Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo? Trochu ta atmosféra a pak ten vtípek na konci "Myslím, že se ti bude můj přítel líbit..." u toho jsem se zasmál. Zbytek byl rozporuplný, chvíli se to snaží být melancholické, pak to hraje na hororovou strunu a pak je to sladké a patetické až hanba. Mělo to chvíle, které byly fajn, nápady, které stojí za to ocenit jako třeba zjištění, že nejděsivější na světě je "rozlícený dav" a to děvče co zapálilo a házelo růžového plyšáka tomu vévodilo. No a pak to mělo ty momenty přeslazené, které většinu těch pozitivních vln, které jsem cítil posílali do kopru. Stačilo mi třeba když výše zmíněné děvčátko pak dávalo zombíkovi zpět ruku, rázem bylo po oblibě... Jistě je to film i pro děcka a ty by něco silnějšího asi nedaly a tak muselo vše nejspíš skončit tak jak to skončilo, ale mě to prostě nenadchlo a nepotěšilo. Takže je mi líto, ale za ten výrazový kolotoč s pro mě ne příliš povedeným koncem dám jen 6/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $56,003,051Tržby Celosvetovo $103,603,051Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,875,978 //počet predaných kusov 166,441Tržby za predaj DVD v USA $10,190,170 //počet predaných kusov 557,005║ Tak toto teda moc nevyšlo, absolútne mimo akéhokoľvek vkusu, nechápem pre akú vekovú kategóriu bolo toto cielené, lebo ako toto ponúknuť deckám je troška moc odvážne, lebo ako že rozprávka o duchoch a zombii bez lepšej nadsázky a k tomu samotná téma o čarodejniciach a ich likvidácii v podobe malého dievčatka?, no fúha, no a pre starších to tiež nemá akýkoľvek dobrý ťahák, lebo syrová alebo surová zábavnosť je tak troška mimo, občas sa na tých zvrhlostiach človek pousmeje ale časom to už ide cez chuť, nuž celkovo to je len dejovo otravné a taktiež tá bábková animácia na hrane vrátane 3D efektu. Jednoznačne jeden z najhorších animovaných počinov za posledné roky, kde záver nemá konca kraja. /videl v kine 3D verziu: 35%/ ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Pomalej rozjezd, ale druhá půlka odsýpá parádně, silná burtonovitost těší, náhrada za Tima je tohle solidní, Norman má fajn atmošku a vysolí i pár pecklovních hlášek plus hodně hodně působivý finále se silnou citovou dohrou. Cílovka filmů od Laiky je bohužel specifická a úzká a o to víc se musí jejich tvorba cenit. Z čistě osobních sympatií sázím rád čtyřku. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zaujímave skĺbenie rozprávkovej tematiky a paranormálnych skutočností. Miestami k slovu až príliš pustené morbídne gestá, ktoré sú paradoxom milých detských postáv. Duchovia a zombíci v dosť nesympatickom zobrazení mi veľmi nevyhovovali, ale priateľstvo podivína a malého objemného chlapca bolo presne tým čo zotavuje podobné osudy nepochopených detí. Dobre bolo však čerpanie a dávanie vlastnosti jednotlivých postáv zo skutočnej reality, ktorý svojím správaním dokázali pobaviť. Aj keď to dostalo pekne 3D prevedenie, nesplnilo a neprinieslo to ten správny zážitok, takže priemerne hodnotenie 50%. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pověsíme ho - Nemůžeme ho pověsit, je 21.století - Tak ho upálíme.  U tohoto infantilního strašidýlka se nemůžu rozhodnout v hodnocení, ale hrstka podobných hlášek, občasná ulitlá atmosféra a (možná hlavně) závěrečný nenápadný  comming out  (už tak dostatečně vtipného) homosexuála už v deset let animáku (!!) ho přece jen povznáší k lehkému nadprůměru i bonusové čtvrté hvězdě.  Nějak mi to ve své době v doznívajícím boomu animáků uniklo, ale je to zajímavé, byť ta vážná duchářská linka mě tolik nebrala (i když měla svou myšlenku). Ale dobré vedlejší postavy (Otec),Norman poctivě vidí duchy.... a jo, dobrá blbinka. Víte, že byl nedávno Halloween? Doufám, že byl požehnaný. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)
  • 7 prokletých zombie nese jména Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper a Wile London. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama