Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 509)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi už první Thor pro pojetí postav spíš než celé zasazení příběhu do kulis... Druhý byl o něco silnější. Nicméně dal jsem si dva dny odklad, co si myslet o celé té jakomytologii, kterou na sebe proti jedničce nalepil. Asi je to pozitivní, Asgard je méně průzračná kulisa vytržená z reality a více fungující svět. Na druhou stranu... jakoby to, co je silná stránka, bylo zároveň slabinou, protože ten velice zvláštní tón se za mě moc nepovedlo skloubit s konceptem komiksu. Prostě asi nejde natočit film, který chce být zároveň Silmarillionem a StarWars a komedií a romancí dohromady, to je trochu overkill a čelní kolize žánrů. P.S. Nefunkční, tmavé, rozmazané 3D filmu strašlivě ublížilo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejzoufalejší marvelovka. Spousta peněz, luxusní triky, kinetická kamera a dynamický střih ženou dopředu absolutně prázdný příběh, který by nevadil, kdyby Taylor uměl kočírovat. První třetina je odzívaná (klasická marvelovská nahrávka na smeč, vyměňte už dramaturga), druhá regulérní nuda (u Ódina, to těm hercům nikdo neřekl, že jejich postavy mají i něco prožívat?) a závěrečná vás už regulérně bere do vývrtky (čti: sere s každou vteřinou). Ačkoliv finále v Greenwichi je příjemná zaoceánská změna a vtípek s metrem boží (to fakt scénáristi nepochopili, že Asgardská vážnost by se měla naředit?), nebýt Hiddlestona, užívajícího si každou Lokiho vteřinu v ději, chcípnul bych z té sterility jak muňka. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani pokracovanie ma nesklamalo, naopak aj ked sa zda, ze som uz podobnych filmov videl v minulosti dost, nikdy ma nedokazu unudit a na roznych marvelovskych hrdinov sa budem tesit znova a znova. Dej ubiehal rychlo, boli tam aj komicke zapletky, spomienka alebo reakcia na AVENGERS (2012) alebo na CAPTAIN AMERICA (2011), ale neboli tu vynechane aj smutne situacie. Hudba bola skvela, takze nemam sa na co stazovat. Reziser Alan Taylor, ktory dostal takyto velkorozpoctovy projekt prvykrat do ruk zvladol svoje remeslo na jednotku, ale dalo sa to cakat po tom, co reziroval kvalitne serialy RIM (2005), IMPERIUM - MAFIU V ATLANTIC CITY (2010) alebo HRA O TRUNY (2011). _________ Chris Hemsworth - (Thor) +++ Natalie Portman - (Jane Foster) +++ Tom Hiddleston - (Loki) +++ Anthony Hopkins - (Odin) +++ Christopher Eccleston - (Malekith) +++ Rene Russo - (Frigga) +++ Jaimie Alexander - (Sif) +++ Zachary Levi - (Fandral) +++ Stellan Skarsgård - (Erik Selvig) +++ Stan Lee - (hral sám seba) +++ Benicio Del Toro - (The Collector) +++ Chris Evans - (Kapitán America) +++ Produkcia: Stan Lee, Kevin Feige +++ (Videl v 3D kine 06.11.2013) +++ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $206,362,140Tržby Celosvetovo $644,783,140Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,539,094Tržby za predaj DVD v USA $40,734,266║ miestami neskutočne monumentálne, výpravnosťou dych vyrážajúce a riadne to svojou veľkoleposťou šľape na päty Kryptonu, k tomu efektné 3D, nechýbajú dokonca emócie, či dobré zákulisné intrigy, Loki čoraz viac obľúbený pre svoj uštipačný úsmev, samozrejme boduje aj Chris Hemsworth, hádže frky, aj tie zábavné vsuvky tu sadnú, aj keď občas prídu aj na zbytočný priestrel hlavné tá z metra keď ide do horkého a Thor sa vyváža metrom?! akcia výborná aj keď občas neprehľadná ale ináč veľká spokojnosť, nuž ak by sa pár ostrejších hrán vybrúsilo tak tu máme ďalší dokonalý blockbaster, doplnok medzi záverečnými titulkami troška nesadol to bolo dosť mimo, veru režisér Alan Taylor prekvapil /videl v kine 3D verziu: 90%/ __moja recenzia ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Největším kladem i záporem pokračování THORA je nesoudržnost. Díky ní dovede být dvojka s podtitulem TEMNÝ SVĚT na rovině scén či delších pasáží nesmírně opojná, ale jako celek nedrží příliš pohromadě, protože je pojata jako část z mnohem komplexnějšího universa. Nahrazení Kennetha Branagha, který ke zfilmování komiksové předlohy prve přistoupil stejně jako ke svým shakespearovským adaptacím, za převážně seriálového tvůrce Alana Taylora se ukázala jako strategicky dobrá volba._____ Film je totiž pojat jako čtyři dohromady spojené epizody jednoho seriálu, kdy každá je vždy jinak odvyprávěna, přičemž se na konci dočkáme cliffhangeru, abychom měli zájem sledovat vývoj dál. Pokud je v odlišné organizaci větších bloků určitý řád, nevadí příliš ani to, že se používají postupy, které byly osvěžující u předchozích marvelovek, ale nyní už zavání určitou generičností. Napsané platí především pro epizodu č. 1 a 3, kdy první je vystavěna jako série izolovaných segmentů, které se postupně začnou spojovat, a třetí zase funguje na principu parťácké podívané, ve které se velmi zábavným způsobem pracuje s flashforwardy (záblesky budoucího dění)._____ Jenže epizoda 2, která směruje divákovy hypotézy směrem zpět, a epizoda 4, která je orientována na vývoj budoucího dění, za dvěma výše zmíněnými zaostává. Stále v nich funguje přechod mezi odlehčeností a vážností i skok od jednoho převzatého vývojového vzorce k druhému. Je ale do nich soustředěna akce, jež je zmatečná kvůli přepínání mezi jednotlivými ohnisky zájmu a neposkytováním informací a vodítek pro orientaci v prostoru a čase (napříč jedním místem/dimenzemi). THOR: TEMNÝ SVĚT tak zastává mezi marveláckými in-house tituly podobnou pozici jako IRON MAN 2, oproti kterému postrádá satirický společenský přesah: je rozpadlou, ale velmi zábavnou výplní, která si pro svou výlučnost mezi ostatními současnými komiksovými adaptacemi zaslouží pozornost. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Fotografie mladé Jane Fosterové, které se objevují v jejím bytě, poskytla matka její herecké představitelky Natalie Portman, která má pro podobné potřeby vytvořené speciální album s fotografiemi své dcery v různém věku. (Zdroj: Falcon)
  • Jedná se o první film Marvelu, který se dějově vůbec neodehrává v Americe. (Dracconnis)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. října 2013 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama