Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (934)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Piráti jsou zpět! Po tolika letech. Vždycky byli a stále jsou jednou z mých oblíbených filmových sérií, na kterou se můžu dívat pořád dokolečka a nikdy mě neomrzí - to ovšem platí pouze pro první trilogii, protože čtyřka byla trochu zklamání. I tak jsem se ale na pětku vážně těšil a dostal jsem přesně to, co jsem potřeboval: vtipné, akční a prostě staré dobré Piráty z Karibiku se vším všudy. No a i trochu té nostalgie k tomu - už je to přeci jen neuvěřitelných 14 let, co šla do kin jednička. Ačkoli ta zůstává nepřekonána, Jack Sparrow je prostě legenda a jeho postava se nikdy neomrzí. Potěšily staré postavy, které doplnilo pár nových, a jako klasicky úžasná hudba. A konec byl doják. Skvělá jízda! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne svým přičiněním jsem bohužel (!) viděl další díl Pitomců z Karibiku. A aniž bych tomu kdy věřil, musím říct, že dalece nejlepším prvkem filmu byly jinak dříve nejslabší postavy - tedy Orlando Bloom. Ani tu moc nechci rozebírat, že Depp mě nikdy nebavil a že tady mě vyloženě sere, spokojím se s konstatováním, že novodobé tak zvaně odpočinkové filmy jsou rok od roku blbější, čímž se stávají náročnějšími na udržení nervových buněk v optimální míře pokoje. Jeden odřenej špuťas je za Bardema a jeho flashback. Co tu dělal poslední žijící The Beatle, to opravdu udivuje. Že by nechtěl zůstat za Rolling Stounem? Ani nezahrál A Hard Day's Night. No Barbossa vypadal mrtvěji, než když byl mrtvý. A Britové by měli Amíky konečně zažalovat, že z nich ve filmu dělají furt dokola pitomce. Nebo to říct tatínkovi, aby jim vyhlásil válku. Faramire, proč? A tak zakončím tento neobjektivní komentář přáním, aby mě už nikdy vlny nezanesly vstříc Páprdům z Karibiku v čele s jednou z nejtrapnějších postav filmových moří, Honzíkem Depkou. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že po takové době (a po tak špatné čtyřce) mohou být noví "Piráti" něčím jiným než finální dírou do už tak potápějící se lodi. No, spletla jsem se. "Salazarova pomsta" je svižná, nápaditá, ale přesto nostalgická, vizuálně výborná a Jack je zase Jack. Takhle jsem poprvé a naposledy brečela u trojky. P.S.: Jednu věc zvládají "Piráti" naprosto bezkonkurenčně, a to epické odchody postav. Guvernér Swann, Lord Beckett, Will Turner, osoba zde... Geniální. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím se smát, když si vzpomenu, jak Jeník vždy na všechny strany úpěnlivě pičoval na nevypověditelný úvazek v Džampstrýtu, bez něhož by ale nikdy nebyl tam, kde je dnes, protože to prý pro něj byla naprosto dehonestující role v seroši pro tupé týnejdžry a nemohl se kvůli tomu věnovat vysněným kůl andrgraundovým projektům. Padesát míčů je ale evidentně dostatečná cena za tvář i zásady, a tak na stará kolena předvádí snad to nejtrapnější debilní čurákování v povrchní komerční žumpě, jaké kdy bylo na plátně k vidění a kterým navíc dokonale degraduje už tak dostatečně hloupou, obskurně předraženou dyznejovskou sračku pro zvláštní školou povinné retardéry a vrozenými genetickými vadami značně zpomalené pětileté děti. Od vcelku snesitelné jedničky to jde s touhle sérií od desíti k prdeli, ještě pár pokračování a ty infantilně maligní tumory dosáhnou úrovně klecových lůžek, všichni ťy pyráťy po sobě budou z dvanáctiliberních děl dvě hodiny už jen rovnou nesmírně efektně střílet hovna a Brukhajmrovo prasátko kvičet blahem, jaké má další nové, perspektivní a nesmírně hihňavé cílové publikum a jak mongoloidní scénarista, efiksa a uboze prostituující degen Jeník zvítězili i nad bazálním vkusem a elementární inteligencí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Unavena umělostí a chtěností "Na vlnách podivna" jsem ani nepředpokládala, že bych se plánovala podívat Salazarovu pomstu a tak jsem si o filmu nic nezjišťovala ani nečetla. To vedlo k tomu, že když jsem tedy film prakticky omylem spatřila, byla jsem celkem překvapená a v rámci možností i pobavená. Největší trable pro mou shovívavost způsobují slizké snahy scénáře vyždímat co nejvíc "sparrowovského" humoru přeskakováním hranice do trapnosti a zpátky. Jaká depka to ale je, když v sobě film má cool věci jako piráta, kterému vlají vlasy ve vzduchu jako ve vodě, nebo Barbossovu opulentní "zlatá kostnice" loď, ale protože je to chtěný producentský výpotek za zenitem diváckého zájmu a kvůli tomu přecpaný desítkami dalších atrakcí ve snaze se přece jenom zalíbit a vydělat, tak nebude cítit svěžestí, ani kdyby se na hlavu postavil. (Nejsem si jistá, jestli ta poslední věta dává gramatický smysl, ale pokud ne, tak alespoň vystihne ten všeobjímající zmatek.) ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Johnny Depp (Jack Sparrow) údajně utekl z natáčení v Austrálii, aby se vrátil do USA za manželkou Amber Heard. S tou se oženil zkraje roku 2015 a od té doby se pár neustále hádal. Štáb proto Deppovu manželku vyzval, aby natáčení opustila. (hippyman)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama