Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 415)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kapitánova druhá štace vymaže posměšný úšklebek z tváře většiny pochybovačů. Hutná techno-thrillerová atmosféra nastartuje úvod neuvěřitelným způsobem. Co úvod. První hodina a půl je dokonalá, korunovaná potyčkou na dálnici, která bere dech ve stylu Nelítostného souboje. Závěr pak zamíří do povědomých vod Marvelu a v nařachaném finále lehce shodí tu snahu jít na to trochu jinak. Nijak výrazně to ale nevadí. Evans se pro roli Steva Rogerse narodil, ale Zimní voják v budoucnu doufám dostane vlastní film, nebo se tím popasujou komiksově (kdo četl, ví co myslím ;-) protože to... myslím tím mojo prostě v sobě má. Redford malinko zklamal, tím že nebyl za koho jsem ho považoval, i závěrečnou konfrontací. Bratři Russoovi neskutečným způsobem válí a možná je to i díky Opalochově dynamické kameře, ale akce je pastva pro oči. Příběhové odklony od komiksu jsou zajímavé, nabízí mnohé interpretace věcí příštích. Náhled do Age of Ultron taky navnadil a naznačil tu zmiňovanou temnou atmosféru. Perte to do mě, chci víc. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší marvelovka, především ale nejlepší akčňák poslední doby. Druhý Kapitán Amerika je přehlídkou bezmála fenomenální popcornové akce, která ladně zapadá do skvěle fungujícího politického thrilleru. Je otázkou, nakolik vás tahle marvelácká trefa do černého dokáže opravdu překvapit (internet přeci jen zalila tuna spoilerů a předlohu četl kdekdo). O šokující twisty tu ale naštěstí nejde zdaleka tolik jako o vyvážený a patřičně osobní příběh, který dává nové vrstvy nejen Kapovi a Black Widow, ale především celému marveláckému univerzu. Poslední třetina filmu sice uhne do tak trochu vynucených blockbusterových vod, které bratrům Russových sedí o něco méně než hrátky na ostrý sedmdesátkový napínák. Obratně dávkované střípků humoru, ždímání Kapovy morální síly a náležitě osudové momenty nicméně vždycky dokáží odvést pozornost od povinné obří destrukce zpátky tam, kde by měla být především - k odhodlanému hlavnímu hrdinovi, který ze správňáka v americké vlajce vyrostl v zatraceně zajímavou filmovou postavu. (9/10) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednička nás uvedla do tématu a umožnila nám poznat hlavního hrdinu v relativně zajímavém a nekonvenčním futuretro hávu, který se ale až přiliš držel pro komiks tak typické plytkosti a přímočarosti. Dvojka je komplexnější a daleko lépe funkční jako samostatný film. De facto upgrade o 100 procent. Spousta odkazů na válku a výzvědné služby, skvěle rozvržení záporáci, výtečný timing v záběrech a kupodivu i v akčních scénach. Akce sama o sobě fenomenální, skvělé sladěné obraz/střih/zvuk - formálně výborně podané/zobrazené nadpřirozené schopnosti hlavního hrdiny - šlo to dokonce i bez tuny zpomalených záběrů a různých dalších pomocných berliček. Zatahá za uši snad jen patos ke konci a klavír, který tam němel co dělat. Vynikající díl a skvěle padnoucí ochutnávka před dalšími Avengers atd. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že bude stačit pár roků, abych docela zásadním způsobem přehodnotila svůj pohled na takovýhle film. Soundtrack mi hraje do sluchátek prakticky nonstop, protože nic nepotěší při ranním výběhu tolik jako ty infarktové vřískající trumpety, nebo co to je, co hrají, kdykoliv Bucky skočí z nějakého povrchu a dělá reklamu na L'Oréal pro temnou stranu síly. Pořád je tam tedy milion věcí, co bych viděla jinak nebo nejraději neviděla vůbec, ale aspoň že rány pěstí dělají v obličeji modřiny. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

A z Kapitána se stal další nesmrtelný a (téměř) nezranitelný hrdina. Zcela jiné, než jednička, ale nedá se říct, že lepší. Zajímavé myšlenky zastínila otřesná kamera, zcela nepřehledné souboje a naprosto zbytečné 3D (teda zbytečné pro diváka). Celkově žádná velká pecka, ale asi si ještě zajdu na 2D, třeba aspoň trochu vynikne příběh a Kapitánova obhajoba svobody. Vlastně už teď si v té přehršli podnětů nemohu vybavit nic moc konkrétního. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (140)

  • Když Captain America (Chris Evans) a Nataša (Scarlett Johansson) vejdou do tajné místnosti bývalé základny S.H.I.E.L.D.u, identifikuje je počítačový Arnim Zola (Toby Jones), který zmíni i jejich roky narození. Natašin rok narození (1984) se shoduje s datem narození Scarlett Johansson. (KergeSinko)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama