Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 510)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Nechápem odkiaľ sa tu berie také vysoké hodnotenie. Podľa mňa sa jedná o zbytočný film, kde je hádam všetko pritiahnuté za uši. Film som dopozeral už len z povinnosti, ale celkovo ho radím do kategórie nepotrebných a plytkých blockbusterov. I see your time in the dungeon has made you no less graceful, Loki! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jaksi jsem se do toho nemohl dostat. Je to ve všem opulentnější, než jednička, ale furt jsem si říkal, že bych si to naplno užil, kdyby mi bylo dvanáct. Prostě mi bylo celkem u prdele, co se tam děje a bavily mne spíše jen ty fórky. A ta rasová vyváženost je fakt k popukání. Proč je tam jeden elf z vesmíru negr, když všichni ostatní jsou běloši? Nebo ten Heimdall na vikingský planetě. To tam maj nějakej ekvivalent Afriky nebo co? Nejsem žádnej rasista, ale tohle prostě působí směšně. Mohli tam dát třeba všechny pozemšťany černochy, nebo tak něco. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Taylor nezvládá vybalancovat dramatickou a komediální rovinu a tak má dívák v jedné minutě téměř slzy na krajíčku a v druhé se přiblblble hihňá. Vím to, protože vedle mě seděl uhrovitý nerd a chvíle naprosté fascinace se mísily s bujarým hýkáním. Chybí i smysl pro gradaci, protože snímek je na vrcholu uprostřed, začátek je trochu pomalý a konec vysloveně zkratkovitý (po bitce v Londýně). Jinak má druhý Thor především prodat širší Marvelovský vesmír, vysvětlovat, představovat a ohromovat, což se mu daří. Bez problémů vrší rozmáchlé scény, ve kterých se nehraje o nic menšího než právě o onen vesmír. Mezi jeho anhilací a padouchem stojí parta nešikovných vědců, korbič s kladivem a patologický lhář/podvodník/masových vrah. Z nichž nejzajímavější je právě poslední jmenovaný. Ano Loki znovu vládne (doopravdy) a film si ve scénách, kde se vyskytuje, krade pro sebe. Asgard je konečně představen v celé své velkoleposti, stejně jako další z devíti světů toho stromu či co to je. Zlí elfové jsou prima záporáci, s velmi osvěžujícími střelnými zbraněmi a efektními granáty. Bitek je tu požehnaně, i když by se hodila jistější ruka a víc nápadů. Natálka chudák vyfasovala jednoznačně nejblbější postavu (asi jako protipól k Bohu) a to jak moc jí to v těch šatech sluší, je jediným kladem, který se dá směle prohlásit. Potitulková scéna se Sběratelem navnazuje hodně, zvlášť tím co se po ní rozpoutává v diskuzích. Chystají se velké věci a svět Strážců galaxie vypadá velice podivně až vábně. Jsem upřímně zvědavý. P.S: Capovo cameo patří zatím k nejlepším. Bůh žehnej Ameri... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Daleko vetsi narez nez prvni dil. Pribeh sice neni buhvijak objemnej, ale to jsem ani necekal. Tohle je od zacatku do konce skoro non stop akce, spousta epickejch zaberu, spousty souboju, bezchybny triky a skvela hudba. Navic dej na Zemi se minimalizoval na minimum, coz je jedine dobre. Sem tam tu je nejakej fajn forek, vrcholem je asi Kapitan Amerika, ale misty, sice minimalne, ale obcas prece jen jo, to pusobi lehce smesne tam, kde to asi zamer tvurcu nebyl. Co se tyce hercu, tak nikdo vylozene nevycniva, ale vsichni hrajou solidne. Takze za me maximalni spokojenost, s chuti si to jeste nekolikrat pustim. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejzoufalejší marvelovka. Spousta peněz, luxusní triky, kinetická kamera a dynamický střih ženou dopředu absolutně prázdný příběh, který by nevadil, kdyby Taylor uměl kočírovat. První třetina je odzívaná (klasická marvelovská nahrávka na smeč, vyměňte už dramaturga), druhá regulérní nuda (u Ódina, to těm hercům nikdo neřekl, že jejich postavy mají i něco prožívat?) a závěrečná vás už regulérně bere do vývrtky (čti: sere s každou vteřinou). Ačkoliv finále v Greenwichi je příjemná zaoceánská změna a vtípek s metrem boží (to fakt scénáristi nepochopili, že Asgardská vážnost by se měla naředit?), nebýt Hiddlestona, užívajícího si každou Lokiho vteřinu v ději, chcípnul bych z té sterility jak muňka. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Hlavní záporák tohoto filmu elf Malekith (Christopher Eccleston) se poprvé objevil v komiksu „Thor číslo 344“ v červnu 1984. (JG9)
  • Film byl natáčen a rozesílán do kin pod krycím názvem "Thursday Mourning" (Čtvrteční smutek). V severské mytologii byl čtvrtek pojmenován po Thorovi (Chris Hemsworth) jako Thursday - Thor's day. (Reesam)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama