Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 510)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Nechápem odkiaľ sa tu berie také vysoké hodnotenie. Podľa mňa sa jedná o zbytočný film, kde je hádam všetko pritiahnuté za uši. Film som dopozeral už len z povinnosti, ale celkovo ho radím do kategórie nepotrebných a plytkých blockbusterov. I see your time in the dungeon has made you no less graceful, Loki! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý Thor není tak špatný, jak tu mnozí prohlašují a přirovnávají ho nějakému televiznímu seriálu. Je to zábava na stále stejné vlně jménem Marvel, ale... je tu ale. Thor je nejsložitější ze současných komiksových hrdinů a sedí mu více shakespearovské drama než nesmyslné vtipkování. Přitom dialogy jsou psané tak, že Thor (a Ódin) působí jako dramatičtí suchaři a klasicky vládne Loki (mimochodem, dokáže být film sThórem bez něj? Já věřím, že ano, ale bohužel Marvel ne... na můj vkus je už na moc místech a moc ovládá plátno a dialogy na úkor hlavních komiksových postav). Thor: Temný svět vládne akcí, dynamikou a i přes strohé prostředí je zábavný v celé své délce včetně mnoha vtipných okamžíků. Mě vadila snad jen pouze už klasické "slovíčkaření", kdy mi někdo řekne, že na zbraň nestačí síla bohů a pak (spoiler:stačí jedna blbá loď...). Navíc mi mnoho věcí, například brány mezi světy a procházení skrz je, působí "jen na efekt" (scéna kdy Thor propadne branou, ale auto které letí za ním ne, přitom dopadne na stejné místo). A na závěr, gratulace pánovi času Christopherovi Ecclestonovi za jeho kvalitního záporáka. PS: dvě potitlkové sekvence, hlavně ta první je velmi, velmi pěkná a do budoucna zajímavá. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vzdejte hold novému králi Marveláckého filmového universa, sláva Thorovi 2! Po velkém zklamání po třetím dobrodružství Tonyho Starka je živá voda v podobě téhle záležitosti krásně osvěžující, funguje tu lépe akce, humor i to napětí. Škoda jen, že všechny zvraty dojdou do mozku divákova min. o dvacet vteřin dřív, než se zjeví na plátně, ale naštěstí i tak fungují výborně. navrch se přidává i nezábavnější cameo všehomíra a nálož humoru všeobecně, náladu mi neskazilo nic, snad krom lokiho, který se vinou čehosi asi na dvacet vteřin zasekl zády k diváctvu a dělal hlasité DZZZZZZZ. První Marvelfilm (myšleno od Marvelu přímo), který si zaslouží plný poček. Sváva Thorovi! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl 74% a tenhle 73%, jo? Ale kdeže. Druhý Thor je pro mě jasně nejslabší Marvelovka vůbec. Záporák o ničem, Loki sice fajn, ale Natálka už přímo nebaví a titulní postava ztratila na zbytku zajímavosti. Prostě Dvojka se vůbec nepovedla a přemýšlím jak velký podíl má na tomhle faktu Alan Taylor. Ke Thorovi patří humor, ale tady mě přišel občas až trošku dětinský. Akce je stejně jako v jedničce spíše špatná. A vůbec celý ten Assgard a problémy v něm mě začínají být poměrně ukradené. Thora bych nechal klidně v příštích Avengers zahynout. 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nešťastný šafářův Thoreček, vztah má na dálku a ještě hraje druhé housle za sarkastickým Kapitánem Asgardem.. Zatímco Branagh dal Ódinovu synu zdravé srdce, Taylor do něj zbytečně voperoval blikající Stargate by-pass. Kdo však touží usínat s hlavou na středu úsečky Levá Thorova bradavka, Pravá Thorova bradavka, ten si hvězdné války o bankovky rostoucí na Yggdrasilu užije a možná začne i častěji jezdit metrem. Co kdyby.. Marvel by měl zvolnit, protože jeho produkce se začíná nebezpečně ztrácet v šedi kvantity, nicméně je mi jasné, že dokud ukazatele tržeb budou umět tu šeď natřít na Hulkovu vzteklou barvu, nenajde se důvod S.H.I.E.L.D. deaktivovat. P.S.: Nevynechejte závěrečné titulky. Jednak uvidíte „Collectora“ Benicia (tak trochu David Bowie po zásahu elektrickým proudem) a taky zjistíte, co stojí za poklesem stavů londýnských holubů.. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • V závěrečné bitvě se tvar Thorových (Chris Hemsworth) jizev nad pravým okem nepatrně mění. (Geriel)
  • Venaheim, který se objevuje na začátku filmu, byl v severské mytologii domovem Vanů, mírumilovných bohů plodnosti a úrody. (Dracconnis)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama