Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 510)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V deviatich svetoch nastal mier. Ako to už, ale býva zvykom, nie na dlho. V zemi krála Odina sa z nenazdajky objaví Malekith, ktorý netúži po ničom inom, ako zničiť Asgard a zmocniť sa síl, ktoré sa zhodou náhod usídlili v tele Jane Fosterovej. Thor sa musí postaviť, svojmu doposiaľ najväčšiemu nepriateľovi. Pred skazou tento krát musí ochrániť nie len rodnú "zem", či svet ako taký, ale aj život svojej lásky. Pokračovanie Thorovej bájky neostalo nič dlžné svojmu prvému príbehu. Je to rovnako pekné dobrodružné fantasy, ako pri jednotke. Nakoniec, % hodnotenie je taktiež na vlas rovnaké. Tento príbeh doposiaľ nesklamal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že po veleúspěchu Iron Mana 3 se bude nést druhý Thor ve stejném duchu, ale naštěstí se tak nestalo. Stejně tak jsem se trošku bál angažmá Alana Taylora, hlavního režiséra Game of Thrones (ale kdo ví, kolik dílů vlastně doopravdy natočil) z důvodu tendence natočit film špinavě právě jako GoT, což se však k Thorovi moc nehodí. Obavy se však rychle rozptýlily. Dark World sice v trailerech nevypadal po technologické stránce zrovna nejlíp, ale je fakt, že se na postprodukci maká do posledního dechu a celkový dojem z audiovizuálního zpracování je tak perfektní. Výměna Midgardovských lokalit, kde se děj odehrává v Británii mě sice nebavila, ale naštěstí se tam odehrává jen malá část filmu. Thor se totiž vůbec nepodívá do Ameriky, ale jinak lítá po celém Yggdrasilu. Nepřítomnost S.H.I.E.L.D.u lze tedy ospravedlnit alespoň tímto způsobem. Co se týče obsazení, tak se vrací malinko poupravená Thorova družina, všeotec Odin, Loki, Natálka a v neposlední řadě také naprosto bombový Heimdall, který dostal, alespoň o trošku větší prostor. Roli záporáka tentokrát uzmul temný elf Malekith (the Accursed), jehož původ je vysvětlen hned na začátku filmu a na mě tedy, musím říct, působil velice solidně. V trailerech vypadá dost tuctově, ale na plátně se mi jeho vzhled líbil fakt hodně. Četl jsem na něj ovšem i negativní ohlasy, což mi přijde divné, protože do filmu dle mě sedí perfektně. Pokud se Branagh původního Thora snažil držet při zemi a moc se do bitek nepouštěl, tak potom do dvojky Taylor vlítnul se sekerou v ruce. Působí to velkolepěji a zejména prostřední část je plná akce, když Elfové zaútočí na samotný Asgard. Jestli má někdo problémy se scénářem, tak akce musela bavit snad každýho (EDIT) to jsem byl tehdy naivní :D). V poslední třetině tvůrci akci navíc mísí s všemožně vtipnými momenty. A na závěr bacha, potitulkové scény jsou dvě! ... Viděno asi 20x už v rámci marvelathonů 70%...[7.11.2013_Půlnoční premiéra_IMAX Flora] ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vzdejte hold novému králi Marveláckého filmového universa, sláva Thorovi 2! Po velkém zklamání po třetím dobrodružství Tonyho Starka je živá voda v podobě téhle záležitosti krásně osvěžující, funguje tu lépe akce, humor i to napětí. Škoda jen, že všechny zvraty dojdou do mozku divákova min. o dvacet vteřin dřív, než se zjeví na plátně, ale naštěstí i tak fungují výborně. navrch se přidává i nezábavnější cameo všehomíra a nálož humoru všeobecně, náladu mi neskazilo nic, snad krom lokiho, který se vinou čehosi asi na dvacet vteřin zasekl zády k diváctvu a dělal hlasité DZZZZZZZ. První Marvelfilm (myšleno od Marvelu přímo), který si zaslouží plný poček. Sváva Thorovi! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První Thor se mi líbil více, a to hlavně proto, že v něm nebyly momenty k pousmání, nýbrž regulérní vtipy a gagy. Takových je v pokračování jen několik, a jsou fakt dobré... Ale není jich dost. Vlastně nemám moc jasno v tom, jaký tenhle film měl být. "Temný" podtitul naznačuje jakousi osudovou podívanou s vážnější notou, jenže jaké překvapení - ona ta "vtipnější jednička" byla zároveň také mnohem vážnější! Nebo tak jen působila díky Kennethu Branaghovi? Aha! Asi jsem udeřil (mjolnirem) hřebík na hlavičku! No, naštěstí nic z toho neznamená, že by Thor: Temný svět byl špatný nebo nezábavný. Zábava to je nápaditá a svižná, ničím vyloženě neuráží a toho, co v ní nemuselo být, je jen málo (chudák Stellan Skarsgård, ten dostal od scénáře pořádnou ránu). Ani "polepšení" Lokiho mi tolik nevadilo (moment, kdy si v cele nerušen čte knížku, mě rozesmál nahlas stejně jako třeba Thorova jízda podzemkou). Čtvrtou hvězdu jsem se rozhodl přidat za finále s portály, které bylo opravdu dobře vymyšlené a nečekaně hravé. A abych nezapomněl, prima scénka po titulcích. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Thor je o třídu slabší komiks, nežli Avengers, Batman či Superman. Ne že by Asgard nebyl vizuálně přitažlivý, či snad přímo epický, to rozhodně je, dokonce mi to připomnělo kamerové nálety na Roklinku, či Minas Tirith z Pána Prstenů. Bohužel postavy v tomto filmu včetně té hlavní jsou až na Lokiho jednoduché, přímočaré a vesměs nudné. Scénář to samé. Čekat můžeme tím pádem heroické řeči, pár vtipů, hnusného hlavního záporáka, hnusného vedlejšího záporáka, partu hrdinů ve stejném počtu, ženu zkrášlující plátno, několik akčních scén a rytmickou hudbu aby se neřeklo. Jo a samozřejmě odkaz v posledním záběru směřujíc sebevědomě ke třetímu dílu. SLABOTA. 2 ikonické scény (pohled Loki vs Obluda a Idris Elba dobyvatel vesmírných korábů část 1), nic víc. No není to málo na 180 mega ? ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Kulisy asgardských ulic jsou vůbec největšími kulisami, jaké kdy byly pro potřeby filmu společnosti Marvel postaveny. Je dokonce možné vydat se na procházku asgardskými ulicemi a prohlížet si přitom krámky, krčmy a cvičiště. (Zdroj: Falcon)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. října 2013 v Londýně. (Varan)
  • Podobně jako Kapitán Amerika (Chris Evans) se měl ve filmu původně objevit i Hulk (Mark Ruffalo), ale nakonec bylo od tohoto nápadu upuštěno. (Lokitre)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama