Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (936)

castor 

všechny recenze uživatele

První díl se v rámci možností vydařil. Bylo to něco svěžího, bláznivého a mělo démonického sobce Johnnyho Deppa, který dokonale podpořil Bruckheimerovu epickou pohádku pro celou rodinu. A kterého tehdy (dnes už je potřeba přesný opak) nebylo třeba kočírovat. Místy to bylo hodně děravé, na druhou stranu velkolepé, vtipné i úderné, tudíž tahle přiopilá legenda proplula až do pátého dobrodružství. A trošku se všichni tak nějak uklidnili. Zatímco tvůrci trojky a čtyřky sérii uvrhli do neustálých dějových zvratů, tady se lehce vracíme k zábavě a přímočarosti. Ač je mi jasné, že za tohle slovo dostanu přes prsty. Protože zejména v druhé polovině jedeme tak trochu na neutrál s přemírou počítačových digitálních efektů. Patřičně slizký Javier Bardem se řadí ke všem těm výtečným hercům ve vedlejších rolích, kteří sérií prošli (Bill Nighy, Geoffrey Rush, Stellan Skarsgård, Penélope Cruz a samozřejmě Keira), šťáva je trochu pryč, ale pořád lepší než šílené předešlé dva díly. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ke 3* se přikláním vlastně jenom proto, že jsem to čekal ještě podstatně horší. Bavil mě Depp, na kterého je ve zdejším fiktivním světě nasraný už definitivně celý oceán a jemuž se příště bude mstít snad i ta vychcaná opice, bavil mě akční drajv první poloviny a pár opravdu skvělých nápadů (scéna s gilotinou je top) a baví mě i fakt, že pátý díl Pirátů se baví na účet pátého dílu Rychle a zběsile, ale co se dělo posledních padesát minut, to odráží skoro všechno, co na podobných fantasy ukrutně nesnáším. Najděme pomocí talismanu a vyvolené dívky silnější talisman, který dokáže všechno, co dokázat nejde - aneb jak se stonásobně větším rozpočtem natočit nudnější a křečovitější verzi Odvážné Vaiany. Režie více než solidní, herci více než dobří, ale ten scénář radši proklít a posadit na Bludného Holanďana. Tahle série je tematicky over, i když v jednotlivostech pořád umí překvapit. 55% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Letní blockbusterová sezóna se vlastně teprve rozjíždí a hned je tady druhé překvapení. Pirátům už jsem vůbec nevěřila. Postavu Jacka Sparrowa považuji už dlouho za zcela vyčerpanou, proto jsem byla nesmírně ráda a mile překvapena, že v tomto díle nestál úplně v popředí. Popcornová zábava jak má být, je to obrovské a zábavné. Není to film, který si budu doma pouštět často a ani nemůžu říct, že bych se bůhvíjak nemohla dočkat dalšího dílu, ale zkrátka jsou noví piráti hodně fajn. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně prozradím, že nám tvůrci na závěr přichystali sešněrování s původní trilogií. Salazarova pomsta je o něco lepší než Na vlnách podivna a to hlavně z důvodu, že noví režiséři mají moře daleko lépe v oku a také se zde dočkáme i dvou (svatba a trezor) solidně vtipných scén. Vyjádřit se k tomu ostatnímu znamená, že zde probíhá jistá zápletka s kletbou, kterou může zlomit jen Trojzubec. O toto prolomení má zájem jistý Salazar a k tomu potřebuje Jackův kompas. Když jsem psal o sešněrování s původními díly, tak zde kromě malinko méně otravného Sparrowa hrají dcera jistého piráta a od Willa Turnera kluk. Zkrátka a dobře, jedná se o 5. díl a už je hodně znát, že nápady došly. Zamotávají se tedy rodinné vazby, oživují se mrtví a ruší se veškeré kletby, aby příště mohly vzniknout kletby pro změnu nové. Osobně už další pirátské dobrodrůžo nepotřebuju. Těch digitálních efektů je totiž už na mě prostě moc. 50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to megadrahé, sú tam zombie žraloci, Paul McCartney aj Zimmerove motívy, takže ten film proste zlý byť nemôže :) Pokiaľ bola pirátska séria v kóme, tak sa zrodili nové série (Fast and Furios, Transformers, MCU), ktoré po nej prevzali štafetový kolík najpopulárnejších novodobých blockbusterov. Už v expozícii požičanej z finále Fast Five je však jasné, že Sparrow a spol. sa chcú vrátiť na trón. A minimálne v mojich očiach sa im to darí. Zbytočná prekombinovanosť je preč a dostal som krásnu dobrodružnú fantasy so super tempom, tradičným humorom, sympatickými (novými) postavami, veľmi dobre využitými navrátilcami, dobre odsýpajúcim príbehom a úžasným vizuálom. Už dávno som sa v kine tak perfektne nebavil a pri megagýčovom finále bola dokonca aj slzička :) V konkurencii robotov, plešatých šoférov a okostýmovaných hrdinov to dokonca pôsobí aj neuveriteľne sviežo. Čo je trochu paradox, keďže je to piata časť zabehnutej frančízy. Takisto ma veľmi pobavili hrátky s klišé a som si istý, že feministky a filmoví vedci budú mať z jednej podzápletky veľkú radosť. Som proste nadšený a jediné čo mi vadí, je absencia Zimmera a nejakej skutočne úžasnej scény , ktorú by som si pozeral opakovane (prvé tri diely ich majú hromadu). Aj keď gilotína má k tomu blízko. Užil som si to viac než posledné FaF a dokonca aj ako Artuša. Uvidíme ako za pár týždňov vráti úder Bay 9/10 P.S. Aby bolo jasné, tak jedničku, dvojku a nejaké tie dve hodinky z trojky absolútne milujem a štvorku nenávidím. P.S. 2 - komu táto séria doteraz nesedela, nesadne mu ani teraz ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Johnny Depp (Jack Sparrow), Geoffrey Rush (kapitán Hector Barbossa) a Kevin McNally (Gibbs) sú jediní herci, ktorí účinkovali, alebo sa minimálne objavili doposiaľ vo všetkých filmoch série. (Evee04)
  • Na začátku, když Jack (Johnny Depp) běží po střeše, je vidět, že běží po bambusovém lešení a následně skočí na střechu, kde už žádné lešení není. V další scéně je ale vidět, že se Jack opět nachází na stejném lešení. (řánys250)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama