Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Neskutočne tupý film. Detinské vyobrazenie postáv ako v rozprávke o šípovej ruženke, prehnaný a hlavne nezmyselný pátos, počítačové prostredie, ideologická naivita. Takýto druh filmu vás nemá čím zaujať, neprinesie vám jedinú hlbšiu myšlienku, zhorší vám náladu, nestotožníte sa so žiadnou postavou a koniec koncov z vás robí blbcov. Stalingrad ako ho môžeme poznať aj z historických prameňov tu prakticky neexistuje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bondarčuk mladší natočil technický spektákel, kde sa to len hemží vizuálnou dokonalosťou. Príbeh je však druhá. Mierne povedané, nenadchne. Divák si pomyslí, že keď sa díva na film, v ktorom je v názve miesto jednej z najväčších bitiek druhej svetovej, tak to bude predsa len o niečom inom. Nevadí, díva sa na to dobre a to mi v tomto prípade úplne stačí. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

STALINGRAD 1942.Tuhé boje v neľudských podmienkach za to s odvahou v srdci či už z jednej alebo dobrej strany. Na to že je celí tento film preefktovaný čo, ako som už na mnohých miestach písal, nie je to čo od kinematografie očakávam. ma nesmierne bavil. Bolo to štýlové a vyslovene sa to tam hodilo. Dynamické boje a chaos pri ktorých tuhla krv žilách boli na 100% zvládnuté. Od tankov cez ľudí, kostýmy po budovy som cítil nesmiernu autentickosť (hoci to stým neustále padajúcim popolom trocha prehnali). Prvá polovica bola úplne dokonalá a vizuálne ma totálne uspokojila. V druhej polovici sa príbeh sústredil viac na emócie a dej čo malo za výsledok to že boje trocha ustali. Nie že by sa mi nepáčila tá nebojovná časť ale tie bitky ma tak navnadili že ma srdcervúce scénky nebavili a chcel som iba chladnokrvný boj do posledného muža... 4,5* čakal som nejakú nepodarenú Ruskú zlátaninu.. veľmi príjemne som sa prekvapil. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Vizuálne možno pekné ale obsahovo neskutočne prázdne. Keby sme si chceli trošku nadnesene povedať o čo v tomto filme išlo, dalo by sa to zhrnúť ako rozprávanie chlapíka, ktorému jeho mama kedysi rozprávala, čo jej rozprávalo niekoľko vojakov s ktorými sa stretla v krušných časoch. Scenáristovi by mali odťať ruky, lebo takýto obsahový paškvil som už dlho nevidel. Vybudovanie osudovosti predmetného domu, kde sa všetko odohrávalo sa nepodarilo, krátke epizódky jednotlivých postáv boli nezaujímavé a vývoj postáv minimálny. Nechuť k tomu na čo sa dívam iba podčiarkol neskutočný pátos a heroizmus na ktorý v istých momentoch nemá ani americká produkcia 80tich rokov. Propaganda na objednávku je možno silné slovo, ale miestami to tak vyzeralo. Jediné čo oceňujem je vizuálna stránka, keďže sa na to pozeralo naozaj pekne, aj keď digitálne efekty boli vo viacerých momentoch značne cítiť. Dopozeral som to s vypätím všetkých síl a momentálne, pár dní po projekcii, mi film dokonale vyfučal z hlavy. Starý dobrý "nemecký" Stalingrad z roku 1993. 40% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Spousta epických, zpomalených záběrů, výbuchů a očividné převládání zeleného plátna. Film, který se i přes ruský původ může hrdě řadit po bok Hollywoodských trháků. Děj je strašně naivní, až kýčovitý, ale to je to, co se mi na něm tolik líbilo a dokázalo mě udržet u obrazovky v pozoru i přes úmorně vzezřející dvě hodiny stopáže. Styl vyprávění taktéž unikátní. Tedy, skutečně je film brán jako vyprávění a každá z hlavnějších postav se nevyhne nějakému hrubému popisu, který ji má divákovi přiblížit bez nutnosti nasazovat pohledy do jejich minulosti, jak je jinak zvykem. Ani pohled z obou stran neurazil, tedy Němci jasní záporáci, ale ani Rusové nebyli úplně čistí. No, jako taková naivní a kýčovitá válečná pohádka, s dějem ovšem nepárajícím se skoro s nikým, velmi dobré. 70% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Nemecký herec Til Schweiger odmietol rolu vo filme, pretože nechcel stvárniť dôstojníka nacistického Nemecka. (sashazv)
  • Kulisy Stalingradu boli postavené pri Petrohrade, pričom sa dbalo, aby bol verne zobrazený každý detail tohto heroického mesta. Stavba kulís trvala 6 mesiacov, podieľalo sa na nej vyše 400 ľudí a náklady na ňu činili okolo 4 milióny amerických dolárov. (beso74)
  • Přestože se ve filmu objevuje množství obrněné techniky, žádná z ní není původní. Sovětský tank T-34 je pouze dřevěná maketa, německé samohybné dělo StuG III je novostavba postavená na podvozku poválečného obrněného transportéru MT-LB a tanky Panzerkampfwagen IV jsou repliky postavené na podvozcích tanků T-44. (p3tris)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama