Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

S odstupem času stále nadstandardně koukatelné a zábavné. Film měl štěstí na dobré mladé začínající herce. ■ Shakespearovo Zkrocení zlé ženy se v angličtině jmenuje The Taming of the Shrew. Výraz "shrew" znamenal ve staré angličtině rejska. Rejsek je velmi aktivní, hodně žere, při zápase vydává nepříjemné zvuky. Ve shakespearově době označoval tento výraz zlou a svárlivou (ďábelskou) ženu. Ve filmu 10 důvodů, proč tě nenávidím, označí ve scéně na parkovišti jedna z postav Kat za "shrew". V českých titulkách je to přeloženo jako "harpyje". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Slabota. Sklamanie. Vôbec som s tým nebol spokojný. Nemám žiadne predsudky voči americkým, teenagerským, romantickým komédiam. To iste nie. Rád občas zabrúsim aj do tohto lacného filmového subžánru. Ale tento snímok ma naozaj ničím nezaujal. Určite nenajdem desať dôvodov, prečo by som mu mal dať nadpriemerné hodnotenie. Nenajdem ich ani päť, ba ani len aspoň tri. Bolo to jalové, fádne, nudné. Nenašiel som si absolutne žiaden vzťah ku hlavným postavám. Nezaujal ma dej. Nepáčilo sa mi to. * ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Nebýt té původně hlavní linie s Biancou, tak by to bylo fajn, protože jiskření mezi Heathem Ledgerem ("Ten prej snědl živou kachnu") a Julií Stylesovou je dobře viditelné a okořeněné poměrně hezky cynickým humorem. Linie s Biancou je tu naprosto pitomoučky ztvárněná, herci nezajímaví a stejně je to jen taková berlička k hlavní linii. Jako adaptace Zkrocení zlé ženy nic moc. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Snáď prvý film, ktorý som s Ledgerom videla. Našťastie stihol po ňom natočiť ešte viacero filmov a niektoré z nich už teda boli riadne páky. Napriek tomu si dodnes na tento film dobre pamätám. Ako malá teenegerka som obdivovala sladký úsmev budúceho desivého Jokera. Hory-doly od toho nečakajte (to už si radšej pozrite tu Skrotenú :)), ale v rámci žánru, pre určitú vekovú kategóriu je to určite pozerateľný a milý film. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborný scénář, casting, hudba, v podstatě téměř vše, navíc film zviditelnil oba hlavní představitele -tak možná do dokonalosti chybý nové zpracování :-)/// Tahle romantická Teen komedie se v rámci žánru řadí mezi to nejlepší co je k vidění. Dnes už je snímek trošku starší a po čtvrtém zhlédnutí už film nijak nepřekvapí. Spíše bych řekl, že ho znám nazpaměť. Přesto vždy pobaví a dost dobře se u něj nasměji. Skoro bych řekl, že některé scény se staly již klasikou. Jen je škoda, že film nějakým způsobem nekatapultoval pohlednou Larisu Oleynik (znát ji můžete jako tajůplnou Alex Mackovou ze stejnojmeného seriálu ) do dalších rolí. Ale třeba se nekdy dočkám. Každopádně kdo neviděl, tak to hleďte napravit, rozhodně doporučuji./// Celkem 89%/// ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, ve které Kat Stratford (Julia Stiles) čte titulních deset důvodů, byla natočena hned napoprvé a podle scénáře se v ní postava neměla rozplakat. (Jirka_Šč)
  • Julia Stiles (Kat) brzy po tomto filmu hrála ještě ve dvou dalších moderní shakespearovských adaptacích: Hamlet (2000) a "O" (2001). (NIRO)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama