Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (117)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak se mi původní seriál Avatar: Poslední vládce větru nelíbí, o to více mne Legenda o Korře zaujala. Sice se občas objeví a probleskne tu ta stupidita a přízemní naivita původního seriálu, ty velké anime oči mi taky lezou na nervy, ale celkově je to dospělé, má to atmosféru, nostalgickou vlnu, melodramatcké pozadí a dokážu si to představit jako hraný seriál či film. Navíc to zasazení do technické revoluce Číny 30. let je velmi zajímavé a dobře podané. Hudba tomu dodává až mysticky rozjímavou náladu. Ty dětinské detaily mi sice vadí, ale celkově výborně napsané i natočené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

První série "The Legend of Korra" je vcelku zdařilým pokračováním série Avatar: The Last Airbender. Seriál je zcela jinak koncipován - hlavní hrdinka avatar Korra je v podstatě již dospělá dívka ovládající 3 ze 4 živlů a žije mimo tzv. Republic City, kde se rozmáhá korupce. Chybí mi tu humor a nadsázka, které nescházely u první série. Korra je typická dospívající avatarka, lehce namyšlená, která si myslí, že všechno zvládne, všechny porazí... Opak je ale pravdou a hlavní hrdinka se setkává s nepřítelem nad síly všech. Jsem zvědav na druhou sérii... Verdikt: první série 3* a 70 - 75 %. (přesto si fanoušek původní série snadno vytvoří závislost :-)) PS. Druhá série je zcela odlišná od té první a zprvu se nezdá být tak dobrá, ale retrospektivně ji vnímám o dost lépe. Třetí série, kterou lze doposud (4. epizoda) považovat také za velmi zdařilou je opět úplně něco jiného. Závěrečná bitva 3. série se nevyrovná té z Legendy o Aangovi. Velkou nevýhodou seriálu je, že se dá snadno předpovídat průběh. Korra je zobrazena jako velmi slabá, sice ovládá všechny 4 elementy, ale nijak zvlášť jí to proti oponentům nepomáhá. Tvůrci naopak vždy děj upraví tak, že živel, který ovládá avatárův protivník je ten nejlepší a nejhůře porazitelný, což je velká slabina celého konceptu... 4. série je ze všech nejlslabší... So and then they have lived happily ever after... Ve 4 sérii jsou jako nejsilnější prezentováni vládci kovů (metal benders) a obzvláště pak jedna z nich - Kuvira. Spolu s technickými vymoženostmi a využitím duchovní energie ze světa duchů jsou daleko nad síly avatara a dalších vládců živlů... Už tato koncepce je dost ujetá... Kořiny schopnosti jsou krátké na nějaké stupidní kovové monstrum z platiny, se kterou nedovedou vládci kovů hnout. (!?!). Bizarní... I když nejslabší ze všech 4 sériií, přesto jsem si závěrečný boj pěkně vychutnal... Verdikt: první série 3* a 70 - 75 %, druhá série 3 1/2* a 75 %, třetí série 3* a 70 %. čtvrtá série 3* a 65 - 70 %. Bohužel na to, že je Kora vládcem všech 4 živlů a ovládá dokonce kovy, je tvůrci udělána poměrně slabá, takže pokud se zrovna nevypořádává s některým ze svých traumat, tak ji každý nadprůměrně silní vládce živlů celkem snadno porazí, což mě docela štvalo... Na Aanga prostě ztrácí... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem v televizi viděl první sérii Legendy Korry a tehdy mi kvalita nepřišla dosahující předešlého Aanga. Uplynulo x let a já konečně shlédl všechny čtyři série a zde je můj verdikt. Animace je pěkná, ale pokud člověk začne seriál sledovat hned po Aangovi, musí si krapet zvykat. Zasazení do 20-30. let je velmi specifické a hudba mi chvílemi k jednotlivým scénám příliš neseděla, myšleno tedy ona hudba dobová. Oproti Aangovi museli tvůrci samozřejmě přijít s jinou zápletkou a zde chybí avatarce pochopit již jen jeden živel. Záporák Amon je vcelku zajímavý a víceméně táhne první řadu, která se po slabších prvních dílech rozjede. Druhá série byla oproti závěru té první o trošku slabší, ale vynahradily to díly ve světě duchů, které řadím k vrcholu celého Avatarského univerza. Škoda jen toho finále s kaiju a Deus Ex Machinou. Začátek třetí série byl opět slabý a celou řadu táhla víceméně jenom postava Zaheera, což je asi nejgeniálnější postava, se kterou tvůrci přišli. Co kdyby byl Buddha zlý? No, dopadlo by to asi takhle. Ovládání lávy a podobné novinky mi přišly trošku přes čáru a pak tu byla řada čtvrtá, která začala nadějně. Klidně bych si dokázal představit příběh o tom, že by Korra na konci třetí řady zemřela a my bychom museli sledovat svět bez Avatara, jako nám to předvedl první díl taky. No, škoda, že se pak musela vrátit a linka s Kuvirou skončila opět soubojem s obřím nepřítelem, který měl navíc superzbraň. Když to vezmu kolem a kolem, dávám seriálu krásných 80% ()

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že je definitivní konec. Na jednu stranu je to nesmírná škoda ale na druhou je to lepší utnout v nejlepší než aby se z Korry stala další nikdy nekončící fraška, (Jako třeba The Walking Dead) Finální dvoudíl byl absolutně epickej i dojemnej a těším se až si za pár let dám maraton a zkouknu to zase celý od začátku... i s The Last Airbenderem!! ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Rodina Maka a Bolina žila ve stejné budově, ve které se ukrývali Zuko s Irohem při svém pobytu v Ba Sing Se. (Azurovydrak)
  • Dabérkou postavy Asami Sato je herečka Seychelle Gabriel, která si zahrála roli princezny Yuei v celovečerním filmu Poslední vládce větru (2010). (Conspi)

Reklama

Reklama