Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (488)

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série: 85% Mezinárodně známé pohádky jsou kouzelně propletené a jejich odlesk je cítit i v novém světě mimo knihy, ve Storybrooku. Hlavně v první sérii je možné si užívat notoricky známé příběhy v jiném kabátku a prolínání minulosti a současnosti. Napínavé příběhy společně tvoří nádherný celek plný kouzel a magie v našem zdánlivě nudném světě. Občasné zbytečné zdržování je odpustitelné a finále je kouzelné a dostatečně jasné. První série je rozhodně skvělý seriálový bonbónek. 2.série: 80% Druhá série už ztrácí své kouzlo a objevují se spíše méně známé pohádky i jiné příběhy, které už nejsou tak nablýskané. Přesto jen musíte žasnout, jak jsou jednotlivé osudy propletené a stále fandíte svým hrdinům, kteří nejsou rozděleni jen na hodné a zlé. Šedý pruh nejistoty o motivech postav je ještě širší a vy se s každým dílem těšíte na v mnohém velkolepější finále. Máte lehký pocit překombinovanosti, ale už jste lapeni a své pohádkové oblíbence nebudete chtít pustit. Natěšení na další sérii je na 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Víte jak spolehlivě zlikvidovat jakoukoliv pohádku? Začnete psychologicky rozebírat dobro a zlo v ní. A tenhle seriál nabízí kompletní freudovskou analýzu snad všech pohádkových postav! Navíc v ubíjejícím mechanickém vyprávění minulost/současnost. Přestal jsem sledovat v momentě, kdy se začalo víc kecat než kouzlit a ze seriálu se stala absurdní vztahová břečka popírající sebe samu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi některé originální zápletky a hlavní myšlenka seriálu je fajnově invenční. Škoda jen, že Once upon a time chvílemi sklouzává do nudných, hloupých klišé amerických seriálů. To už vám dokáže zkazit dojem. Trochu škoda je, že Ginnifer Goodwin i Jennifer Morrison, de facto hlavní hrdinky, nejsou herecky a co se týče charismatu na takové úrovni, aby vás to ohromilo. Chvílemi jsou i otravné. Na druhou stranu tu máte vždy stoprocentního Roberta Carlyla coby Rampelníka a fajn Lanu Parrilla coby zlou královnu (kdyby se ale jen tak "náhodou" nevynořovala zpoza stromu v ty nejnevhodnější okamžiky! - to je klišé jako hrom). Několik vedlejších postav je pak zajímavě napsaných i zahraných - Lovec ze Sněhurky, Belle z Krásky a zvířete (rozkošná Emilie de Ravin), Babička a Červená karkulka. Asi tak polovina dílů je velmi povedená a má i určitou emocionální hloubku, jindy jsou bohužel díly předvídatelné. Celkově se ale tenhle seriál povedl a stojí za vidění. Jen mě tak napadá, jak by si s ním asi poradili Britové, protože ti si s podobnými náměty vždycky vypořádají o poznání elegantněji a vtipněji (a méně "Disneyovsky"). Pokud se vám líbí tohle dílko, zkuste i Desáté království. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pohádky tak jak je známe vypravěné tak jak je neznáme. Ve dvou různých realitách. Tak jsem se s odřenýma ušima prokousala celou první sérií. Za to jsem ráda, páč mi poslední tři díly první série přišly jednoznačně nejlepší, jinak jsem ale mezi zábavnějšími momenty měla dojem, že sleduju spíš romantickou telenovelu, v níž se náhodou objevují bytosti z knížek mého dětství. Za 22 dílů mi nepřilnula k srdci jediná postava, uvidíme jestli s tím druhá série nějak pohne. Velkou chuť k jejímu sledování však nemám. S01 - 60% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Překrásné propojení pohádek se skutečností. Nikdy jsem neviděla nic originálnějšího než je tento skvělý seriál! Člověk si může užívat nádherné atmosféry, která čiší z pohádkových částí seriálu a dějová linie současné doby také není k zahození, protože takový způsob propojení by mě ani v životě nenapadl. Tady nejde jen o to, že to souvisí s "reálným světem" ale o něco mnohem více! A pak, že se nedá udělat v dnešní době krásná pohádka.// Lanu Parrillu beru jako nejlepší zlou královnu v dějinách jakékoliv tvorby zobrazující příběh o Sněhurce. Musím zkonstatovat, že druhá série je do 4.dílu slabá a velmi sentimentální s dialogy typu:"Už jsme se konečně našli!!!"apod...Ale bohužel moje přesvědčení a pocity z tohoto seriálu jako celku mi nedovolí snížit hodnocení. Dávám tak prostor seriálu projevit se do budoucna. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Robert Carlyle coby pan Gold nosí v několika záběrech snubní prsten, přestože ženatý není. Jedná se o skutečnýsnubní prsten Roberta Carlyla, který si ho zapomněl sundat. O této zkušenosti dokonce i "tweetoval". (aknamor)
  • Producenti Adam Horowitz a Edward Kitsis poprvé s námětem na seriál neuspěli, a tak neztráceli čas a věnovali se seriálu Ztraceni (od r. 2004). Prvotní neúspěch je přitom neodradil a nakonec se natáčet začalo. K premiéře pilotní epizody, která byla uvedena 23. 10. 2011, v USA usedlo více než 12 milionů diváků. (pufina)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno