Reklama

Reklama

Divoké dámy ze savany

(seriál)
  • Česko Královny savany - krásné a nezkrotné II. (více)
Francie, 2011, 6x52 min

Obsahy(1)

Ve druhé sérii pořadu ‘Divoké dámy ze savany’ (Královny savany) se opět vrací velmi znepřátelené samice zvířecí říše. Na afrických pláních se v úvodní epizodě tohoto vizuálně nádherného třídílného seriálu znovu setkáte s gepardí samicí Victorií a jejími čtyřmi mláďaty, lvicí Laurou a jejími dvěma lvíčaty a samicí hrocha Cathy a jejím synem. Při výchově ratolestí čelí opravdovým problémům a dlouhé týdny se obětovávají. Pro naši novou generaci však časy nevyhlížejí růžově. Jak si tito mladí tvorové povedou a jak je mohou matky i nadále ochraňovat? Na základě skutečného pozorování, vědeckých údajů a společně s národním přírodovědným muzeem v Paříži tento jedinečný seriál zpochybňuje náš šovinistický pohled na africké pláně. Nemělo by vás překvapit, když odhalíte, že lze ve zvířecí říši pozorovat neuvěřitelné paralely se světem lidí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Existují podobné a mnohem lepší dokumenty o zvířatech. Špatně vybraná hudba a nezajímavý obsah s nudným dabingem. Už postý vidím antilopu prchající před zlým gepardem, chudáčka slona a přestává mě to bavit. Prostě tuctový dokument, který už všichni někde viděli, tentokrát ještě s feministickým podtextem... ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Snímek poukazuje na to, že samci jsou hloupí, líní, neschopní a zbyteční, zatímco samice se musejí postarat o vše a samce vlastně nepotřebují. Já zas nepotřebuji tento seriál, který hraje na feministickou a dětinskou notu. Přírodopisný dokument musí být seriózní a naučný - tady jsem se o životě zvířat dozvěděl velmi málo. ()

Reklama

Galerie (21)

Reklama

Reklama