Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. Své o tom ví zamilovaná dvojice Helena a František, kteří už nemusí svoji lásku držet v tajnosti. Jejich bývalí partneři jim ve štěstí nebrání a je tedy na místě svůj vztah završit líbánkami v exotickém Maroku, které ovšem nevyjdou podle představ. Na scénu se vrací staří známí z jedničky a vytrapněná a podbízivá komedie s vlezlým product placementem může začít. Český film utržil další ránu blbosti a zmaru. Klady: kompletní herecká sestava z jedničky, exotické lokace. Zápory: trapný scénář z pera paní režisérky, podbízivé vyznění, slovenský přízvuk Magálové, nevtipné hlášky, trapná snaha rozpohybovat film do akčního "spaktáklu", nepovedená zápletka s únosem Holubové, slabomyslné pojetí celého příběhu, Boudová ve spodním prádle, x-tá Langmajerova "donchuanovská" kreace, příšerná hudba, naprosto přepálená stopáž, celý film je úplně zbytečný. Mé hodnocení: 10% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Maroko fajn, exteriérové lokace úžasné. Ale jinak nemlich to samé jako Líbáš jako Bůh. Ba co hůř, je to pořád dokola to samé, takže teď už je to jen za jeden mátový čaj. Tady ke všemu přehrávají po vzoru Holubové už i zahraniční herci... No ale alespoň si herci užili sluníčka. Doufám jen, že nás nečeká další líbačka, akorát mne po Bohovi a ďáblovi nenapadá s kým..... * ()

Reklama

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Poledňáková se z Bartošky a Magálové snaží vyždímat podobně dramatickykomediální pohledy jako kdysi ze Satinského s Šulcovou, navíc angažuje pár roztomilých žvatlajících dětiček, ale zapomněla na uzavřenost prostředí. Místo komedie jsem se nedokázal zorientovat v množství postav, exotičnost prostředí mi přišla nefunkční a prázdné fráze moc komických situací nenabízejí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přece si za svůj honorář nebudu kupovat bývalou ženu budoucího manžela své bývalé manželky." Tak to má logiku, zejména když se jedná o královnu protivnosti Bohunku. Nicméně postava pohodového Karla mě bavila nejvíc a konkuroval mu vlastně jen "bezdětný" majitel Ferrari Láďa svým tancováním v kšandách. Jinak mě to bavilo o dost míň než první díl a tak, přestože jsem přející člověk, tentokrát jsem štábu ten výlet do Maroka moc nepřál. Snad se tam alespoň dobře vykoupali a pěkně opálili, protože marocká linie filmů na mě působí proti té české značně zoufale. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co se týče novodobých českých filmů, tak jsem hodně skeptický divák a do kina by mě na něco podobného nepřitáhli ani párem hovězího dobytka. Do dnešního dne jsem si myslela, že mě paní Marie Poledňáková nemůže už ničím překvapit. Líbáš jako ďábel byla konečně! komedie na úrovni, u které jsem vydržela s užaslým úsměvem na rtech po celou dobu. Jiří Bartoška hrál chlápka, jenž měl všechno v paži, byl neustále nad věcí a dostával mě svýma vtipnýma hláškama do artrotických kolen. Skoro bych řekla, že v tom byl velký kus improvizace a pokud ne, tak klobouk dolů před vymazleným scénářem! "Kde to jsme? Řek bych, že v prdeli". Překvapil i Olda Kaiser jemuž v poušti unesli exženu, Evu Holubovou. Unesli autobus plný lidí, kdy postupně všechny propustili jen krasavici Evču si nechali a chtěli za ní výkupné. Ježiši jak já se nasmála tomu, když únosce deptala svou neustále dobrou náladou, snahou gruntovat pouštní stany a svými pokusy o útěk na velbloudu. Opravdu vynikající, akční komedie, plná netrapných humorných situací a ironických poznámek. Poledňáková se v tomto případě teda pochlapila! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře. (funhouse)
  • V době, kdy měli být v Maroku filmařské práce už v plném proudu, vybuchla na náměstí bomba, která smetla restauraci s kavárnou, kde ještě předtím při prvních obhlídkách míst k natáčení Poledňáková se svým štábem obědvala. (SONY_)
  • Herec Oldřich Kaiser, představitel Františka, měl ve filmu několik akčních scén. I když měl k dispozici kaskadéra, nakonec všechny scény odehrál sám. [Zdroj: kulturniservispuls.cz] (Amras)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama