Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

tron 

všechny recenze uživatele

„Máš vôbec loď? Posádku? Nohavice?“ – „Správnemu pirátovi na takých veciach nezáleží!“ Piráti Karibiku si (až na štvorku) udržujú vysokú úroveň čo sa týka zaujímavých postáv, silnej audiovizuality (hudba, more, exotické ostrovy, kostýmy, džungle, masky, rekvizity...) a monumentálnych trikov. Pätka má našťastie bližšie skôr k prvým trom dielom, než k matnej štvorke a štvrtá hviezda jej v mojich očiach uplávala len o kormidlo. Oproti biednej štvorke sa vylepšil nielen zlosyn (smiešneho Iana McShanea nahradil pomerne strašidelný Bardem), ale i scenár. Ten už nie je prehnane prekombinovaný a ide priamo na vec, čo je fajn. Občas si síce logika dáva prestávku („banku“ komentovať nebudem, to je schválna blbosť, ale zaskočilo ma, ako postava, ktorá tri časti prichádzala do kontaktu s nadprirodzenom, odrazu neverí na existenciu ďalšieho zázračného predmetu a pokladá ho za rozprávku pre deti). Scenár má muchy (čo so zombies žralokmi, ktorí si nevedia poradiť ani len s jedným člnom?), ale inak fajn. Takisto Depp už nie je otravný ako v štvorke, ale sviežo sa opäť ocitol na koni (lodi, ehm). Snaží sa nerobiť to ako one man show a prenecháva priestor novej generácii. To síce robil aj v štvorke, tam ale šlo o nesympatické postavy. V pätke prichádza na scénu nový mladý pár a ten už je o poznanie znesiteľnejší. Ďalším plusom je Geoffrey Rush, za ktorého osobnú dejovú líniu dávam pár bodov navyše; Barbossa je ostatne už od jednotky mojou najobľúbenejšou postavou série. Trikov je strašná kopa a sú kvalitné a použité na originálnych miestach (gilotína). Výprava je „obrovská“, herci sa snažia, scenár baví, akčné scény sú šikovne premyslené (a i natočené, čo nie vždy býva samozrejmosť). Ale na 4* to nie je. Možno som príliš  rozmaznaný jednotkou, dvojkou a trojkou, no už to proste nebolo „ono“. „Niečo“ tomu chýbalo. Ale potešili ma chytľavé hlášky („Toto vážne v pláne nebolo.“; „Hovoríme vôbec o rovnakých ľuďoch?“; „Všetci prídeme o život - a možno aj o prácu.“; Vy chlapi ste všetci rovnakí.“) a parádnych dialógov („Mám tu piráta a čarodejnicu.“ – „Tak to máš skvelý deň.“). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Salazar se nemstí ani tak Jackovi, jako spíš mně za nápad jít na Piráty do kina. Takovou vyšuměnou limonádu jsem dlouho neviděl. Johny Depp na mě působil jako svoje vlastní karikatura, podle mě ta jeho nástupní scéna vůbec nebyla hraná; prostě ho tam tak ráno našli, tak to šoupli do scénáře. Zápletku to má leda v tom, jestli Kaya ukáže kotníky nebo lýtka, humor jsem zkoušel hledat i pod sedačkou a napětí bylo cítit jen na mojí krční páteři, kterou jsem si v noci přeležel. Letos kino průmysl očividně chce, abychom léto strávili venku. S radostí. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Piráty jsem nikdy moc nemusel a i jednička mi přišla průměrná (akorát ten úvod je super), takže jsem se po protrpěné čtyřce vážně netěšil. Jenže… světe div se, ono se to povedlo. Jack Sparrow je sice pořád kašpar, jenž na jeden dobrý vtip vytasí tři trapné, a film po nabitém rozjezdu upadne do dialogového bahýnka. Jakmile si ale všichni vysvětlí, kdo vlastně jsou a co musí dokázat, Rønning a Sandberg napnou plachty a už nezpomalí. Jedna epická akce střídá druhou, postavy mají vcelku nosné linie (hlavně ta Barbossova je vynikající) a celé je to svižná dobrodružná jízda, která se kupodivu netopí v blbých humorech. Docela věřím, že budou fandové série nadšení. Za mě totiž nejlepší díl (Kaya vládne!) a doteď moc nechápu, jak mohla z tak problémové produkce vylézt tak poctivá blockbusterová radost. (7/10) ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Piráti jsou zpět! Po tolika letech. Vždycky byli a stále jsou jednou z mých oblíbených filmových sérií, na kterou se můžu dívat pořád dokolečka a nikdy mě neomrzí - to ovšem platí pouze pro první trilogii, protože čtyřka byla trochu zklamání. I tak jsem se ale na pětku vážně těšil a dostal jsem přesně to, co jsem potřeboval: vtipné, akční a prostě staré dobré Piráty z Karibiku se vším všudy. No a i trochu té nostalgie k tomu - už je to přeci jen neuvěřitelných 14 let, co šla do kin jednička. Ačkoli ta zůstává nepřekonána, Jack Sparrow je prostě legenda a jeho postava se nikdy neomrzí. Potěšily staré postavy, které doplnilo pár nových, a jako klasicky úžasná hudba. A konec byl doják. Skvělá jízda! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně prozradím, že nám tvůrci na závěr přichystali sešněrování s původní trilogií. Salazarova pomsta je o něco lepší než Na vlnách podivna a to hlavně z důvodu, že noví režiséři mají moře daleko lépe v oku a také se zde dočkáme i dvou (svatba a trezor) solidně vtipných scén. Vyjádřit se k tomu ostatnímu znamená, že zde probíhá jistá zápletka s kletbou, kterou může zlomit jen Trojzubec. O toto prolomení má zájem jistý Salazar a k tomu potřebuje Jackův kompas. Když jsem psal o sešněrování s původními díly, tak zde kromě malinko méně otravného Sparrowa hrají dcera jistého piráta a od Willa Turnera kluk. Zkrátka a dobře, jedná se o 5. díl a už je hodně znát, že nápady došly. Zamotávají se tedy rodinné vazby, oživují se mrtví a ruší se veškeré kletby, aby příště mohly vzniknout kletby pro změnu nové. Osobně už další pirátské dobrodrůžo nepotřebuju. Těch digitálních efektů je totiž už na mě prostě moc. 50% ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Ve 22. minutě, kdy Jack Sparrow (Johnny Depp) naskočí na ujíždějící banku, nejsou před bankou koně, kteří ji ve zbytku scén táhnou. Banka tak uhání skrze městskou bránu sama. (Fary)
  • S dĺžkou 129 minút sú Piráti Karibiku: Salazarova pomsta najkratší film série. (Evee04)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama