Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně klasika, ze které jsme měli radost už za komunistou. Je to také jeden z mnoha mála filmů, který je lepší nadabovaný než originál. Filipovský byl těžkej šílenec, co se týká dabingu. Jinak jako komedie to neni špatny Funés je jasnej, ale mě osobně stačí tenhle jeden film co se týká série Fantomas. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Spojení sil dvou hvězd tehdejší francouzské scény Jeana Maraise a Louise de Funèse vyústilo v jednu z nejlepších francouzských komedií, které se dostalo dvou neméně slavných pokračování. Nechápu, že i když se ti dva v soukromí nesnášeli, tak na plátně se mi zdá, že to jejich výkonu jen prospělo..... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés povýšil z četníka na komisaře a tentokrát se snaží zatnout tipec své Nemesis, obávanému Fantomasovi. Bylo humorné sledovat, jak se nešikovná policie snaží dostat protřelého superzločince na lopatky v sérii bláznivých příhod. Vedle komické linie oceňuji práci s maskami a provedení akčních scén, které jsou na svou dobu uvěřitelně zahrané. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michel Magne: 1 - Thème de Fantômas ,2 - Fantômas s'échappe ,3 - Ma Chère Hélène ,4 - Fandor Au Cimetière ,5 - Juve S'explique ,6 - Fantômas Aux Grandes Orgues ,7 - Une DS Dans Le Ciel ,8 - Rome ,9 - Fantômas Se Déchaîne 10 - Fantômas Contre Scotland Yard 11 - Un Pendu Dans La Chambre 12 - Ma Chère Hélène (version 2) 13 - Lord Mac Rashley 14 - Où Est Le Bien? Où Est Le Mal? 15 - Opération Artaban 16 - Le Lit 17 - Mystère Dans Les Douves 18 - Farandole Interpole 19 - Une Ombre Dans La Nuit 20 - Fantômas Flirte 21 - Bienvenue Chez Fantômas 22 - Fandor Se Déchaîne 23 - L'ultime évasion ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Fantomas." "Prosím?" "Říkám – Fantomas!" "A co je to?" "Nic - a všechno." "Tak co to znamená?" "Je to nikdo... a přesto někdo!" "A co vůbec dělá ten někdo?" "Nahání strach.“ ... Škoda, že drtivá většina dnes zná tohoto génia zločinu pouze z moderních filmových parodií, a v životě si nepřečte skvostně pokleslé a nádherně temné romány Pierre Souvestra a Marcela Allaina, jež na počátku 20.století tak zbožňovali surrealisté. Pokud ale chcete poznat skutečného Fantomase, poradím vám: Ptejte se po Červené vose. Nasedněte do Fiakru noci. A možná pak ty filmy uvidíte v trochu jiném světle. ... Kat Diebler uchopil oběma rukama odsouzencovu hlavu za uši a vtáhl ji silou do otvoru... Klapla spoušť... Bleskla padající sekera... Vytryskl proud krve... Tisíce prsou vydalo dušený zvuk. Hlava odsouzeného se skutálela do koše s drtinami. Vtom Juve prudce odsunul Fandora a skočil k lešení. Prorazil mezi pacholky, zabořil se rukama do drtin zborcených krví, popadl za vlasy odříznutou hlavu... a vteřinu se na ni zahleděl... Pacholci poděšení neslýchaným činem se vrhli na detektiva... Kat ho odstrčil: "Vy jste se zbláznil! Běžte pryč!" Fandor viděl, že Juve vrávorá, jako by měl omdlít... Přiběhl k němu: "Proboha..." vykřikl s úzkostí v hlase. Juve přerývanými slovy, těžce dýchaje, vysvětloval: "Ten, kdo právě zemřel, nebyl Gurn... Ach proklatě! ... Fantomas unikl! Fantomas je na svobodě! Dal popravit místo sebe nevinného! Říkám ti, že Fantomas je živ!" ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Vůz, kterým Fantomas (Jean Marais) přijíždí do klenotnictví v ulici Rue de Rivoli 210, je Rolls-Royce Silver Cloud III Standard Steel Saloon, vyráběný v letech 1955–1966. (sator)
  • Po únose Fandora (Jean Marais) si je možné všimnúť vo Fantomasovej skrýši tieň mikrofónu. (ČSFD)
  • Slovo „fantomas“ pochází z latinského a řeckého phantasma, význam slova je širší: duch, přízrak, fikce, klam, iluze. Dr. Carl Gustav Jung říká, že fantom znázorňuje události rodinné minulosti, které byly potlačeny a nyní se znovu objevují v psychice pacienta. (sator)

Reklama

Reklama