Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

alica009 

všechny recenze uživatele

Keby autor textov piesní pisal aj scenar, mozno by to dopadlo lepsie :) davam dve hviezdicky, lebo sa to da pozriet ako notalgicka spomienka na detstvo/mladost - hlavne kvoli pesnickam, ktore su ozaj fajn, ale predpokladam, ze modernej generacii to vela nepovie. Scenar je mizerny, dialogy katastrofalne, herecke vykony hadam aj ťažko posudit, ked museli hrat taku ch..jovinu. Vsak ten Habera hadam nie je retardovany :) pri tých hlaskach co musel produkovat podla scenara vsak žiaľ obcas inak neposobil :) Napriek vsetkemu ale bolo mile pozriet si to po mnohych rokoch, miestami sa na tej naivite da zasmiat a pesnicky ozaj potesia. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

K odpadu to nemá ďaleko. Všetky sekvencie sú veľmi detinsky natočené (my to vo všeobecnosti skrátka veľmi nevieme). A takisto nechápavo krútim hlavou, ako sa podarilo Rapošovi presvedčiť naše hudobné hviezdy o produkciu širokej palety hitov, ktoré by im mohli závidieť aj ďaleko kvalitnejšie muzikály než táto chujovina. ()

Reklama

lobo87 

všechny recenze uživatele

Slovenské guilty pleasure? Už len vidieť v jednom filme krásnu Evu Vejmělkovú, Paliho Haberu na vrchol, Ibiho, ulízaného Kramára či Helenku je unikát samo osebe. Miestami stupídne, ale s výbornými pesničkami a viac-menej sympatickými postavami. Skrátiť na úroveň jednotky, vynechať trápne scény (Habera spieva s ruskými devami...) a možno, možno by to boli aj 3*. Samozrejme s prihliadnutím na to, že tuzemskej kinematografii treba fandiť... 45% ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Musim se druhýho dílu Fontány trochu zastat...Podle mě to neni nic tak hroznýho jak tu všichni píšete...Jde o poměrně dobrý muzikálový film s celkem povedeným příběhem i skvělým obsazením...Pavol Habera a jeho písničky dodávají filmu tu pravou šťávu...Jestli tu má někdo něco proti Teamu tak podle mě ty hoši na to furt maj...A Eva Vejmělková už zůstane navždy Zuzanou... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Na první pohled typické devadesátkové exploatační peklo, na druhé straně skvěle zachycená atmosféra tehdejší porevoluční doby. Hodně zachraňuje Helena Růžičková, zbytek ansámblu je vysloveně tragický. Akce směšná, scénář naivnější než bulharská prostitutka a hudba od Teamu prakticky neposlouchatelná, ale přesto zaujímá Fontána pre Zuzanu 2 místo v porevoluční kinematografii jako slovenský pokus o Nahotu na prodej. Akorát Nahota měla mnohem větší přesah a kultovní hlášky, u Zuzany něco podobného žel nenajdete. I tak je dobré tenhle snímek vidět jako doklad tehdejší doby. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Ašpirantom na hlavnú postavu Juraja Halamu bol aj tanečník Fredy Ayisi alebo spevák Jožo Ráž. (Raccoon.city)
  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)
  • Na premiéru filmu v bratislavskom letnom kine sa tvorcovia dopravili vrtuľníkom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama