Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som mala tento seriál veľmi rada, po ôsmej ho zbožňujem. Každý herec, či v tomto seriáli hrá je veľmi veľmi príjemný. Ginnifer Goodwin je veľmi pekná, nie okázalo a práve to sa mi páči. Zlá kráľovná je zlá, princ je veľký fešák, ktorý je zároveň aj hrdina a Jennifer Morrison je správna ženská, ktorú si musíte obľúbiť. Najlepší nový seriál, teším sa na ďalšie časti. 100% ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka, 2 roviny děje, civil, kde se charaktery vyvíjí a snaží se změnit a pohádková, kde jsou pravé charaktery postav. Příběh mě pohltil hrozně moc, jsou tam slabší chvíle, ale to seriálový milovník rád přehlídne a když ho děj nadchne a pohltí, tak tyto hluchá místa přejde. Jennifer Morrison si tímto seriálem vysloužila čestné místo v top herečkách, zejména oceňuji dramatické scény, když už vše téměř vzdává, ale pak se to v ní zlomí a jde do toho na plno. Strašně mě v tomto seriálu baví postava Rampelníka (Rumpelstiltskin) ztvárněná Robertem Carlylem, taková mírně zvrácená postava, kterou jsem si oblíbil svou výstředností a domýšlivostí. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Počáteční rozpaky a chvilkový dojem trapného béčkového seriálu zmizí velmi rychle, a pilot se tak nakonec prezentuje jako neotřepaný mix pohádky a moderního dramatu (takové spojení známe většinou z levných televizních inscenací). Ten, kdo na Once Upon a Time pracoval, se v branži asi jen tak neztratí: má to šmrnc! Jediná silnější výtka letí k (herecky) otřesnému dětskému hrdinovi. Další díly si rozhodně nenechám ujít... ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 6 dílech: Pro mě seriálové překvapení letošní sezóny. K OUAT jsem přistupoval velmi skepticky, ale seriál si mě získal. Kombinace pohádky a reálného světa funguje velmi dobře a nejede se vždy v zajetých kolejích, pohádky se promíchávají dohromady, apod. Po herecké stránce to není také vůbec špatné (holt mám už od House slabost pro Morrisonku), ale nejlepší je jednoznačně Carlyle, který si obě polohy své role velmi užívá. Ale opět se bojím, jaký bude děj druhé série, která je na spadnutí a která může seriál poslat do kopru. 70%. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem hodnotit už po prvnim díle, ale jsem kompletně unešená. "Cameronová" se sem neskutečně hodí, pohádkovej svět (nevim, jestli má ledabyle vypadat schválně) se perfektně prolíná se skutečnym, nechybí napětí ani zajímavej nápad, tak doufám, že v nasazenym tempu bude pokračovat dál. Možná škoda, že už v prvnim díle ukázali nejspíš všechny důležitý postavy, ale jestli jenom nechtěj ztrácet čas pozdějc, tim líp. Máme se na co těšit....Po skoro celý první sérii o jednu hvězdu snižuju, ale pořád mě to baví, poznávám pohádkovej svět občas i z drsnějšího úhlu, hlavní charaktery už se stačily projevit a co víc, konečně nejde jen o prozření, že jsou zakletý, ale šerifka Swanová musí řešit do jistý míry zapeklitej případ. Moje naivita opadla, ale pořád spokojenost. S druhou sérií nadšení ještě víc opadlo, ale ty 4 si to pořád zaslouží. Ale začíná z toho bejt trochu šaškárna, snad se to z tý špíny zas vyhrabe. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Jména mnoha postav jsou často odvozena od svých pohádkových předloh. Například jméno Blanchard je odvozené z francouzského slova "blanc" nebo "blanche" pro bílou. Mary Margaret je část jména skutečné ženy jménem Maria Sophia Margaretha Catharina Freifräulein von Erthal, o které se traduje, že byla inspirací pro původní Sěhurku. Křestní jméno Reginy Mills je pozdně latinské ženské jméno, které znamená královna. Příjmení Mills pak odkazuje na řecké slovo "Milo", v překladu jablko, které souvisí s otráveným jablkem, které královna dala Sněhurce. Pan Gold spřádal slámu ve zlato. Jméno Červené karkulky Ruby má původ ve slově rubín, což je krvavě rudý drahokam. Při spalovacím procesu jsou nejprve uhlíky, v angličtině „cinders“, z nichž pochází pojmenování Cinderella neboli Popelka. Z uhlíků je pak popel, který se v angličtině označuje jako ash, čímž se dostáváme ke jménu Ashley Boyd. Příjmení Boyd má pak původ z galského slova „buidhe“ pro světlovlásku. Glass, příjmení Sidney, je jedním z anglických výrazů pro zrcadlo. Stejně tak označuje zrcadlo název novin The Mirror. Přijmení Archieho Hoppera je zase označením pro skákavý hmyz, do kterého se cvrčci řadí. (Aurum)
  • Jennifer Morrison, která ztvárnila Emmu Swan, se s herečekou Jessy Schram, představitelkou Popelky, setkala již dříve, a to během natáčení seriálu Dr. House (od r. 2004), konkrétně 13. epizody 3. série. (pufina)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama