Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (873)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je stejnou poctou osmibitovkám jako byl třeba Scott Pilgrim. Je ale divácky podstatně přátelštější, do značné míry i proto, že se nesoustřeďuje jen na staré arkádovky, ale i na soudobé ulítlé japonské závodní hry a ultramoderní (o tuhých metabolických produktech jsoucí) střílečky. Pro diváky všech věkových kategorií je tu nachystán kopec legrace nejrůznějšího druhu, ale i nezbytná porce dojemných momentů. Nápaditý je především animační styl Ralphovy domovské hry, ale rozebírat jednotlivosti by bylo na dlouho a našla by se pozitiva i negativa - to první nicméně výrazně převažuje, takže vězte, že když si budete chtít pustit nějaký téměř top animák, s Ralfem rozhodně neprohloupíte. Velmi spokojených 80% a záruka nejenom jedné reprízy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď sledujeme príbeh Ralfa, záporáka z počítačovej hry, ktorý sa po tridsiatich rokoch dostáva do krízy stredného veku, pretože ho ostatní nemajú moc radi a začína púť za životnými pravdami, máme možno dojem, že ide o dospelý námet. Ale ono zdanie klame a je to aj pre deti. Originalitu síce nahrádza popkultúrnymi odkazmi - znalci PC hier si prídu na svoje, inovatívny dizajn lepšou technológiou a príbeh veľmi okato kopíruje Toy Story, ale to ľahko hodíme za hlavu a užijeme si tú príjemnú retro atmosféru vo svete, ktorý je radosť sledovať. Našťastie sa disneyovskí animátori nepokúšajú o paľbu vtipov ako v prípade Na vlásku. A to je napokon najpríjemnejšie, čo si možno od takého filmu priať. Celá snímka stojí skôr na jednotlivých momentoch a kusých nápadoch než na celkovom príbehu, ten ale dobre drží pohromade a až na pár momentov nepôsobí otravne poučne. Ralf nie je veľmi originálny, ale je príjemné ho sledovať. Disney každopádne ponúka zrejme najpríjemnejší animák roku 2012. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Často jsem při těch dialozích musel hryznout předloktí, ale celkově to bylo docela dobrý. Neotřelý příběh bude asi časté spojení při vychvalování díla kritiky. Škoda, že to díky holčičce Vanilce v cukrovém království udělali i pro ty nejmenší, mohla to být slušná řežba v mnohem lepším prostředí a s vícero pomrkáváním na dospělé . Z toho filmu aby jeden dostal diabetes jedničku, fakt že jo. A občas jsem musel vzpomenout na starý dobrý Akumulátor. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ve společnosti Pac-Mana strávil nejednu noc a rád jsem ho zase viděl. Se sympatickým záporákem Ralphem jsem dosud neměl čest potřást si pravicí, takže jsem tuto příležitost využil a popřál mu hodně štěstí při získávání medajle. O něco méně sympatií ode mne dostal vztah Felixe se seržantkou Calhounovou, protože taková sexy bojovnice s vysokým rozlišením by rozhodně měla mít někoho lepšího, než je prťavý rozkostičkovaný opravář. Nicméně postavičky se vyvedly, do příběhu nenásilně zapadly, hláškami se nešetřilo a ačkoli animáky obvykle nevyhledávám, tak pokračování s tetrisem a arkanoidem bych rozhodně uvítal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je mi ma úprimne ľúto, pretože tento svižný kúsok ako ne-nerd nedokážem doceniť. Čiže som ani nepobral stopercentne zápletku, nehovoriac o odkazoch. Každopádne inštinktívne tuším, že tvorcovia presne vedeli, čo robia a ja im k výsledku gratulujem. Aj k verným fanúšikom ich filmu. Pred časom som videl dvojku, ktorá sa mi páčila zhruba rovnako, pochopiteľne som bol aj zhruba rovnako "mimo". ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Železniční stanice v "Niceland" napovídá, že populace zde je 224x256, což je rozlišení 8bitové grafiky, typické pro tyto hry, ve které měl být dokonce film původně vytvořen. (Doski)
  • Wynnchel a Duncan, dvě policejní koblihy ve hře "Sugar Rush", svými jmény odkazují na americké koblihové řetězce "Winchell's Donut House" a "Dunkin' Donuts". (Adrai)
  • John C. Reilly (hlas Ralpha) měl z osamělé dabérské práce původně strach, a proto režisér Rich Moore zařídil, aby všichni herci nahrávali své hlasy současně v jednom studiu. (Brousitch)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama