Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (488)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Believing in even the possibility of a happy ending is a very powerful thing. Pro mě osobně velice příjemné překvapení, propletení pohádkového světa s tím skutečným je hodně originální. Navíc nám pilot nabídl zajímavý příběh Emmy, které se za dveřmi zčista jasna zjevilo její dítě, jenž kdysi dala k adopci. Baví mě sledovat, jak se s tím postupně Emma v podání úžasné Jennifer Morrisonové vypořádává, přiznám se, že dění ve světě pohádek mě baví o něco méně a občas mi prostě připadá až příliš kýčovité.Nemluvě o dialozích, ze kterých mi je občas trapně za samotné postavy. Čím dál víc se mi nechce OUAT sledovat.. . Oblíbené postavy: Emma, Snow, Red. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Americká disneyovská Arabela, kterou táhnou především Carlylův Rumbur… Ehm, Rapejzník a Zlá Starostová za stranu zla a… a… A vůbec nikdo za stranu dobra. Má to sice spoustu mušek (výprava, která vypadá snad ještě hůře než tuzemské papundeklové studiovky a laciné efekty jen pro efekty) i machařek (nevyrovnaná kvalita epizod, kde první opravdu zdařilá je až ta sedmá a již zmíněná nezajímavost některých hlavních postav), ale celé to stojí i padá (zatím tedy spíše padá) na naprostém mrhání a nevyužívání nosného námětu (a že to jde dokazují v mnohém podobné Fables Billa Willinghamse) a pohádkové atmosféře, která je zde podpultovým zbožím; což je vzhledem k námětu na pováženou. Tu a tam sice prosvitne, ale většinou záhy opět mizí. Čistě jen jmény postav a magií se jí nedocílí. Na druhou stranu, když zrovna nedojde na jednu z výplňkových tuctových epizod do počtu (a že jich je), tak to jako rodinná oddechovka funguje; to platí o první řadě, jelikož ta druhá už se na pohádkovost vykašlala úplně a je pokusem o regulérní fantasy dle mustru úspěšných ság posledních let. A vůbec to nefunguje a jen vzbuzuje otázky typu "Co to sakra ti tvůrci hulí za matroš?". Arabela je i nadále mnohem originálnější, hravější i pohádkovější a po všech stránkách prostě a jednoduše lepší. A netáhne se jako smrad. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne úplně originální nápad (viz Desáté království), ale v lepším podání. Je zajímavé vidět Jennifer Morrison jinak než jako doktorku z House, ale jsou zde mnohem lepší postavy. Rampelník (anglicky to zní líp, ale neumím to napsat) je první postava, která u mně v oblíbenosti dokázala zaútočit na House. Regina je úžasná. Šerifa sice zabili, ale místo něj přišel August (toho vlastně taky zabili), ale pořád je tu Hook. Ano, druhá série je horší, ale konec to vynahrazuje. Snad bude třetí řada. Edit. Po třetí sérii nemůžu být spokojenější. Na rozdíl od většina se mi líbila dějová linka v Neverlandu, kde se nám představil naprosto geniálně zahraný Peter Pan. Navíc zimní finále bylo naprosto geniální. Druhá polovina série byla ještě lepší. Rebecca Mader byla další geniální záporák a opět skvělé finále. Už se těším na čtvrtou sérii. Edit. Čtrvtá série přinesla opět dva příběhy. První polovina s Frozen byly velmi povedená. Druhá polovina byla ze začátku rozpačitější, ale jak to postupovalo ke konci, vše se zlepšilo. Konec série navíc slibuje opravdu zajímavou další sérii. Edit. Jak jsem se na pátou sérii těšil, tak jsem zklamaný, jelikož mi nakonec přišla ještě horší než druhá. První polovina by ještě šla, twist a Artušem nebyl špatný, ale celá linka Dark Swan po slibném začátku byla propadákem. Pořád tam ale byla Merida (The Bear King je podle mě jedna z nejlepších epizod seriálu). Od druhé poloviny jsem radši nic nečekal a udělal jsem dobře. Hádes se zpočátku tvářil zajímavě, ale nakonec to byla jen slabší verze Rampla. Snad bude další série lepší. Dvoudílné finále se mi opravdu líbilo, hlavně Sam Witwer jako nový záporák byl výborný. Série 1 - 100 % Série 2 - 65 % Série 3 - 100 % Série 4 - 90 % Série 5 - 60 % ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný shipfest. Celkově nějaká ketba, její zlomení, kdo přežije a kdo ne, je prakticky odsunuto na druhou kolej tím, abychom viděli, kdo s kým bude mít nějakou romanci. A vadí mi, že každá postava má nějakou tragickou backstory (jak v anime), takový Rumpelstilstkin byl naprosto dokonalý, dokud ho nezobrazili jako obyčejného člověka. Ale jinak je to celkem zábavné, naštěstí je většina postav dostatečně sympatická. ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Obvykle si vždy oblíbím postavu, kterou všichni nenávidí, ale zde se stalo, že se musím přidat k ostatním. Klidně by mohli pointu seriálu změnit, aby to bylo celé jen o Rampelníkovi a byla bych spokojená. Opravdu neuvěřitelný výkon. Ale nejspíš jsou tvůrci jiného názoru a radši děj soustředí kam můžou, ale tak, aby se pointa stále nějak týkala Emmy. Nápad to byl sice velice zajímavý a zezačátku dokonce i dobře zpracovaný, ale pak to začalo působit hrozně uměle a já pokračovala jen kvůli Rampelníkovi a Kloboučníkovi - jehož herec mi díky seriálu ukázal, že talent má a umí ho i používat. S hereckými výkony prostě nemůžu být spokojenější. Tak doufejme, že to v druhé sérii ještě vylepší a nezkazí Růženku nebo mou oblíbenou Mulan. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Loď kapitána Hooka (Colin O'Donoghue) jménem Jolly Rodger je částečně založena na lodi Lady Washington, která byla pojmenována po manželce prvního amerického prezidenta Marthe Washington. (Athree)
  • Každá epizoda byla natáčena přibližně 8 dní. Natáčení probíhalo v Britské Kolumbii. (pufina)
  • Na začátku každého dílu je ve chvíli, kdy se objeví nápis „Once upon a time“, možné vidět v pozadí mezi stromy pohádkovou postavu, a to v každém díle jinou, která diváka navede, o čem epizoda bude. Shoda postaviček nastala pouze v epizodách první série s názvy "7:15 A.M." a "Red-Handed", kdy se opakovaně objevila Červená Karkulka. (immortalitas)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno