Reklama

Reklama

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí

(TV film)
  • Itálie Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection
Itálie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat.Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastane dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy? Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Cement73 

všechny recenze uživatele

Tak toto dielko bolo velmi zaujimave... Neviem si ani predstavit nakolko pravdive mozu byt fakty ktore predstavuju badatelia. Binarne kody a dokonale vyzerajuce obrazce. Kto by to mohol urobit? Prilis zlozite, prilis pekne urobene. No a 21.12 2012 sa konci 9 pekiel a zacina 13 nebies? Wow. Co to len bude? Vyvolalo to vo mne zvedavost. Uvidime uz o 1,5 roka :o) ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Viditeľne účelovo nafilmované jednostranne. Ľudia si radi domýšľajú a predstavujú čo iní zase radi využívajú. Ten kto si myslí že takéto niečo nemohol vytvoriť predsa človek je rovnako naivné ako myslieť si že ľudstvo skončilo vývoj u jadrovej bomby, aj keď predstava že to urobili Mimozemšťania je určite lákavejšia a vzrušujúcejšia. No bohužiaľ pravda býva niekedy až veľmi jednoduchá... ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno jestli tomu věříte nebo ne, jestli je vše v dokumentu pravda nebo jen dobře seřazená fakta. Kruhy v obilí, mayský kalendář, ty významy atd.. nikdo nepopře, prostě jsou, je jen otázka jestli to někdo dobře neposkládal aby to dávalo smysl, vyvolávalo otázky, nebo dokonce nahánělo strach a hrůzu, ale jak píšu, o to nejde. Přinejmenším je to velmi zajímavé, osobně věřím že na konci roku opravdu něco příjde, mayové nebyli žadní pitomci a možná měli, vlastně skoro určitě měli víc rozumu než současná civilizace. Co přijde v prosinci těžko říc, může to bejt zemětřesení, může přiletet meteorit, múže spadnout slunce, nebo je tu taky možnost že nějakej kretén odpálí atomovku a bude vystaráno. Nejmín asi věřím tomu že přiletí Aštar na vesmírném oři a začne nás tu třídit na hodné a zlé. Pokud nepřijde ani jedno tak minimálně za 3 dny budou vánoce, to je taky dobrej děs :-). Samotný kruhy jako takový jsou hodně zajímavý, silně pochybuju že je to lidská práce, celý by to vyžadovalo spoustu příprav, někdo by si toho všiml atd. , ale nejvíc mě zaráží kvalita, rozloha a význam některých symbolů, kdyby měl tohle na svědomí člověk jednak by musel bejt neskutečně inteligentní a zručný, rozhodně se nemůže jednat o jedince, či malou skupinu. Kdo ví, třeba na konci roku tenhle význam pochopíme a snad nebude pozdě... PS: kdo pořád mele o konci světa tak je trošku vedle, nejde o konec ale o jeho současnou změnu a ta se může projevovat jakkoliv...5* dávám za kvalitu dokumentu, fantastické kruhy, přehledne a jasně srozumitelné fakta... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Mám to brát jak moc (ne)vážně? Pokud ANO, je divné, proč se skoro 40 let něco tak závažného a varovného pro civilizaci děje a co svět na to? Nic, klídek pohoda piánko. Nebo se snad mobilizuje, připravuje na odjezd kdovíkam, napravuje vědomí lidstva? Existuje vůbec nějaký seriózní výzkum na téma Konce světa? A na jaké jsme prý technické úrovni, co všechno umíme, dokážeme, změníme, zvládneme... Kecy, kecy. Nebo je to spíš berlička na bezbožné rebely bezvěrce, odmítající poslušnost? Dobře živená lobby mocnářů, kteří prahnou po zisku z čehokoliv? Zvláštní, kolik věcí začíná a končí v Albionu! Pokud NE, neznát dne ani hodiny je jistě lepší alternativa. Lidi spekulují o minulosti, fantazírují o budoucnosti, ale neznají sami SEBE! Ať se stane cokoliv, ale pokud vypne štrum, tak budu na*raná určitě! ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Mayská proroctví nás nepřestanou strašit a udivovat až do avizovaného "skončení světa" v prosinci 2012. Do té doby se můžeme pouze domýšlet co se nám tato dřívější vyspělá kultura snažila říci. Možná, že se nám ani nic říct nesnažila, ale jde pouze o klamavou a dobře mířenou reklamu lidí, kteří těchto souvislostí chtějí využít. Co se týče dokumentu, tak bych řekl, že mi nad některými obrazci zůstává rozum stát. Vytvořit takováto znamení na tak obrovské ploše a během několika hodin se zdá nemožné. Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale s příchodem obrazce ve tvaru mimozemšťana jsem se musel smát, protože je jasné, že tento obrazec musel vytvořit člověk a tímto dle mého mínění věrohodnost takových jevů značně narušil. Ale co když se mýlím a opravdu jde o nevysvětlitelné jevy? Už za rok budeme moudřejší. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je údajná odpověď na zprávu z Areciba, nalezená poblíž radioteleskopu Chilbolton v Hampshire ve Velké Británii. Samotná zpráva byla odeslána v roce 1974 z radioteleskopu Arecibo (kde se mimochodem natáčela bondovka Zlaté oko,1995 ) na Puerto Rico. Dalším filmem, kde byla zpráva tentokrát „skutečně“ zodpovězena, je film Mutant z roku 1995. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama