Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi některé originální zápletky a hlavní myšlenka seriálu je fajnově invenční. Škoda jen, že Once upon a time chvílemi sklouzává do nudných, hloupých klišé amerických seriálů. To už vám dokáže zkazit dojem. Trochu škoda je, že Ginnifer Goodwin i Jennifer Morrison, de facto hlavní hrdinky, nejsou herecky a co se týče charismatu na takové úrovni, aby vás to ohromilo. Chvílemi jsou i otravné. Na druhou stranu tu máte vždy stoprocentního Roberta Carlyla coby Rampelníka a fajn Lanu Parrilla coby zlou královnu (kdyby se ale jen tak "náhodou" nevynořovala zpoza stromu v ty nejnevhodnější okamžiky! - to je klišé jako hrom). Několik vedlejších postav je pak zajímavě napsaných i zahraných - Lovec ze Sněhurky, Belle z Krásky a zvířete (rozkošná Emilie de Ravin), Babička a Červená karkulka. Asi tak polovina dílů je velmi povedená a má i určitou emocionální hloubku, jindy jsou bohužel díly předvídatelné. Celkově se ale tenhle seriál povedl a stojí za vidění. Jen mě tak napadá, jak by si s ním asi poradili Britové, protože ti si s podobnými náměty vždycky vypořádají o poznání elegantněji a vtipněji (a méně "Disneyovsky"). Pokud se vám líbí tohle dílko, zkuste i Desáté království. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Počáteční rozpaky a chvilkový dojem trapného béčkového seriálu zmizí velmi rychle, a pilot se tak nakonec prezentuje jako neotřepaný mix pohádky a moderního dramatu (takové spojení známe většinou z levných televizních inscenací). Ten, kdo na Once Upon a Time pracoval, se v branži asi jen tak neztratí: má to šmrnc! Jediná silnější výtka letí k (herecky) otřesnému dětskému hrdinovi. Další díly si rozhodně nenechám ujít... ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne úplně originální nápad (viz Desáté království), ale v lepším podání. Je zajímavé vidět Jennifer Morrison jinak než jako doktorku z House, ale jsou zde mnohem lepší postavy. Rampelník (anglicky to zní líp, ale neumím to napsat) je první postava, která u mně v oblíbenosti dokázala zaútočit na House. Regina je úžasná. Šerifa sice zabili, ale místo něj přišel August (toho vlastně taky zabili), ale pořád je tu Hook. Ano, druhá série je horší, ale konec to vynahrazuje. Snad bude třetí řada. Edit. Po třetí sérii nemůžu být spokojenější. Na rozdíl od většina se mi líbila dějová linka v Neverlandu, kde se nám představil naprosto geniálně zahraný Peter Pan. Navíc zimní finále bylo naprosto geniální. Druhá polovina série byla ještě lepší. Rebecca Mader byla další geniální záporák a opět skvělé finále. Už se těším na čtvrtou sérii. Edit. Čtrvtá série přinesla opět dva příběhy. První polovina s Frozen byly velmi povedená. Druhá polovina byla ze začátku rozpačitější, ale jak to postupovalo ke konci, vše se zlepšilo. Konec série navíc slibuje opravdu zajímavou další sérii. Edit. Jak jsem se na pátou sérii těšil, tak jsem zklamaný, jelikož mi nakonec přišla ještě horší než druhá. První polovina by ještě šla, twist a Artušem nebyl špatný, ale celá linka Dark Swan po slibném začátku byla propadákem. Pořád tam ale byla Merida (The Bear King je podle mě jedna z nejlepších epizod seriálu). Od druhé poloviny jsem radši nic nečekal a udělal jsem dobře. Hádes se zpočátku tvářil zajímavě, ale nakonec to byla jen slabší verze Rampla. Snad bude další série lepší. Dvoudílné finále se mi opravdu líbilo, hlavně Sam Witwer jako nový záporák byl výborný. Série 1 - 100 % Série 2 - 65 % Série 3 - 100 % Série 4 - 90 % Série 5 - 60 % ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Po první serii jsem dával pět hvězdiček, ale teď (po 8dílech druhé série) musím ubrat na čtyři! První série měla spád a nenudila ale začínám mít strach, aby z toho tvůrci neudělali další Lost (obzvláště, když je to od nich), kde budu čekat na konec dalších 5 let. Jen doufám, že nebudu s každou sérií ubírat hvězdičku!! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Seriál vyplnil prázdné místo na trhu, námět má originální a odvážný. Pohádková část je hrozně papundeklová a na efekty asi nebyly peníze. Děj ve Storybrooku je mnohem zajímavější a každý odkaz v něm na pohádkový svět ve mně probouzel nostalgii. Štvaly mě ale některé nelogičnosti: jak to že si pan Gold pamatuje na život v pohádkově světe, když před příchodem kletby bylo vysvětleno, že si taky na nic nebude pamatovat? A Sněhurka se v prvních dílech zmiňuje o tom, že královna ji chtěla zabít kvůli tomu, že je krásnější, ale tento motiv se už dále nerozvíjí, o kráse není vůbec řeč, královna se na ni zrcadla vůbec neptá, nezajímá ji o nic více než jinou ženu a nám je odkryto, že její nenávist vůči Sněhurce je úplně jiného původu. Postavy máme ale jinak skvěle vykresleny a žádná není čistě černobílá, i když jejich pohádkové charaktery jsou přepálenější než jejich protějšky v reálném světě, ale v pohádkách je přece jenom více kýče. Kdo mě ale štval byl Henry: nemám ráda přechytračelé děti, a ten kluk je nesnesitelný.Pro mě jednoznačně nejoblíbenější postava je charkater Lany Parrilly, které mi je skutečně líto, a doufám, že s v další sérií její postava někam posune a nestane se z ní karikatura. Skvělý je i Rampelník, pan Gold, který je větší zlo než Zlá královna, ale jeho motivy nejsou tak hnány emocemi, spíše si pohrává, a nějak mu to oproti královně prochází. Každá postava má ale svoji minulost a motivaci, což nám tvůrci poodkrývají ve dvaadvaceti dílech. A možná v tom je ten kámen úrazu; kdyby měl seriál tak o 5-10 dílů méně a děj se posouval rychleji nebylo by to na škodu, protože opakované intrikaření připomíná Dallas a romantická linka pak nějakou telenovelu: shledají se, zase se rozdělí, ona hledá jeho, on hledá ji. Děj se táhl, ale finále bylo odbyté a zbrklé a prozření Emmy urychlené Trochu se bojím toho, že další série bude jen chození v bludném kruhu podobající se LOSTU, když je navíc seriál od stejných producentů. Doufám ale, že další sezóna bude stavět na jiné zápletce a nebude se v jiném kabátě opakovat první série a že seriál dostal více peněz a my se nemuseli dívat na strašně zpracované digitální draky a krapet směšné pohádkové kostýmy. řada 1. - 75 % Update: po druhé zmatené a překombinované sérii musím strhnout hvězdu. Tato řada neměla žádnou nosnou linku, vztahy hrdinů se proplétaly jako v telenovele, a stejně tak rychle měnily strany a jejich motivace. Chtělo by to u scénáře trochu přemýšlet. řada 2. - 65 % ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Když pro Isaaca (Patrick Fischler) přijde čaroděj, řekne mu, že nedávno zemřel předchozí autor. Tím naráží na smrti Walta Disneyho. Tato epizoda se odehrává v roce 1966, 15. prosince tehdy Walt zemřel. (Peccoskaify)
  • Maskérum vždy trvalo 2 hodiny, než proměnili Roberta Carlyleho do podoby Rampelníka. (Dlee)
  • Každá epizoda byla natáčena přibližně 8 dní. Natáčení probíhalo v Britské Kolumbii. (pufina)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama