Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (934)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pátý díl Dead Men Tell No Tales alias Salazar's Revenge se opět vrací k původnímu příběhu Willa Turnera a Elizabeth Swann, jen tentokrát o generaci později. Příznivci původní trilogie můžou mít radost a díky potitulkové scéně se zřejmě mají i dál na co těšit. My ostatní, kterým se líbila maximálně čtyřka s Penelopou Cruz, můžeme dál spát. A to tu měl hlavního záporáka na starosti jindy báječný Javier Bardem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A TROJZUBEC BUDE MŮJ…“ /// Sice je to už taková obehraná pirátská písnička, ale oproti …Na konci světa má tohle mysteriózno zase švih a ftip. Navíc oživení vnesli nový postavy, který už vokoukanýho Deppa v pohodě vyšoupnou z jakýkoliv bárky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se řekne záporák, odpovídám Javier Bardem. 2.) Rád si poslechnu pirátský legendy. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Po x-té už ty postavy přece jen nemají takovou šťávu a nejsou zdaleka tak zábavné. Barbossa se pořád mračí, Sparrow dělá stále stejné blbosti a snad jen jedna až dvě scénky jsou opravdu vtipné. A aby to nebyla jen sterilní šeď a variace na stokrát stejnou scénáristickou báchorku, přiběhnou nové tváře a nové dějové střípky do skládanky. Nedá se upřít tvůrcům velmi odvážná snaha o posun kupředu a k fenomenálním trikům tentokrát dobře sekunduje rychlé tempo a velmi přehledná akce. Není to zdaleka tak nabubřelé a pompézní jako šílené předešlé dva díly. Pořád to ale není a už zřejmě ani nikdy nebude tak vyvážené a invenční, jako byla jednička. Piráti jsou mrtvá a vyčpělá látka i kdyby Depp chodil po hlavě. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, dostal jsem hodně fajn podívanou. I když to tak ze začátku možná nevypadá. Prvních pětačtyřicet minut se Piráti snaží opět recyklovat Jacka Sparrowa a jeho fóry, což bohužel moc nefunguje. Tahle postava už fakt ničím moc nepřekvapí a noví hrdinové zpočátku nepůsobí zrovna zajímavě. Pak se ale vypluje na moře a režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg jakoby se rozhodli hodit za hlavu všechny legrácky a přitlačit mnohem víc na dobrodružnou atmosféru. A jde jim to. Obří rozpočet je na filmu vidět a Salazarova pomsta je velkolepá podívaná a neskutečně šlape. Zároveň tu však v rámci dobrodružného žánru fungují emoce a Kaya Scodelario je jako nová hrdinka hodně fajn. Což potěší i vzhledem k tomu, že nováček Brenton Thwaites moc nezaujme a i Bardem by si zasloužil trochu zajímavější roli. Ovšem přes všechno to dobrodružné blbnutí a tempo budete nejspíš tyhle nedostatky řešit až po filmu. Během něj na to fakt nebude čas. Poctivý bruckheimerovský blockbuster a po jedničce nejlepší film série. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No kupodivu to nebylo až tak hrozný, jak jsem se obával. Po prakticky nekoukatelným třetím a čtvrtém dílu mě tohle sice nenadchlo, ale zároveň ani nijak nepohoršilo. Mé hodnocení vychází z toho, že tahle série je mi protivná, ale pokud je toto její zakončení, tak budiž, já to beru, ale další díly už fakt netočte, díky.40% ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 172,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 795,9 mil. (NIRO)
  • Počítačovým pirátům se podařilo ukrást film dva týdny před premiérou a díky tomu vydírali studio Disney tím, že pokud nezaplatí stanovenou částku, tak umístí film na internet volně ke stažení. Na internetu se nejdříve objevilo 5 minut z filmu a následně další 20minutová část. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama