Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 510)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Daleko vetsi narez nez prvni dil. Pribeh sice neni buhvijak objemnej, ale to jsem ani necekal. Tohle je od zacatku do konce skoro non stop akce, spousta epickejch zaberu, spousty souboju, bezchybny triky a skvela hudba. Navic dej na Zemi se minimalizoval na minimum, coz je jedine dobre. Sem tam tu je nejakej fajn forek, vrcholem je asi Kapitan Amerika, ale misty, sice minimalne, ale obcas prece jen jo, to pusobi lehce smesne tam, kde to asi zamer tvurcu nebyl. Co se tyce hercu, tak nikdo vylozene nevycniva, ale vsichni hrajou solidne. Takze za me maximalni spokojenost, s chuti si to jeste nekolikrat pustim. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Už od první pětiminutovky je jasné, že Thor podbízivě balancuje někde mezi Pánem prstenů a Hvězdnými válkami. Snaha o epickou story nefunguje, příběh je vytříštěný mezi nevyrovnané linky (Země naprosto zbytečná), nevyužívá potenciál vedlejších postav (ani hlavních) a závěrečný souboj je tragický. A Chris Hemsworth je polonahý asi pět sekund, což je naprosto netolerovatelný diletantismus. Vtípky jsou nicméně fajn a nebýt sterilní režie tak to v rámci předkopulačních popcornových manévrů není úplně zatraceníhodné. Kdyby se seškrtaly světelné meče, byla bych nicméně spokojenější. Mám pocit, že Thor by strašně chtěl být dalším Star Trekem, ale krom červené hmoty (která je sama o sobě ve škatulce wtf) s ním nemá společného nic. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V první půlce filmu se o nikoho nebojíte, Thor a jeho stále zazdění kamarádi si bitvy užívají a vycházejí z nich bez jediného škrábnutí, pak naštěstí zemře jedna z vedlejších postav a do hry se vrátí Loki, což oboje přinese ty správné emotivní impulsy. Celkově příběh nepřekvapí, záporák, triky i akční scény jsou nudně rutinní a humor trapný a otravný. Postavu Darcy bych i nadále nejradši umučil k smrti a mezi Thorem, Sif a Jane už konečně rozjel pořádný milostný trojúhelník. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S první fází MCU jsem celkem bojovala a první Thor byl jedním z filmů, které mě brzdily nejvíce. Ale kupodivu The Dark World mi už poměrně sedl a druhá fáze MCU se tak stává snesitelnější. Snad je to tím, že už se nemuselo nic moc zvláštního vysvětlovat a mohlo se jít rovnou na věc. Konečně taky byly využity půvaby Natalie Portman a celé to bylo mnohem víc fajn. Takže pokud je tohle ten výsledný tvar, kvůli kterému se musely vytrpět všechny ty originy a první týmovka, tak ok. Ale trvalo to pět let. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Natalie Portman zůstává nevyužitou holkou s hlavou v oblacích, Thor má stále dost síly na to, aby svým kladivem rozbil pár hlav a producenti pak dostatek peněz, aby si divák za tónů vydařeného hudebního doprovodu párkrát povyskočil na kanapi. Jinak nic nového pod sluncem, za takové peníze bych čekal víc, nikoli pouze pár nesmyslů, naivní zápletku, přetlak náhod a pro marveláckého nefandu tak dvě docela prozívané hodinky. A samozřejmě sebevědomé pomrknutí ke třetímu dílu. Osobitost se vytratila, nekonzistentnost zůstala, stejně tak i humor. I když i tam se zbytečně tlačí na pilu. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • V jedné scéně, kdy stojí Dr. Selvig (Stellan Skarsgard) před tabulí, můžeme vidět nápis "616 universe", což je odkaz na největší komiksový svět Marvelu, také známý jako Země-616. (Creonik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. října 2013 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno