Reklama

Reklama

Jodorowsky's Dune

Trailer

Obsahy(1)

Původem chilský umělec Alejandro Jodorowsky, o kterém lze bez nadsázky říci, že patří mezi všestranně se uplatňující persóny světového umění, měl svou ambiciózní vizi ohledně filmové adaptace kultovního sci-fi románu Duna Franka Herberta. Toto je příběh její neuskutečněné realizace. (blackJag)

Videa (2)

Trailer

Recenze (97)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument a magořivém tvůrci, který by si velmi přál, aby byl považován za nezměrného vizionáře filmového plátna, ale mě osobně z toho vychází spíš egomaniakalní režisér, který je snad i nakonec rád, že jeho film nevznikl, protože takhle se může prsit svou nezměrnou imaginací a tím, koho všeho do svého filmu ukecal, přestože to má s realitou společného asi tolik, jako scénář jeho Duny s tou od Franka Herberta. Za což jsem měl Jodorowského, v některých pasážích, úpornou touhu zaškrtit na kravatě. Už jen díky tomu jsem rád, že tohle nikdy nevzniklo, neboť a) by se jednalo o prznění mého nejoblíbenějšího knižního scifi a za b) ten film by stejně nikdy nebyl takový, jaký si ho zúčastnění vysnili. Ovšem dokument je o tom skvělej, o tom žádná. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Až jsem si opravdu přál, aby ten film opravdu vznikl, jelikož by to opravdu bylo něco, co by opravdu poznamenalo vývoj kinematografiie. Tu knihu náčrtů a storyboardů bych velmi rád prolistoval, nebo jak říká samotný Alejandro na konci: Could be fantastic, no? Ať to někdo veme a udělá z toho scénáře a návrhů alespoň CGI animák. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Najambicióznejší projekt, ktorý nikdy nevznikol. Aj takto by sa dal opísať strastiplný príbeh Jodorowského "znásilnenia" Duny Franka Herberta. Očarujúci dokument vás chytí za srdce strhujúcim rozprávaním pána režiséra, skicami H.R. Gigera a dychberúcimi animovanými konceptami, ktoré sa nikdy nedočkali svôjho plného potenciálu. Možno je nakoniec dobre, že film nikdy neuzrel svetlo sveta. Vďaka nemu k nám prišlo mnoho známych klasík, ktoré sa priamo (či nevedomky) týmto projektom inšpirovali. Dúfam, že sa toho časom i tak niekto chytí a podľa Jodorowského priania z toho vytvorí animovaný film. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Na jedný straně - AJ je tvůrce, na jehož filmy se nedá koukat, takže se ani nedivim, že se mu těch 15 milionů co potřeboval zdráhal někdo poskytnout, přeci jen, to co natočil předtim byly totální magořiny, tak jak moch čekat, že mu někdo v Hollywoodu jen tak vysolí 15 melounů? Na druhý straně, se předtím i od tý doby natočilo takovejch blbostí, za který se vyhodilo tolik peněz, že nechápu, že s tím dělali takový cavyky a někdo mu ty prachy prostě nehodil do klína, nějakej náhodnej milionář, jenže náhodní milionáři nejsou zrovna zapálený do umění, že? Mě osobně je fuk, že to Jodorowsky nenatočil a rozhodně tady nebudu jako ovce opakovat po ostatních, že to je "nejlepší film, který nebyl natočen". To se nedozvíme, ale soudě podle toho, co natočil předtím než se na Dunu chystal, se mi nechce věřit, že by jeho Duna byla něco úžasnýho, pravděpodobně by to byl stejnej paskvil jako Krtek nebo Svatá hora, které ale někdo zbožňuje. Já ne. Možná, že by jeho Duna byla jiná, ale to jsou jen spekulace, proto vznikl tendle dokument, aby se spekulovalo o "nejlepšim filmu, kerej nikdo nenatočil". Ale proč jsou jeho ostatní filmy tak děsně nudný? A potom mám věřit, že Duna by byla úžasná? Možná jo, možná ne. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Těžko se to hodnotí. Pro mě je Duna neuvěřitelnou pokladnicí zážitků, která zasáhla spoustu médií a forem zábavy. Stejně jako Jodorowskyho vize, spojující talent úžasné skupiny umělců, zanechavší nesmazatelnou stopu napříč celou budoucí kinematografií. Ten chlap je blázen, ale jedno je jasné... Jeho Dunu bych chtěl vidět. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama