Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi některé originální zápletky a hlavní myšlenka seriálu je fajnově invenční. Škoda jen, že Once upon a time chvílemi sklouzává do nudných, hloupých klišé amerických seriálů. To už vám dokáže zkazit dojem. Trochu škoda je, že Ginnifer Goodwin i Jennifer Morrison, de facto hlavní hrdinky, nejsou herecky a co se týče charismatu na takové úrovni, aby vás to ohromilo. Chvílemi jsou i otravné. Na druhou stranu tu máte vždy stoprocentního Roberta Carlyla coby Rampelníka a fajn Lanu Parrilla coby zlou královnu (kdyby se ale jen tak "náhodou" nevynořovala zpoza stromu v ty nejnevhodnější okamžiky! - to je klišé jako hrom). Několik vedlejších postav je pak zajímavě napsaných i zahraných - Lovec ze Sněhurky, Belle z Krásky a zvířete (rozkošná Emilie de Ravin), Babička a Červená karkulka. Asi tak polovina dílů je velmi povedená a má i určitou emocionální hloubku, jindy jsou bohužel díly předvídatelné. Celkově se ale tenhle seriál povedl a stojí za vidění. Jen mě tak napadá, jak by si s ním asi poradili Britové, protože ti si s podobnými náměty vždycky vypořádají o poznání elegantněji a vtipněji (a méně "Disneyovsky"). Pokud se vám líbí tohle dílko, zkuste i Desáté království. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Veľmi mi to pripomína niečo ako novú verziu Nekonečného príbehu, dokonca aj hlavní hrdinovia sú si podobní ako bratia. Ale, však Nekonečný príbeh bol super, nie? :lol: Príbeh je v podstate taký istý - úzke prepojenie reálneho sveta a "sveta rozprávok", ohrozené existencia oboch svetov vplyvom záporného hrdinu, poukázanie na silu a neobmedzenosť detskej fantázie. Akurát Nekonečný príbeh nám predstavil úplne nový svet, nových hrdinov a tu vystupujú "len" staré, známe bytosti "dnešného" showbiznisu. Najviac ma zatiaľ pobavila hláška: "Kde sú vytrhnuté stránky z knihy?". "No vieš, veci sa strácajú..." :p ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nejprve obrovské nadšení a postupné ochlazení vztahu. Once Upon A Time doplácí na mírnou rozvleklost, protože řešení těch samých otázek stále dokola nudí poměrně rychle (Budeme spolu / Nebudeme spolu, Věřím / Nevěřím, Zachráním tě já / Zachráníš mě ty). Ještěže má Once to obsazení, jaké má. Mám mírná očekávání ve druhou sérii a doufám, že nebudu zklamaná. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pohádky tak jak je známe vypravěné tak jak je neznáme. Ve dvou různých realitách. Tak jsem se s odřenýma ušima prokousala celou první sérií. Za to jsem ráda, páč mi poslední tři díly první série přišly jednoznačně nejlepší, jinak jsem ale mezi zábavnějšími momenty měla dojem, že sleduju spíš romantickou telenovelu, v níž se náhodou objevují bytosti z knížek mého dětství. Za 22 dílů mi nepřilnula k srdci jediná postava, uvidíme jestli s tím druhá série nějak pohne. Velkou chuť k jejímu sledování však nemám. S01 - 60% ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Od lalůčku čelního by to bylo za houževnaté tři, ovšem od pravé a levé chlopně čtyřku solím s přiblblým úsměvem a lidumilně prohnutým obočím. Once upon a time dělí od stupínku dokonalosti hezkých pár čísel. V romantických liniích postavy oplývají vskutku sebemrskačskými manýry a některé důvody, proč spolu nesdílet lože, bych pánům scénáristům nesežral ani po namixování do kaviáru v poměru 1 ku 8. Ve výčtu nedokonalostí dále samozřejmě nemůže chybět nějaký ten logický laps, lacinější soustava pixelů a odpudivý přehršel romantiky. Ale na tu druhou, znatelně relevantnější stranu oceňuji rozšíření barevného spektra v otázce dobra a zla, neboť černobílost charakterů je nejotravnější pohádkové dogma, bezkonkurenčního Roberta Carlyla, jehož dechberoucí kreace, silně připomínající mloka po koupeli v amfetaminu, mě svou nezměrnou úchvatností dotlačily na práh psychického orgasmu. A co víc - všechny figurky a jejich alterega jsou sympatické, až divákovi praskají oční cévky, epizody jsou vypiplané do nejtitěrnějších detailů a každá z nich můj drahocenný čas hýčkala jako v bavlnce, že snad jednoho dne sjedu i tu druhou sérii. PS: V tom červenci roku 2013 jsem musel mít nějaký zbuznělý týden, protože nedávno, při pokusu o zhlédnutí druhé série, jsem se svalil ze židle v záchvatu nezřízeného blití. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Ginnifer Goodwin (Sněhurka), Jennifer Morrison (Emma Swan), Lana Parrilla (Zlá královna), Josh Dallas (princ Krasoň), Jared Gilmore (Henry), Raphael Sbarge (Jimminy Cricket), Robert Carlyle (Rampelník) jsou jedinými herci, kteří si zahráli ve všech epizodách první série. (R´Hell)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama