Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nápad s obchodem pro sebevrahy je super, ale dál to bohužel moc nefunguje. Líbila se mi úvodní zápletka o optimistickém šťastném dítěti narozeném do depresivní rodiny, jenže pak to bohužel vůbec negraduje, příběh nechytne a po čase začnou být otravné i ty písničky. Škoda, potenciál to mělo velký, ale takhle jen rozpačitý výsledek. Tři hvězdičky za originální námět. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dosti zábavné, písničky měli skvělej spád a vtip, což v "normálních" pasážích trošičku drhlo. Výtvarná stránka je dost příjemná a černý humor za přizvukování cynismu mě bavil (leč se postupem filmu trochu vytrácel). Samotnej závěr byl... Mno... Bez spoilerů - nelíbil se mi. Se spoilerem: knihu sem nečetl, ale dle slov páně tvořitele klubu filmového končí jinak, kéž by závěr nebyl tak nechutně kýčovitý a šťastný a srdíčkovatý A... A.... A fujtajbovitý..._____PS: Taneček sem si užil skoro stejně jako ti kluci (O=´ ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Copak nevíte, že se to nesmí? - Spáchat sebevraždu se nesmí? - Ne na veřejnosti. Všichni to ví. - Já to nevěděl. promiňte. - Naštěstí žádný fízl se nedíval. Dostal byste pokutu." Na jednu stranu naprosto boží námět, povedené černohumorové vtípky, naprosto očarující postavy odpovídající svým zevřením jejich pocitům a charakteru, zajímavá animace. Na druhou stranu ty neustálé písničky mě sraly. "Lidé jsou blbci. Odsuzujeme je. Vymlaťme z nich šeď. Jsme nejchytřejší ze všech. Jsme supermani." Úplně normální, že když se vaše mimino usmívá, tak se toho zděsíte a řeknete "oh merd". Ta předposlední píseň, kdy zpívali zamilovaný song? No fujky.. všude kolem padaly květy a všichni byli šťastní.. trošku velký obrat a až moc neuvěřitelný. Ten konec prostě to celé převrátil na hlavu. "Paní, žádám vás o ruku vaší dcery. Nevím, jak se jmenuje... - Marilyn. - Marilyn. Do které jsem se právě zamiloval a která mi vrátila chuť žít." A co se úplného týče konce.. happyending byl sice fajn, takový poučující, kdy celou dobu nám ukazovali, jak všecko stojí za plátek hovna pomazaný máslem z obou stran a jediné řešení je sebevražda a na konci se zpívá v té mega happy písni s milionem barev a povstalými duchy, ať lidi nejsou blbí, že život stojí za to žít. O tom že to bylo kýčovité žádná, ale odpustím jim to - 4* a závěrečné titulky byly bomba. P. S. "Buď zemřete, nebo dostanete peníze zpět!" ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Sluníčkově pozitivní závěr vše pokazil, vyvrcholil ve scéně, kdy duše sebezavražděných zpívají, jakou udělaly chybu, že udělaly to, co udělaly. Ach jo. Já si naopak myslím, že většina sebevrahů by svého činu nikdy nelitovala, ale to se holt tvůrcům nehodí do krámu. Přitom zezačátku film vypadal celkem zajímavě, i když chování oné rodinky působilo přehnaně, třeba ve scénách, kde trestala svého nejmladšího člena za každý náznak úsměvu. Je pravda, že ten kluk by zasloužil pětadvacet, ale ze zcela jiného důvodu. Co si budeme nalhávat, původní zaměření krámku bylo veskrze užitečné (zatímco palačinky lze najít na každém rohu, o jednu restauraci míň nebo víc, to je jedno). Neboť co je ušlechtilejšího než umožnit člověku odejít z tohoto světa důstojně, rychle a bezpečně a kdykoli on sám chce? No a né, ten malý smrad to musí za každou cenu kazit. No dobře, dejme tomu, jistým způsobem ho omlouvá jeho mládí a nezkušenost, ale rozhodně žádnou kladnou postavou nebyl. ()

mike007 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál bejt doktorem Smrt - zbavovat na smrt nemocných lidí jejich utrpení, nebo si otevřít nějaký malý šopík s potřebami pro sebevrahy. Prodávat oprátky - pro majetné ty konopné, pro chudé ty levnější umělohmotné - moc neekologické. Upínací nebo zavěsný s možností přibalit i židli. Pak jedy v elegantních lahvičkách, rezavé žiletky, jedovaté žáby či pavouky, plyn, granuly anebo revolver s jedním nábojem. Nebylo by to zajímavé podnikání? No dobře, tak ne. Ale tak alespoň se podívejte na tento moc pěkný animovaný muzikál :-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama