Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 219)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych se probudit včera a nikdy nepodlehnout dojmu o současné romantické sci-fi, která nevěda, co se sebou, si počíná stejně bezradně jako titulní hrdina. Mix čehokoli, co se tváří alespoň trochu jako legrace pro dolních deset milionů a především: ten nejzdařilejší vtip, ten přijde samozřejmě až nakonec (výborná epizoda Zdeny Hadrbolcové). Pane Kovář, vy jste vtipnej člověk, vy jste takový zlatíčko. Tak proč nás s manželem tak serete s tou kytarou? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohla to být skvělá komedie, ale její tvůrci prostě neznají míru. Kdyby to osekali na hodinu a půl, což by byl i vzhledem k žánru čas tak akorát, mohlo to být mnohem lepší. Takhle je to zábavné jen místy, i když se Mádl, Blažek i další docela snaží. Současnost je jen o tom, jak si vzít Orbit, sednout do Volkswagenu, zajet do Tety a skončit u točeného Lobkowicze. S product placementem se opravdu dá zacházet, aniž by to diváka mlátilo do očí. Z tohohle jsem měl občas Shock! ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Když pominu začátek, konec, orbitky a vemu jen tu část, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý. Ale abych tvrdil, že to vlastně nebylo až tak trapné a, že film má svá slabá, silná místa, neboli že mně pobavila ruská verze facebooku (ha ha, směju se). Jak říkám v částech, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý, protože evidentně si té role užil. To všechno kolem raděj neberu do huby. Za Mádla 3/10 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Film? Tohle šlo do kin? Slušná televizní inscenace, který chyběly k dokreslení "atmosféry" už jen papundeklový kulisy. Herecký výkony? Když vynechám Preisse a (světe div se) Skopala, tak mi bylo zase po celou dobu stydno. Asi by bylo nejlepší tu domácí tvorbu úplně zatrhnout. Neoriginální, amatérský, kachní huba Mádl se může snažit jak chce... Ale asi tři vtípky se povedly, například Krejčíř mě dostal, to zase jo. A Eliška/Eva vlastně taky hrála pěkně a navíc se na ni dalo koukat. Na cestu busem dobrý, doma s tim neztrácet čas. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Očekávat, že česká kinematografie zničehonic bude dosahovat kvalit např. té britské je pravděpodobně až příliš sci-fi, ne-li fantasy :) Přesto mi ten styl, s jakým se u nás točí, prostě není vůbec blízký. Probudím se včera měl ale opravdu potenciál, přestože za oceánem je tohle téma už párkrát přeprané. V konečném výsledku není ale naplno využit, atmosféra konce 80.let na mě úplně nedýchla (v tomhle jsem víceméně za jedno s uživatelem "dobytek") a tolik úžasných vtipů jak se povídá tam také není. Na druhou stranu párkrát jsem se vážně od srdce zasmála a jak mi zpočátku Mádlův projev neseděl, uvědomila jsem si, že se snaží chovat jako své staré já v těle mladého já a to se mu docela dařilo, přestože to nepůsobí nijak sympaticky. A nevím, jestli je Česko v módě až TAK zaostalé,ale chvílemi mi přišlo, že v tom děvetaosmdesátém chodili oblíkaní podobně jako dnes :))) Celkově je to asi na dvě hvězdičky, ale musím se přiklonit k těm třem, protože je to asi nejlepší "komedie", kterou u nás v posledních letech natočili...Pomineme-li odpadové scény ze společnosti, která zřizuje cestování časem a nelogické chyby ovšem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Bankovka, kterou Petr (Jiří Mádl) použije v červnu 1989 ve stánku, je 100 Kčs - emise 1989 s Klementem Gottwaldem, ale ta byla v oběhu až v říjnu 1989. Platila od 1.10.1989 do 31.12.1993. (Luka$)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama