacpal vše do jednoho zatuchle chutnajícího koktejlu. Koneckonců je jedno, jak příběh pokračuje a jak končí. Není to podstatné a ani důležité k zapamatování, když zůstává pouze hořký pocit z právě shlédnutého filmového díla. Hlavní postavou je zpívající řidič kamionu Juraj Halama (sympatický Pavol Habera). Vesele řídí svůj truck, zapáleně zpívá v oblíbeném motorestu, podléhá půvabu pohledné tvářičky, strhne ho lavina pokušení umělecké dráhy a zpívá a zpívá. Hlavní ženskou postavou je samozřejmě Zuzana Petrová (pohledná Eva Vejmělková). Chce nalézt svůj klid k životu a pravou a čistou lásku. Z dalších rolí: Jurajův nekonfliktní a obětavý parťák Vápno (Ibrahim Maiga), bývalý Zuzanin milenec se současnou hrou na nekompromisního a tvrdého podnikatele Rony (zajímavý Maroš Kramár), rázná vedoucí oblíbeného motorestu mama Kami (Helena Růžičková), nespoutaná smyslná ďáblice a Jurova partnerka ve zpěvu (svůdná Lucie Bílá), ctižádostivý hudební producent Petr Glasner (dobrý Vladimír Marek), či prazvláštní postavička showbyznysu Satchmo (Pavel Bobek). Výsledný výtvor je zvláštní. Na jednu stranu optimistický a rozverný, na straně druhé prázdný a nicneříkající. A v hlavě zůstane jen malá vzpomínka na polonahou Lucii Bílou. ()

Gloory odpad!

všechny recenze uživatele

Čiré peklo!!...panebože a já sem to viděl jako malej, vůbec si to nepamatoval, teď viděl asi dvacet minut a žasnul jak strašlivej ODPAD to je, pak mrknu sem a zjistím, že u toho mám dvě hvězdy....DVĚ HVĚZDY!!...za co asi??...možná za odvahu někoho, kdo obsadí Ibrahima Maigu, Růžičkovou, Haberu a nějakou rádobyslovenštinou blekotající Vejmělkovou do filmu, a nebojí se, že ho někdo potká na ulici a minimálně zastřelí... (A ten Majga-co to je vůbec za tvora?..to tenkrát byla nějaká kvóta přikazující obsazení min. jednoho retardovanýho černýho dementa na film, nebo co?) No zkrátka nejčistší ODPAD!!!...ble...jdu se vyblít... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale Habera mi pripomína môjho otca, navyše má frňák veľký skoro ako ja, tento film bol aj o ceste do Ruska s blondínou, tak čo si môže človek ako ja viac priať? No neviem, snáď ešte horúce more niekde pri Soči. Toto však bolo z Petrohradu, dokonca aj niečo na štýl detí zo stanice Leningradská sa tam objavilo. Dosť ma mrzel ten amaterizmus z Ruska, divný zvuk a zlé uchopenie scenára. No hudba bola opäť priam kultová, mihol sa tu srandovný Maiga, ja proste tento film môžem, sú to staré časy, keď som síce bol ešte malé dieťa, ale je to atmosféra 90. rokov. Je to krásny film, ktorý sa nesie už v uvoľnenejšej atmosfére, než ten z 80. rokov, niekedy až prehnane, vadila mi aj tá odplata nakoniec, ale film to bol pekný. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)
  • Iný variant názvu filmu bol aj Mama Kami(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Hlavní protagonisti Eva Vejmělková (Zuzana) a Pavol Habera (Juraj Halama) prežili počas nakrúcania milostný románik. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama