Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Korra v sobě nemá hravost, dětský nadhled a kouzlo předčasného dospívání pod tíhou okolností jako její předchůdce Aang. Hrdinové jsou zde starší, zodpovědnější a témata hlubší a temnější. Hlavním námětem je hledání lidské identity v životě, lásce a ve světě samotném. Tvůrci se očividně nebojí výzev a prostřednictvím chytlavého a propracovaného světa, jehož základy pomáhal Aang budovat, poznáváme špinavé ulice velkoměsta uprostřed sociálních bouří, politických převratů a revolucí. Kouzlo prvního (Aang) je možný pryč, ale Korra si dokáže razit světem svou vlastní cestu a nezapomíná při tom, že základem dobrého seriálu jsou postavy a příběh. Seriál, který má co říci a navzdory tomu, že je animovaný, je lepší než podstatná část hrané produkce. 1. Série: 90%, 2. Série: 80%, 3. Série: 80%, 4. Série: 80%. Nejoblíbenější postavy: Tenzin, Asami ()

Eratashi

všechny recenze uživatele

Zatím po 4 dílech nebudu hodnotit. Aanga jsem ohodnotila právem 5 hvězdičkami, Korra si je ještě bude muset zasloužit. Očekávám, že to bude v přibližně ve stejné délce jako původní anime a proto se vztahy teprve rozvíjejí. Zatím soudím, že jde o velice podobnou strukturu. Korra je stejně živá jako Aang, lítá z jednoho problému do druhého, je postavena před silnějšího nepřítele jako Aang, akorát je všechno trochu víc zrychlené. Korra už si dokonce našla dva přátele. No uvidíme :-) ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Víceméně jsem čekal, že Korra mi bude sympatičtější než Aang. Korra je divočejší a i se mi líbí, že je trošku starší než Aang v minulé sérii, myslím, že to trošku posouvá tu věkovou hranici, pro kterou je dílo určeno. Hodně se změnilo, přibylo obrovské město, znova se vychovávají airbendeři, do čehož vlítne Korra, vládkyně tří elementů ze čtyř a zároveň puberťák se svým nemotorným polárním psem. Jen se bojím, že to město možná omezí volnost, což je vidět i na současné komerčnosti avatara. Zatím vážně, včetně animace, nemám co vytknout natolik, abych musel strhnout hvězdičku. --- Edit 4.7. Strhávám hvězdičku. Ač je mně to líto, Korru mám radši než Aanga a animace je stále skvělá, musím strhnout hvězdičku za uspěchanost a "nevolnost" celého díla. Jedná se zvláště o to město. Ach jo, to z něj nemůžeme vytáhnout paty? ---- EDIT 15.3.2015: I přestože čtvrtá řada byla dost slabá, ten seriál si nezaslouží jen 4*, protože ho to stahuje na úroveň, kterou rozhodně nemá. Slabých 5*, ale 5*... ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Někdy v průběhu mezi koncem Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005) a Legenda Korry nechal Aang postavit Ostrov vzdušného chrámu, který se později stal domovem Tenzina a jeho rodiny. (Azurovydrak)
  • Na začátku každé epizody seriálu jsou postavy ovládající živly, a to vládce vzduchu Aang, vládce vody Korra, vládce země Kyoshi a vládce ohně Roku. (cvaky32)

Reklama

Reklama