Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Kultovně špatný film, taková pohlednice ze strašných 90. let. Nevím, co scénáristu tak opojilo, že smíchal dohromady všechno možné, co bylo tehdy aktuální a namíchal to do mytologie svojí trilogie o Zuzaně: vystřelovací nože, mafiáni a pašování zbraní, uměle vypěstovaná popstar (hraná porotcem Superstar Haberou, haha) která s úspěchem morálně klesne, Vejmělková nucená k lesbickému sexu ve sprchách, výlet do anarchistického Ruska, Lucie Bílá jako profík na role zkažených děvek, Helena Růžičková ve své typické "lidské" roli se synem motajícím se někde poblíž a k tomu mudrující Pavel Bobek - tenhle film by měl vidět každej. A tenkrát na to posílali středoškoláky, představte si to. Škoda, že to nebylo kratší a míň nudnější, samým úžasem bych dal o hvězdu víc. Jak říká, parafrázovaně, postava Vejmělkové: "Já jsem horší než komár, jsem upír. Tohle je tvoje poslední hodina, vysaju tě až do dna." Líp bych to snad neřekl. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Jednička má kouzlo osmdesátek, dvojka aspoň část (místy poněkud pochybného) kouzla raných let devadesátých. K prvnímu dílu si to ale jen tak letmo přičichne na začátku - a pak už to jde čím dál víc z kopce. Výlet do Ruska ještě jakž takž, i když vesnice vypadá jak z Mrazíka, ovšem pitomě černobílá zápletka s Jurajovou "kariérou" rockové hvězdy, ta už po letech věru neobstojí. Obešel bych se bez Růžičkové a definitivně bez Maigy, naopak Maroš Kramár je tady naprosto skvělý a ústřední herecké duo? Tak napůl - místy jsou jak Paľo tak Evička poněkud teatrální. Po hudební stránce to opět funguje (Vaško je prostě Vaško a Habera muziku taky umí), ale málo platné, všechna ta rádoby moudra o soudržnosti kamioňáků a štětek to na konci zabjí. 60 %. PS: Moc se mi kupodivu líbila Bílá, které toho zlomyslného diblíka naprosto žeru a její scénu se "sluňááátkeeem" a nedopatřením prasklým podvazkem miluju :) PS2: Satchmo Bobek mi sice přišel ve scénáři naprosto navíc, ale jinak mu role skutečně sedla. PS3: Skoro dvouhodinová stopáž je peklo a jeden z prvních příkladů toho, jak si režiséři začali po revoluci myslet, že se obejdou bez dramaturgů. Neobejdou. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tak jen reakce na Geminiho. Dospívání v době, kdy byl Pavol Habera na vrcholu opravdu bylo strašné. A kdyby to byl jenom on - taky Rapmasters a Lucie Bílá, a Olmerovy filmy..... .... jinak tenhle film má ode mne jednu hvězdu za Mamu Kami.¨ "Mama Kami, Kami, Kami, kam idieš, všetci ťa tu majú radi, a my tiež..... :-))) ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Ja úprimne nerozumiem prečo je Fontána pre Zuzanu 2 takto podhodnotená. Samozrejme ja ten film mierne nadhodnocujem, ale aj tak nemôžem skrývať, že ma pomerne bavil. Dej mi príde, na to, že je film z roku 93, dosť pokrokový. Slušná výprava aj vývoj deja, je dynamický, nenudí, stále sa niečo deje, no skrátka prekvapuje. Možno, že zaváňa miernym americkým štýlom, ale podľa mňa to vôbec nevadí a sedí mu to. Sledujeme tu obyčajného vodiča kamiónu Juraja, v podaní Pavla Haberu, ktorý bol vtedy na vrchole svojej slávy, ako putuje po krajinách, zamiluje sa do Zuzany v podaní peknej Evy Vejmělkové, neskôr sa však dostane do šoubiznisu a stane sa slávnym. Páčilo sa mi tu to celkové vykreslenie jeho vzostupu a pádu. Nakoniec si totiž uvedomí, že to podstatné už dávno mal. Predstaví sa nám tu aj Ibrahim Maiga a všetkých tu pekne sprevádza Helena Růžičková, ktorá má vo filme milú prezývku Mama Kami. Páčilo sa mi tiež to spojenie motorestu, ako takej základne kamionistov, kde sa stretávajú a kde je Mama Kami skutočne ich druhou mamou. Jej postave, ale aj herečke samotnej, je tu venovaná pekná pieseň, no okrem nej v celom filme znejú aj iné známe skladby Pavla Haberu a iných. Skvelo dopĺňajú príbeh, ktorého záver je však smutný a na môj vkus je posledná scéna veľmi nasilu narýchlo ladená optimizmom. Päť minút stopáže naviac by neuškodilo, ale dá sa to prekúsnuť. Neviem, či snímka len zle nadväzuje na prvú Fontánu pre Zuzanu, no prinajhoršom, ako samostatný film, sa stále podľa mňa jedná o slušný počin na naše pomery a na tú dobu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Obvykle domácí filmy nekomentuju, ale tady udělám výjimku. Tohle je totiž obrovské guilty pleasure, které musím při pohledu na hodnocení tady brutálně nadhodnotit. Objektivně je to špatné - herecké výkony nulové, příběh taky (kamioňák Habera se zamiluje do propuštěné vězenkyně Vejmělkové, ale zláká ho šoubyznys a vykašle se na ni). A je to šílený mišmaš a bizár.  Nechybí tu nic - naturalizovaný černoch, divoké rusko, kamioňáci, šlapky, mafiáni v nepadnoucích oblecích, rvačky, nahota, exploatation dokonce i ve vězení, hudební byznys. Hrají tu Růžičková, Habera, Bobek, Bílá, je tu pár překvapivě solidních akcí. To vše dohromady tvoří ale geniální sondu do divokých devadesátek. A hlavně je tu muzika. Kde jednička a trojka měli jeden megahit a zbytek víceméně vatu, Habera se postaral o úžasný soundtrack (pokud jste fanoušci a já jsem). Spousta písniček se stala hity (Láska šialená, Lovesong, Mama Kami...), další jsou srdovky a v podstatě tu není slabý song. Takže 4* abych vyvážil ty odpady tady. EDIT: Tak jsem jedničce křivdil, znám tu taky každý song. A to jak režisér odbyl přerod Zuzany ve vězenkyni - smrt rodiny je na pár facek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Film si svojou návštevnosťou 343 206 divákov držal prvé miesto v návštevnosti Slovenských filmov v slovenských kinách dlhých 14 rokov. (Raccoon.city)
  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)
  • Iný variant názvu filmu bol aj Mama Kami(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama