Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (Netflix)

Recenze (118)

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Obrovská očekávání, která byla bezezbytku naplněna, První dvě řady se povedly náramně a servírují snad všechny ingredience, jež jsem si oblíbil u předchozího Avatara - humor, bravurní akce, dobře napsané postavy, propracovaný příběh a hlavně svět, který je skvěle vymyšlen. V první řadě sice platí, že svět je město a město je svět, ale hodně pomáhá posun k steampunku. Druhá řada se zase hlouběji ponořuje do mytologie a původu vzniku avatarů a divák se tak dozví mnohé cenné informace, závěrečné díly si co se týče epiky mohou podat ruku s koncem původního Avatara Aanga. Hlavně však dokazuje, že tvůrci mají vše velmi dobře promyšlené. 90% ()

Reklama

Frederika 

všechny recenze uživatele

Legend of Korra nejvíc připomíná Fullmetal Alchemist, ale chybí jí propracovanost příběhu, charakterů i světa, ve které FMA prostě vždy zvítězí. Myslím, že tento seriál i cílí na mladší diváky a pro ty je to krásný fantasy příběh o odvaze, odhodlání a boji za to, co je správné. Předchozí příběh s Aangem jsem neviděla, takže hodnotím bez kontextu :) I přes výše zmíněné nedostatky mě ale seriál bavil, takže dávám za 4* ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Book One - 90%: Dospělejší, dramatičtější a celkově mnohem celistvější příběh ze světa, kde pohybem ruky můžete vládnout ničivé síle pozemských elementů. Další návštěva avatarského univerza nabízí stejně vtipné a srdceryvné postavy, jako tomu bylo u svého předchůdce, plus pořádného záporáka již od prvního dílu. Zatímco Legend of Aang budoval mýtus okolo Firelorda Ozaye skrze dvě a půl řady, Amon nastupuje jako hurikán spravedlnosti, s odhodláním vymýtit "bending" z povrchu zemského za každou cenu. Příběh tak dostává mnohem temnější nádech, což ve spojení s propracovanějšími akčními sekvencemi už samo o sobě nabízí nejvyšší hodnocení. Děj první série krásně graduje od prvních krůčků, ať už se jedná učení se umění větru či lásku mezi Korrou a Makem, až do grandiózního finále, které svým podáním nahání husí kůži a slzy do očí. Nádhera. Book Two - 90%: Korra a svět, kde steampunková revoluce se střetává s magickou sílou elementů. dospěli do další fáze. Už to dávno není seriál původně mířený na dětské publikum a já jsem za to rád. Příběh je temný, dravý a opět o laťku lépe fungující, než jeho předchůdce. Největší pozitivum vidím pak ve vývoji postav, který je nenucený, v každém ohledu naprosto logický a donutí člověka si je zamilovat ještě více. Bohužel či bohudík, úplné představení spirituálního světa (velmi potěšil příběh prvního Avatara ála pocta Miyazakimu a asijské animaci celkově) sebou nese mnohé změny. Ke konci až tak razantní, že jsem měl pocit, jako kdybych sledoval finále Matrixu (což v mém případě není na škodu). Bohužel, epizod je na tak velký krok kupředu málo a snaha vyprávět něco tak monumentálního v tak krátkém časovém úseku místy nefunguje. I přes ta občasná zaškobrtnutí se stále jedná o nejlepší západní animovaný seriál, který svou hloubkou a pojetím strčí jakoukoliv (i tu orientální) konkurenci snadno do kapsy. A ano, podobně jako u zakončení Aangova dobrodružství, i zde se krájela cibule. Book Three - 100%: Ještě teď nedokáži popadnout dech. Absolutní anarchie nemusí být vždy na škodu... Book Four - 100%: Vynikající zakončení už tak famózního seriálu. Korasami rulez! ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé první série mohu s radostí prohlásit, že Legend of Korra je důstojným nástupcem původního Avatara. A nejenom to! Dokonce jej i předčí. Legend of Korra je určena pro trošku starší publikum – fanoušci původního seriálu povyrostli a tvůrci jim vyšli vstříc. Je to vážnější, dospělejší a temnější. Animace si o něco polepšila a i akce mi přijde působivější. Sem tam se sice objeví nějaký ten hloupoučký vtípek, který podle mě některé scény znevažuje, ale chápu že museli nechat i něco pro menší fandy. Další výhrady, které bych k seriálu měl, by byly už jenom hnidopišstvím. Dávám plných pět hvězd a těším se na další sérii. Mimochodem: první série končí velmi uzavřeně, takže se nebojte otevřeného konce. A ještě jedna rada na závěr: seriál si užijete mnohem lépe, pokud znáte původního Avatara. Není to nutnost, ale budete z toho mít lepší zážitek. ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Aangův syn Tenzin, který učí Korru ovládat vzduch, je pojmenován po tehdejším dalajlámovi Tenzinu Gyatsovi. (Agita)
  • Mako v jedné scéně vypráví Koře, jak mu jeho rodiče zabil před očima vládce ohně, když mu bylo 8 let. To se nápadně shoduje s historkou o smrti rodičů Jeta v epizodě Jet (2005) ze seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005), včetně toho, že je zabil vládce ohně, nebo faktu, že oběma postavám bylo v onom momentě 8 let. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama