Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 510)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě přivedl k myšlence zavést nějaký exkluzivní seznam filmů, jejichž prvních deset minut mě přinutí položit si otázku: "Co to jen dělám se svým životem?", odejít od obrazovky a dělat jiné věci. Ačkoliv musím uznat, že Thor mi tady přišel lépe vypadající než v prvním díle a u Natálie jsem si zase říkala, jaká to byla kdysi plnokrevná žena a dnes že už je to jenom uměle vypadající loutka. --- Tak už můžu s čistým srdcem hodnotit, protože kvůli tatínkovi jsem to už viděla celé. Fascinuje mě přerod, že v jedničce se neděje vůbec nic, zatímco tady se všichni zuby nehty snaží, aby se dělo všechno. Z mé volby slov je doufám jasné, že podle mého názoru tyto snahy moc nevychází. Nejvíc mě ovšem deptá, jakým způsobem zacházejí s pojmy jako je obětování, sebeobětování, loajalita, láska... Já jsem fanda toho, když se vyprazdňuje forma, aby pozornost tím intenzívněji ulpěla na obsahu. Tady se to děje naopak. A i když míchají sci-fi a fantasy a bůhví co všechno ještě dohromady, tak je to totálně bez výrazu. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Nechápem odkiaľ sa tu berie také vysoké hodnotenie. Podľa mňa sa jedná o zbytočný film, kde je hádam všetko pritiahnuté za uši. Film som dopozeral už len z povinnosti, ale celkovo ho radím do kategórie nepotrebných a plytkých blockbusterov. I see your time in the dungeon has made you no less graceful, Loki! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhruba první hodinku mě Thor: Temný svět nijak extra nezaujal. Jenže pak Thor s Lokim vytáhli do boje a od té doby následuje poctivý Marvelovský nářez. Scéna, kdy Loki umírá (but not really:) mi i vehnala slzy do očí. Fakt, že Chris Hemsworth dokáže mít perfektní chemii s kýmkoliv, kromě Natalie Portman, se potvrzuje i zde. Zejména to jiskření mezi Chrisem a Tomem Hiddlestonem je jedno z nejlepších v MCU. Prostě God of Thunder x God of Mischief Forever:) Thor nikdy nepatřil mezi mé nejoblíbenější postavy, ale postupem času jsem ho začala mít opravdu ráda. Thor: The Dark World v sobě dokázal výborně spojit velkolepou, vizuálně vytříbenou akci, aniž by přitom zůstal pozadu s vývojem postav. To se Marvelu daří snad v každém snímku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Televizní, zaláskovaná, a hlavně dost často překvapivě nudná pohádka. Buď už fakt stárnu, nebo není Asgard nic pro mě. Třičtvrtě fórků, co ve filmu padne (a že jich je), z fleku soutěží o nejtrapnější hlášky a situační scénky roku, a MARVEL zase jednou šlápnul vedle, když si myslí, že cesta ke sblížení se s jeho hrdiny vede přes moře vtipů a vzájemného špičkování. Bude ve trojce Jar Jar Binks, prosííím? Tohle není Amazing Spider-Man, v hlavní roli tu neúčinkuje comicsový hláškař Peter Parker... Viděl bych to tak, že si bude ve Winter Soldier Cap v potitulkové scéně navlékat spoďáry s růžovýma králíčkama Playboy - funny! Je mi pochopitelně jasný, že tady Nolana nikdy nikdo k režii neukecá, ale prosím: může to příště být o něco vážnější? Ke konci jsem se nechal suverénně strhnout atmosférou v sále, a řehtal se už napůl rezignovaně taky (věšák je parádní), v první polovině jsem však skoro odešel ze sálu. 3D absolutně žádné, "díky" za rušivý element šedé a celkové utlumení světla (barev). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DLOUHO PŘED ZROZENÍM SVĚTLA TU BYLA TEMNOTA. A Z TÉ TEMNOTY VZEŠLI TEMNÍ ELFOVÉ. PŘED TISÍCILETÍMI SE NEJNELÍTOSTNĚJŠÍ Z NICH, MALEKITH, SNAŽIL PROMĚNIT NÁŠ VESMÍR ZPĚT VE VĚČNOU NOC.…“ /// Tentokrát frajerovi s perlíkem hodnou chvilku trvá, než se nadechne k souvislý (zajímavý) podívaný. Hlavně díky vtipu (nebo aspoň snaze) je to nakonec taková vodlehčená komiksová zábavička, která nezklame, ale že bych vo tom vyprávěl vnoučatům… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že ty ,,ze shora“ neuměj moc dobře parkovat (nebo to maj v píči?). 2.) Mohl by bejt James HuntBůh? (a nebyl?...) 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Thor (Chris Hemsworth) i Odin (Anthony Hopkins) mají ve filmu každý jen jediný kostým, ale pro Thorovy potřeby jich bylo třeba vyrobit patnáct do zásoby, protože se ve filmu účastní velkého množství kaskadérských a akčních scén. Odin si vystačil se šesti. (Zdroj: ČSFD)
  • Fotografie mladé Jane Fosterové, které se objevují v jejím bytě, poskytla matka její herecké představitelky Natalie Portman, která má pro podobné potřeby vytvořené speciální album s fotografiemi své dcery v různém věku. (Zdroj: Falcon)
  • Jedná se o první film Marvelu, který se dějově vůbec neodehrává v Americe. (Dracconnis)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama