Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 2

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (1 142)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Míša se nám zase vyřádil! S ním bych do kontaktu přijít nechtěl. Na stole byste si zapomněli propisku, nechali ho na chvíli samotného v místnosti a on by vám ji během pár minut přestavil na hypermoderní supertank s umělou inteligencí, syntetickým brněním, armádní výzbrojí a automatem na instantní nudle. A kam se nám poděly ženský? Megan se rozhodla, že už nebude hrát blbou pičku v předigitalizovaných robotech, tak šla raději hrát blbou pičku do předigitalizovaných želv, Rosie bohužel nestihla vyprcat půl štábu, takže dostává svůj prostor Nikča, samozřejmě v šortkách tak krátkých, že můžeme odůvodněně pochybovat o jejich existenci. Naštěstí nikterak nevybočuje z ojetých kolejí, takže ji scénář klasicky staví do role zbytečného věšáku na neviditelné oblečení. Akce zase standardně nepřehledná, takže to chvílemi vypadá, jako kdyby spolu šukalo několik vrakovišť a zápletka stejně zajímavá, jak náš ranní zelenozelený kemr o hustotě dvou Rytmusů v umyvadle. Tyvole, když vám někdo naservíruje počtvrté to stejně přeplácané a nesmyslné a vy na to stejně jak kokot čumíte, tak Míša zase vyhrál. Zase si smí vyrýt hluboký zářez do své ocelové paže a pak si skočit oslavné saltíčko do stohu dolarovek. A ne ledajakých dolarovek, přátelé, ale stodolarovek! S odřeným žaludem tomu dávám za tři, ale už táhni, Michale kurva vole, do prdele. Btw, Optimovy proslovy na konci každého filmu by se měly začít tesat do podtácků na kofolu, tolik moudra tvl, z toho by se předávkoval i Jirka Jarkovský. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nekritickí milovníci veľkých robotov i malých robôtkov budú spokojní, o tom žiadna. Ale čo chudáci ostatní? Reštartovacia štvorka potvrdzuje, že herecké obsadenie prvej trilógie nebolo druhoradé. Ľudský teenagerský element Shia LaBeoufa tu chýba. Nehovoriac o komickom nadhľade, ktorý jej dodávali herecké esá ako Frances McDormand či John Turturro. Štvrtí Transformeri obsahujú jedinú vtipnú dialógovú repliku (“Súčasné filmy stoja za prd - samé pokračovania a reklama”) a to hneď v úvode. V následujúcej dvojhodinovej expozícii pred finálnym Hongkongom nájdete iba dve relatívne krátke top scény (únos Tessy a oceľové laná v Chicagu), z ktorých tá prvá je jediným emocionálne fungujúcim momentom vo filme a druhá jediným nápaditým, dosiaľ nevideným. Následné prostredie čínskej metropoly je príjemným osviežením, ale zaujímalo by ma, koľko divákov bude v sekanici v jeho uliciach po tom predchádzajúcom dvojhodinovom WTF čumení na plátno vnímať nejaké dejové súvislosti. O postavách a niečím medzi nimi (jednotka) sa tu už vôbec nemôžeme baviť, a čo do epickosti zostáva nepokorené zase militaristické vyvrcholenie z trojky. Tí mariňáci tu, mimochodom, taktiež chýbajú. Vo svete Transformerov mali svoje miesto. Dopozerať to odomňa vyžadovalo veľa trpezlivosti. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $210miliónovTržby USA $245,439,076 Tržby Celosvetovo $1,104,039,076Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,641,746 //počet predaných kusov 2,119,731Tržby za predaj DVD v USA $24,652,699 //počet predaných kusov 1,546,900║ tak toto som si pekne pretrpel, povrchná výplachovka roka 2014. bez kúska lepšieho deja, súhry, absolútne bez iskry, trikovo pekné ale to je jediné pozitívum. Bay sklamal na plnej čiare /videl v kine: 35%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi uz jsem na tohle starej. U predchozich dilu jsem se skvele bavil, ale tohle je naprosto zbytecnej dil. Za prvy pribeh. Hodinu trva, nez se vubec zacne neco dit, i kdyz ani potom to neni zadnej zazrak, misty to je lehce zmateny a celkove to pusobi jako nastavovana kase, kdy se tvurci proste jeste snazi z transformeri znacky neco vyzdimat. Aspon, ze s pribejvajicim casem ubejva otravnejch kecu a pribyva akce, takze ocekavane se to posledni hodinu vicemene jen rube. Bay predstavi spoustu novejch, zajimavejch nejen robotu, a i kdyz se to fakt masakruje ve velkym a baraky v mestech padaj jeden za druhym, proste uz ta akce tak nejak nedokaze strhnout, neni tu ani jedna vylozene zapamatovani hodna scena. Hrebickem do rakve jsou pak misty fakt silne stupidni nebo nelogicky sceny, jejich vrchol je asi scena ve vytahu na panelaku, kdy ctyri lidi neuveze vytah s nosnosti 630kg. Co se tyce hercu, jak nemusim Shiu, tak byl oproti Wahlbergovi zlatej. Kdyz pominu fakt, ze jeho postava sama o sobe (Nehorazne namakanej bouchac, kterej je zaroven vynalezce, pravdepodobne skvelej hrac americkyho fotbalu a zaroven milujici tatka, jako vazne?) je dost neverohodna, nema vlastne co hrat a co si budeme povidat, je tu vlastne zbytecnej. Ostatni herci snad ani nestoji za zminku a co to tu proboha bylo za hlavni rostenku, kde to vyhrabali? No a tohle vsechno je rozplizly do silne natahovany stopaze atakujici tri hodiny, proc proboha? Na tohle by 100 minut bohate stacilo, aspon by to pak mozna byla akcni jizda. Nerikam, ze jsem se u nejakejch akci nebavil, ale celkove jsem se az prilis casto dival na hodiny. Abych ale jen nekritizoval, triky jsou naprosto spickovy a jak uz jsem psal, ta destrukce je fakt ve velkym. Jednoznacne nejslabsi dil. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V kolonce „americký blockbuster“ pravděpodobně nejvýživnější sbírka toho nejhoršího, co lze v současném Hollywoodu najít. Koukat na nové Transformery je jako otevřít všechny muniční sklady US Army a dát je do ruky těm, kteří by si rádi do filmařské Mekky kopnuli. Je to téměř nadpozemsky paradoxní, že je tak činěno rukama člověka, kterého jsem v téhle disciplíně bezmezně obdivoval, a až doposud platil za vrcholnou metu v umění proměny filmového políčka v dolar. Nemyslím si, že Bay ztratil soudnost. Předchozí fitnes pumpování jasně křičelo, jak moc dobře to za kamerou umí. Jenom ztratil veškerou pokoru a bezhlavě tři hodiny dojí krávu, která to má dávno za sebou, jen ji stihli nabalzamovat. První hodinu, kdy se jakože představují postavy stylem, který by šel dát za deset minut, jsem si říkal, že moje míra trpělivosti ještě má svoje rezervy. Že je to impotentní dějově, herecky úplně mimo (OK, Stanley Tucci si to kopírování Johna Turturra docela užívá) a hudebně absolutně hluché, ještě beru. Ale pak dojde na akci, která pro nové vydání výkladového slovníku redefinuje pojem „digitální bordel“, a mě praskla osobní pojistka. Po všech destrukčních hodech, které jsem si za poslední roky v kině tolik užíval, jsem si začal přát, aby tahle éra šla bez milosti do... ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • Během produkce filmu se fanoušci snažili Michaela Baye přimět, aby se ve snímku objevili Dinoboti. (ČSFD)
  • První televizní spot se objevil během amerického sportovního svátku Super Bowl. (ČSFD)
  • V scéne naháňačky v kukurici, keď čierne auto narazí do Chevroletu s hlavnými predstaviteľmi, je v nasledujúcej scéne Chevrolet nepoškodený. (belinko)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama